Δουλειά γραφείου; Μάθε πώς θα βελτιώσεις την κακή στάση του σώματός σου!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των επαγγελματιών που κάνουν δουλειά γραφείου, θα γνωρίζεις πόσο εύκολο είναι να γίνεις ένα με το κάθισμά σου και να ξεχαστείς για ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου. Το ανθρώπινο σώμα όμως δεν είναι κατασκευασμένο να στέκεται καθιστό και σκυμμένο προς τα εμπρός, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Έρευνες έχουν δείξει πως η κακή στάση του σώματος δεν οδηγεί μόνο σε σημαντικά προβλήματα  υγείας, αλλά και σε μειώση της παραγωγικότητας , της αυτοπεποίθησης, ακόμη και σε υποβάθμιση της εμφάνισης ενός εργαζόμενου. Με τα παρακάτω μικρά κόλπα μπορείς σταδιακά να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου και να αποφύγεις όλα τα παραπάνω προβλήματα.

1. Τοποθέτησε την οθόνη του υπολογιστή σου στο ύψος των ματιών σου.

Τοποθέτησε τον υπολογιστή πάνω σε μια ειδική βάση, ώστε να έχεις άμεση επαφή με την οθόνη σου χωρίς να είσαι αναγκασμένος να χαμηλώνεις ή να υψώνεις το βλέμμα σου.

2. Κράτησε τα αυτιά σου ευθυγραμισμένα με τους ώμους σου.

Με αυτό το τέχνασμα θα μπορείς ανα πάσα στιγμή να καταλαβαίνεις αν καμπουριάζεις και αν είσαι εκτός της σωστής θέσης. Να θυμάσαι πως όταν κάθεσαι, το σώμα σου πρέπει να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών.

3. Μην κάθεσαι σταυροπόδι.

Τα πόδια σου πρέπει να ακουμπούν στο έδαφος. Είτε αγόρασε ένα φθηνό υποπόδιο, είτε τοποθέτησε κάτω από τα πόδια σου οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρόχειρο στηρίγμα.

4. Χρησιμοποίησε ένα μαξιλάρι οσφυϊκής υποστήριξης.

Ένα μαξιλαράκι πλάτης γραφείου θα προσφέρει υποστήριξη στη σπονδυλική στήλη σου, εξαναγκάζοντάς σε να κάθεσαι στην ορθή στάση.

5. Κάνε μικροασκήσεις ενώ κάθεσαι στο γραφείο σου.

  • Τεντώσου συχνά, σαν να προσπαθείς να ψηλώσεις μερικά εκατοστά.
  • Ακούμπησε τα χέρια σου στους ώμους σου και  στρίψε τον κορμό σου μια αριστερά, μία δεξιά.
  • Ανασήκωσε λίγο τους ώμους σου προς τα επάνω και μετά κατέβασέ τους προς τα  κάτω. Έπειτα περιέστρεψέ τους μπρος και πίσω.

6. Σήκω και κινήσου.

Σήκω από το γραφείο σου και κινήσου όσο συχνότερα μπορείς, ακόμη και αν είναι για να πας στο μπάνιο ή να πιεις ένα ποτήρι νερό. Εάν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, προσπάθησε να ενσωματώσεις μικρές βόλτες στο καθημερινό σου πρόγραμμα και χρησιμοποίησε τις σκάλες όποτε σου δίνεται η δυνατότητα. Τελείωσες το διάβασμα του άρθρου; Μην το σκέφτεσαι! Σήκω από τον υπολογιστή σου και κάνε μια μικρή βόλτα πριν συνεχίσεις τη δουλειά! Από την ομάδα του Douleutaras.gr

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα