Δουλειά στις διακοπές... Πως να μην καταλήξουν οι διακοπές σου σε “ναυάγιο”!

Οραματίζεσαι τις καλοκαιρινές σου διακοπές σε κάποιο μαγευτικό Ελληνικό νησί; Για να τις απολαύσεις στο έπακρον, χωρίς να έχεις παράπλευρες απώλειες και να διασφαλίσεις πως η καλοκαιρινή σου εξόρμηση δεν θα καταλήξει σε “ναυάγιο”...  Διάβασε εδώ όλα όσα πρέπει να κάνεις!

Κάνε από πριν καλό προγραμματισμό.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας ή freelancer πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο να φτάσουν οι διακοπές σου και να υπάρχουν projects που “τρέχουν” ή να προκύψουν καινούρια. Είναι στο χέρι σου να ελέγξεις την κατάσταση! Προγραμμάτισε από νωρίς τις διακοπές και με βάση το φόρτο της δουλειάς σου, ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις τη διεκπεραίωση των εργασιών σου αναλόγως. Κατάρτισε ένα πρόγραμμα που θα προβλέπει την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών σου έως και την έναρξη των διακοπών σου, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται μερικές εβδομάδες πολύ σκληρής δουλειάς.

Μην “κρύψεις” τις διακοπές σου.

Κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε φοβούμενοι πως θα φανούν αντιεπαγγελματίες, είτε πως θα χάσουν νέους πελάτες, αποκρύπτουν το γεγονός οτι βρίσκονται σε διακοπές και προσπαθούν να τα συνδυάσουν όλα.  Λάθος! Αφενός οι περισσότεροι πελάτες γνωρίζουν οτι δεν είσαι υπεράνθρωπος και δείχνουν κατανόηση, ειδικά αν το χειριστείς υπεύθυνα. Αφετέρου είναι πολύ προτιμότερο να τους ενημερώσεις έγκαιρα, παρά να μην μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του έργου που ανέλαβες  - δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις - και περνώντας τις διακοπές σου μέσα στο άγχος. Για παν ενδεχόμενο, θα ήταν χρήσιμο να χρησιμοποιήσεις τα φίλτρα εισερχόμενης αλληλογραφίας που σου προσφέρουν τη δυνατότητα να ορίσεις ένα μήνυμα αυτόματης απάντησης (“διακοπών”), ώστε όποιος σου στέλνει e-mail να γνωρίζει π.χ. ότι μπορεί να επικονωνήσει μαζί σου με κάποιον άλλον τρόπο ή να ενημερώνεται για το πότε θα λάβει απάντηση.

Ενημέρωσε τα άτομα με τα οποία θα πας διακοπές για το ενδεχόμενο να πάρεις μαζί σου δουλειά.

Για να αποφευχθούν οι εντάσεις κάνε γνωστή την πιθανότητα εργασίας εν μέσω διακοπών στα άτομα με τα οποία θα τις μοιραστείς. Εάν έχεις κάποιον πολύ αγχώδη πελάτη του οποίου το project βρίσκεται σε εξέλιξη, γνωρίζεις οτι υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάποιο επείγον project από καλό σου πελάτη, ή περιμένεις απάντηση για την ανάληψη νέου project από κάποιο μεγάλο πελάτη που κυνηγούσες καιρό, προετοίμασε τους δικούς σου ανθρώπους και ζήτησε την κατανόησή τους.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Από την ομάδα του Douleutaras.gr

 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα