3 φυσικοί τρόποι για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σύστημα σου!

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η μεγάλη αόρατη ασπίδα προστασίας του οργανισμού μας. Όσο πιο δυνατή είναι αυτή αυτή η ασπίδα, τόσο πιο απίθανο είναι να προσβληθούμε από ιούς, μικρόβια και ιώσεις. Μπορεί, λοιπόν, να είναι θέμα τύχης η αποφυγή του διπλανού σου, που φτερνίζεται, η ενδυνάμωση του οργανισμού σου, όμως, βρίσκεται κατά κύριο λόγο στο χέρι σου.

Μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να εφοδιάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα σου με πολύτιμα όπλα για να καταπολεμήσει κάθε λογής ανεπιθύμητο επισκέπτη. Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, που το κρύο και η γρίπη είναι συνηθισμένα φαινόμενα, θα πρέπει να προσέχουμε διπλά. Η φροντίδα του οργανισμού μας σχετίζεται τόσο με τη διατροφή μας όσο και με την τήρηση ενός κατάλληλου προγράμματος εκγύμνασης. Το Douleutaras.gr ζήτησε από τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας του να μοιραστούν μαζί μας τις συμβουλές τους και σου τις παρουσιάζουμε, για να έχεις έναν όμορφο και ξεκούραστο χειμώνα!

Πώς θα ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σύστημα σου;

1. Ισορροπημένη διατροφή

Ένα από τα βασικότερα σημεία για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι η διατήρηση ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής. Ο οργανισμός μας χρειάζεται τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να σταθεί δυνατός απέναντι στις απειλές του εξωτερικού περιβάλλοντος. Προσπάθησε να αποφεύγεις τρόφιμα που περιέχουν υψηλό ποσοστό λίπους αλλά και ζάχαρη. Ακόμη ένα σημείο που πρέπει να φροντίζεις ιδιαίτερα είναι η ενυδάτωση του οργανισμού σου. Για αυτό να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα! Η τήρηση ενός προγράμματος ισορροπημένης διατροφής, εκτός του ότι θα σε βοηθήσει να προσέξεις τη σιλουέτα σου, θα δυναμώσει και το ανοσοποιητικό σύστημα σου. WIN-WIN!

2. Καλός ύπνος

Ο καλός ύπνος είναι το κλειδί της επιτυχίας για περισσότερους από έναν λόγους. Θέλεις να αρρωσταίνεις δυσκολότερα; Να δείχνεις 10 χρόνια νεότερος/-η; Nα ξυπνάς πιο ευδιάθετος/-η; Αν η απάντηση στις τρεις παραπάνω ερωτήσεις είναι θετική, τότε αυτό που σου χρειάζεται είναι ξεκούραση. Προσπάθησε να προσαρμόσεις το πρόγραμμα σου έτσι ώστε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Ο επαρκής ύπνος έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι λειτουργεί σαν φάρμακο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Για αυτό άλλωστε, όταν είμαστε άρρωστοι, έχουμε την ανάγκη να κοιμόμαστε όλη την ημέρα!

3. Καθημερινή Άσκηση

Η καθημερινή άσκηση μπορεί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα με πάρα πολλούς τρόπους, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Όλες οι μορφές εκγύμνασης μας βοηθούν να αποβάλουμε το στρες και το άγχος της καθημερινότητας, πράγμα που σημαίνει ότι απολαμβάνουμε και καλύτερο ύπνο. Εκτός αυτού, όμως, η σωματική άσκηση ενισχύει τη δράση των λευκών αιμοσφαιρίων, που είναι υπεύθυνα για την αντιμετώπιση των ιών. Ανακάλυψε τι σου ταιριάζει και ξεκίνησε να γυμνάζεσαι για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και φυσικά για να σηκώσεις τις άμυνες του οργανισμού σου!

Το τρίπτυχο της ισορροπημένης διατροφής, του καλού ύπνου και της καθημερινής άσκησης είναι ό,τι χρειάζεσαι για να είσαι και κυρίως να αισθάνεσαι υγιής.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα