5 Tips για την περιποίηση των νυχιών σου το καλοκαίρι!

Η περιποίηση των νυχιών μας, αλλά και γενικότερα των χεριών, το καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντική, τόσο για την εμφάνιση όσο και για την υγεία μας.

περιποίηση των νυχιών

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που υπάρχει αυξημένη θερμοκρασία, τα νύχια μας γίνονται πιο εύθραυστα, με αποτέλεσμα να σπάνε πολύ εύκολα. Ο ήλιος, η ζέστη, αλλά φυσικά και το νερό της θάλασσας ή της πισίνας, μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στο μανικιούρ μας. Τη λύση στο πρόβλημα σου όμως, θα την δώσει το eDiva.gr, δίνοντας σου tips που χρησιμοποιούν οι καλύτερες τεχνίτριες στην περιποίηση των νυχιών.

Πώς να φροντίσεις τα νύχια σου το καλοκαίρι! περιποίηση των νυχιών

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζεις για την υγεία των νυχιών σου και για το πώς μπορείς να τα προστατέψεις. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποιες nail artists που μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά τους για υγιή και γερά νύχια.

Τι θα έπρεπε να γνωρίζεις λοιπόν;

Το σαπούνι και το απορρυπαντικό πιάτων κάνει τα νύχια μας αρκετά ξηρά και εύθραυστα. Μπορείς όμως να το προλάβεις, χρησιμοποιώντας μια ενυδατική λοσιόν ή κρέμα χεριών αφού έρθεις σε επαφή με κάποιο απορρυπαντικό.

Επιπλέον, η κρέμα χεριών μπορεί να σε βοηθήσει και με τα πετσάκια, μιας και η ξηρότητα των νυχιών μπορεί να είναι επιζήμια για εκείνα. Επίσης, γνώριζες ότι δεν θα πρέπει να κόβεις τα νύχια σου κατευθείαν μετά από το μπάνιο; Το πρόβλημα είναι ότι μαλακώνουν πολύ από το νερό που πέφτει επάνω τους και όταν πας να τα κόψεις δημιουργούνται ρωγμές και σπασίματα. Και τέλος, μας συνιστούν να μην κόβουμε τα πετσάκια με τον νυχοκόπτη ή ακόμη και με τα δόντια μας, μιας και το μόνο που καταφέρνουμε έτσι είναι να επιδεινώσουμε την κατάσταση τους. Όπως καταλαβαίνεις, δεν αρκεί, λοιπόν, να επιλέγεις εντυπωσιακά σχέδια νυχιών, για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει και να ασχολείσαι περισσότερο με τα άκρα σου. Ποια είναι όμως τα βασικότερα tips για την περιποίηση των νυχιών που θα σε βοηθήσουν με το μανικιούρ σου το καλοκαίρι;

1. Σκληρυντικό νυχιών

περιποίηση των νυχιών

Το σκληρυντικό θα πρέπει να το χρησιμοποιείς με φειδώ, καθώς μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό. Το ιδανικό είναι να κάνεις μασάζ νύχια σου με φυσικό έλαιο, όπως είναι η βιταμίνη Ε.

2. Ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ακετόνη

περιποίηση των νυχιών

Η ακετόνη μπορεί να κάνει τα νύχια σου εύθραυστα. Ειδικά αν είναι αρκετά λεπτά και ήδη σπάνε αρκετά εύκολα, θα πρέπει να αποφύγεις το ασετόν και να χρησιμοποιήσεις κάποιες θεραπείες, ώστε να δυναμώσουν.

3. Σαμπουάν

EDIVA4

Τα σαμπουάν είναι κατά έναν μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την ξηρότητα των νυχιών, καθώς περιέχουν ίδια συστατικά στοιχεία με τα απορρυπαντικά, τα οποία αφαιρούν τα ζωτικά έλαια κατά το λούσιμο. Αυτό που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να βάζεις λαδάκι στα νύχια και τα πετσάκια μετά από κάθε λούσιμο.

4. Συμπληρώματα βιοτίνης

περιποίηση των νυχιών

Τα συμπληρώματα βιοτίνης, τα οποία βρίσκουμε στην Βιταμίνη Β, συμβάλλουν στην αύξηση του πάχους των νυχιών μας, ενώ τα αποτρέπουν από το να σπάνε τόσο εύκολα. Χρειάζεσαι μόλις 2,5 mg βιοτίνης καθημερινά για λίγους μήνες, για να βελτιώσεις τα νύχια σου. Βέβαια, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς πρώτα και τον γιατρό σου.

5. Βάψιμο νυχιών

EDIVA7

Τέλος, δεν θα μπορούσαν οι τεχνίτριες να μην μας μιλήσουν και για τα βερνίκια νυχιών. Όπως αναφέρουν, δεν θα πρέπει να βάφουμε τα νύχια μας πριν πάμε για ύπνο, αλλά να αφήνουν ένα περιθώριο δύο περίπου ωρών. Έτσι θα διαρκεί το μανικιούρ μας περισσότερο.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα