3 απίστευτες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που θα σου λύσουν τα χέρια!

Μερικές φορές τα πιο ασυνήθιστα αντικείμενα μπορούν να μας προσφέρουν τις πιο πολυπόθητες λύσεις στις δουλειές του σπιτιού. Εσύ ήξερες ότι οι χρήσεις του αλουμινόχαρτου είναι πολύ περισσότερες από το απλό τύλιγμα και το σκέπασμα του φαγητού;

Ζητήσαμε από τις έμπειρες καθαρίστριες της πλατφόρμας μας να μοιραστούν μαζί μας τα μυστικά τους, για να κάνουμε τις οικιακές εργασίες πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας ένα μόνο υλικό. Είσαι έτοιμος/-η να μάθεις ορισμένες απίστευτες χρήσεις του αλουμινόχαρτου, που θα σου λύσουν τα χέρια;

Πού μπορεί να φανεί χρήσιμο το αλουμινόχαρτο;

Στο σιδέρωμα των ρούχων

Το πρώτο πράγμα, που μπορείς να κάνεις με το αλουμινόχαρτο στην περίπτωση του σιδερώματος, είναι να καθαρίσεις το σίδερο σου. Μόλις βάλεις τη συσκευή στην πρίζα και “πιάσει” θερμοκρασία, πάτησε την επάνω σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Αυτό θα απομακρύνει όλα τα άλατα από την επιφάνεια της συσκευής και θα τη βοηθήσει να λάμπει σαν καινούργια. Από τις χρήσεις του αλουμινόχαρτου στο σιδέρωμα, η δεύτερη θα σου αρέσει ακόμη περισσότερο. Τι πρέπει να κάνεις; Τοποθέτησε αλουμινόχαρτο κάτω από το πανί της σιδερώστρας. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις το σιδέρωμα των ρούχων πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό, αφού το αλουμίνιο θα συλλέξει τη θερμότητα του σίδερου, διατηρώντας τη σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ζάρες και τσαλακώματα, τέλος!

Στο γυάλισμα των ασημικών

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που γυάλισες τα ασημικά σου; Αν έχουν χάσει τη λάμψη και το αστραφτερό τους χρώμα, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να τα κερδίσουν πίσω. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να “ντύσεις” τον πάτο ενός γυάλινου σκεύους με αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια πρόσθεσε μία κουταλιά αλάτι και άλλη μία κουταλιά μαγειρική σόδα. Ακολούθως γέμισε το πυρέξ με καυτό νερό. Τοποθέτησε μέσα σε αυτό το μείγμα τα ασημικά σου και άφησε το να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά. Τώρα, που έμαθες αυτή τη μυστική χρήση του αλουμινόχαρτου, δεν χρειάζεται να αναβάλεις άλλο το γυάλισμα των ασημικών σου.

Στον καθαρισμό των κουζινικών σου

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια σου έχουν γεμίσει με καμμένα λίπη, που δεν μπορεί να απομακρύνει ούτε το ειδικό σύρμα κουζίνας; Αν ναι, τότε θα χρειαστείς κάτι πιο ισχυρό. Μία από τις καλύτερες χρήσεις του αλουμινόχαρτου είναι ο καθαρισμός των κατσαρολικών, των τηγανιών αλλά και της σχάρας του barbeque. Kόψε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και τύλιξε το σε σχήμα μπάλας. Στη συνέχεια ρίξε επάνω του λίγο λευκό ξύδι. Έχεις στα χέρια σου ένα πανίσχυρο μαχητή βρωμιάς και λίπους. Τρίψε με το αλουμινόχαρτο όλα τα σημεία, που χρειάζονται καθάρισμα και θα δεις αμέσως τις επιφάνειες να αποκτούν την αρχική τους υφή και λάμψη.

Έχεις δοκιμάσει κάποια από αυτές τις χρήσεις του αλουμινόχαρτου; Αναμένουμε να το κάνεις και να μοιραστείς μαζί μας τα αποτελέσματα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα