Αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου: Όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου!

Θέλεις ο κινητήρας του οχήματος σου να έχει μια  μεγάλη και καλή ζωή, χωρίς απρόοπτα και μειωμένες αποδόσεις; H αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου είναι μια εργασία συντήρησης, που δεν πρέπει να παραλείπεις!

Το Douleutaras.gr ζήτησε από εξεδικευμένα συνεργεία όλες τις πληροφορίες, που θέλει ο καθένας μας να γνωρίζει, για την αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο του. Συλλέξαμε τις απαντήσεις σε ορισμένες πολύ βασικές ερωτήσεις και σου τις παρουσιάζουμε!

Eρωτήσεις & Απαντήσεις για την Αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου:

Ποιος και πού μπορεί να αλλάξει τα λάδια του αυτοκινήτου σου;

Μιας και η αλλαγή λαδιών είναι ίσως η συνηθέστερη και πιο αναγκαία εργασία για τη συντήρηση του οχήματος, έχεις πολλές εναλλακτικές. Ακόμη και σε ένα βενζινάδικο μπορείς να κάνεις αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου. Αν μάλιστα διαθέτεις ορισμένη εμπειρία και γνώσεις, μπορείς να πραγματοποίησεις και μόνος/-η σου τη διαδικασία. Ωστόσο, αν θέλεις να είσαι σίγουρος/-η ότι θα καθαριστεί σωστά ο κινητήρας προτού αλλάξουν τα λάδια, οι επαγγελματίες μας προτείνουν τη ανάθεση της εργασίας μόνο σε εξειδικευμένα συνεργεία αυτοκινήτων. Θα είναι, άλλωστε και μια ευκαιρία να γίνει και ένας γενικότερος έλεγχος στη λειτουργία του κινητήρα.

Πότε πρέπει να γίνεται η αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου;

Σε σύγκριση με παλαιότερα, το χρονικό διάστημα για την αλλαγή των λαδιών του κινητήρα έχει αυξηθεί. Στα σύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων αυτό το διάστημα ορίζεται περίπου στα 15.000 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως, επιβάλλεται να ελέγχουμε τη στάθμη και την κατάσταση των λαδιών. Εκτός από τον παράγοντα των χιλιομέτρων, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που καθορίζουν το χρονικό διάστημα για την αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τους σημαντικότερους από αυτούς τους παράγοντες.

Από τι εξαρτάται το χρονικό διάστημα για την αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου;

Oι δύο κυριότεροι παράγοντες δεν είναι άλλοι από τη τεχνολογία του οχήματος και τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής. Συμβουλεύσου το βιβλίο service για να ελέγξεις πότε έγινε η τελευταία αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου και πότε πρέπει να ξαναγίνει. Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει με τη σειρά της και η ποιότητα του λιπαντικού που χρησιμοποιήθηκε κατά την αλλαγή αλλά και ο σωστός καθαρισμός του κινητήρα. Αν δε είσαι λάτρης του Turbo, θα πρέπει να προσέχεις τη στάθμη των λαδιών λίγο παραπάνω.

Γιατί είναι σημαντικό να ελέγχεις και να αλλάζεις τα λάδια του αυτοκινήτου;

Θα σε βοηθήσουμε να το καταλάβεις με τον πιο απλό τρόπο. To λάδι είναι αυτό που δίνει ζωή στον κινητήρα του αυτοκινήτου. Με την πάροδο του χρόνου το λάδι του κινητήρα φθείρεται και συσσωρεύεται βρωμιά στο εσωτερικό του. Η φθορά αυτή δεν κάνει κακό μόνο στον κινητήρα αλλά και στη τσέπη σου. Τα βρώμικα λάδια σε συνδυασμό με τη χαμηλή στάθμη οδηγούν με ακρίβεια σε μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου αλλά και μειωμένες επιδόσεις. Η συμβουλή μας είναι να φροντίζεις το αυτοκίνητο σου, αν θέλεις να σε προσέχει και αυτό.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα