Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου: Οι κορυφαίες τάσεις για ολική ανανέωση!

συμβουλές για ανακαίνιση μπάνιου

Δεν είναι εύκολη η απόφαση του να ανακαινίσεις όλο το μπάνιο. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για τις εργασίες, τα υλικά, ακόμα και τα χρώματα που θα επιλέξεις. Μέσα σε όλα αυτά, σίγουρα θα σε ωφελήσουν μερικές συμβουλές για ανακαίνιση μπάνιου από τους ειδικούς. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ανακαίνιση μπάνιου βρίσκονται εδώ!

Συμβουλές για ανακαίνιση μπάνιου: Ιδέες & Τάσεις

To Douleutaras.gr έχοντας εξυπηρετήσει μέσω της πλατφόρμας του, περισσότερες από 5.000 εργασίες που αφορούσαν την ανακαίνιση μπάνιου διερεύνησε τις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς και σου τις παρουσιάζει! Μπορείς να ανακαλύψεις τις πιο δημοφιλείς εργασίες, να πάρεις ιδέες και να εμπνευστείς για το δικό σου μπάνιο!

Γιατί θέλησαν οι πελάτες μας τη βοήθεια επαγγελματιών για ανακαίνιση μπάνιου;

50% Αισθητική ανανέωση 30% Αλλαγή επίπλων ειδών υγιεινής 10% Βλάβη στα υδραυλικά 10% Επέκταση μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου κόστος

Μπάνιο   Από 50€ / m2
Οι εργασίες που περιλαμβάνει μια ανακαίνιση μπάνιου:
✔  Αποξήλωση των παλαιών ειδών υγιεινής
✔  Αφαίρεση των πλακιδίων και τυχόν επίπλων
✔  Αποξήλωση του παλαιού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και εγκατάσταση νέου
✔  Αλλαγές στο ηλεκτρικό δίκτυο του μπάνιου από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο
✔  Σοβάτισμα και τοποθέτηση νέων πλακιδίων σε τοίχο και δάπεδο
✔  Τοποθέτηση και σύνδεση νέων ειδών υγιεινής
✔  Προαιρετική εγκατάσταση νέων θερμαντικών σωμάτων και θερμοσίφωνα
✔  Βάψιμο του χώρου
✔  Αποκομιδή μπαζών & σαθρών αντικειμένων

Το τελικό κόστος ανακαίνισης μπάνιου διαμορφώνεται συναρτήσει του δαπέδου και των πλακιδίων που θα τοποθετηθούν, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζει η επιλογή των ειδών υγιεινής.

Renovation_Cost_Bathroom

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες εργασίες & τάσεις στην ανακαίνιση του μπάνιου;

Δάπεδο: Πλακάκια

πλακάκια μπάνιου

Το κυριότερο που πρέπει να προσέξεις στην επένδυση του δαπέδου είναι, αρχικά, το υλικό. Το υλικό του πατώματος πρέπει πάντα να αποτρέπει την εισχώρηση του νερού, τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία ώστε να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Οι κεραμικές πλάκες είναι ένα υλικό που έχει ανέβει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, γιατί ακριβώς ικανοποιεί και τις δύο αυτές ανάγκες. Όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα, κορυφαία τάση είναι η πολύ μεγάλη πλάκα, όπως επίσης και τα εκκεντρικά μοτίβα και σχέδια.

Η νέα ανερχόμενη τάση που αποκτά το δικό της κοινό τελευταία είναι το ψηφιδωτό σχέδιο σε μωσαϊκό στυλ. Το ψηφιδωτό δημιουργεί μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας, ενώ παράλληλα παρέχει το πλεονέκτημα της ευκολίας αφού δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο για να γεμίσεις το χώρο του μπάνιου.

Μια λιγότερο εκκεντρική τάση, που κερδίζει έδαφος το τρέχον έτος είναι η τοποθέτηση επεξεργασμένου μπετόν στο δάπεδο του μπάνιου. Αρκετά πιο λιτό από το ψηφιδωτό, το μπετόν προσδίδει μοντέρνα και καθαρή όψη στο μπάνιο, παραμένοντας εξαιρετικά λειτουργικό.

Ένα ακόμη πολυπόθητο απόκτημα για το σύγχρονο μπάνιο δεν είναι άλλο από το θερμαινόμενο πάτωμα. Το θερμαινόμενο πάτωμα μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από τα πλακάκια, βοηθώντας στον έλεγχο της θερμοκρασίας του μπάνιου και δημιουργώντας μια ζεστή επιφάνεια για τα γυμνά πόδια. Σίγουρα πρόκειται για μια πρόσθετη πολυτέλεια, μπορεί, όμως,να αναβαθμίσει αισθητά τη ζωή σου, ενώ αποτελεί ένα πολύ ισχυρό χαρτί σε περίπτωση ενοικίασης ή πώλησης μιας κατοικίας.

Χρώμα τοίχου

χρώμα τοίχου μπάνιο

Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι σταθερά το λευκό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα και ταιριάζει με όλα τα στυλ και τα χρώματα. Συνήθως , όμως, συνδυάζεται με το μαύρο και το γκρι. Αν έχεις βαρεθεί βέβαια τις κλασσικές προτάσεις μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο φωτεινό.

Ένα χρώμα που έχει επανέλθει δυναμικά στους τοίχους του μπάνιου φέτος είναι το ανοιχτό θαλασσί. Το πολύ ανοιχτό θαλασσί πλησιάζει αρκετά το λευκό χρώμα αν και είναι ελαφρώς πιο σκούρο. Αν και το θαλασσί σαν χρώμα θεωρείται παρωχημένο, ο ανοιχτότερος τόνος του προτιμάται πολύ. Φωτίζει το χώρο και του δίνει λάμψη ενώ μαζί με το λευκό αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό. Θέλεις να δώσεις λίγο περισσότερο χρώμα στο μπάνιο σου; Tο μωβ και το λιλά συνιστούν δύο πολύ ισχυρές τάσεις για τη διακόσμηση του μπάνιου!

Έπιπλα μπάνιου

 

Tα έπιπλα του μπάνιου έχουν ιδιαίτερη σημασία για το χώρο αφού διαγράφουν το στυλ και το ύφος που θέλουμε να διαμορφώσουμε για το σύνολο του. Εκτός από την αισθητική αυτή λειτουργία, τα έπιπλα του μπάνιου καλύπτουν κυρίως πρακτικές ανάγκες, όπως είναι η αποθήκευση ή η στήριξη ειδών υγιεινής.

Η μοντέρνα διακόσμηση του μπάνιου απαιτεί τη χρήση φυσικών υλικών ώστε να είναι επιτυχημένη. Το ξύλο εξακολουθεί να βρίσκεσαι στην κορυφή των προτιμήσεων για όσους επιθυμούν να ανακαινίσουν το μπάνιο τους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει το φυσικό ακατέργαστο ξύλο για τα έπιπλα. Μια νέα τάση στον χώρο του μπάνιου φαίνεται πως είναι τον τελευταίο καιρό τα “εναέρια” ντουλάπια.Τα ντουλάπια αυτά δεν “πατούν” στο δάπεδο αλλά εντοιχίζονται κάτω από το νιπτήρα. Η τοποθέτηση τους γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση οτι κερδίζεται χώρος. Μπορείς να δώσεις έξτρα στυλ στα ντουλάπια του μπάνιου σου τοποθετώντας ταμπλαδωτά πορτάκια, πορτάκια δηλαδή που έχουν σχεδιασμένα επάνω τους ανάγλυφα στοιχεία.

Renovation_Cost_Bathroom

Ντουζιέρα

Οι ντουζιέρες, τα τελευταία χρόνια, προτιμώνται περισσότερο από τις μπανιέρες κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων. Αφενός καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και αφετέρου διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία της καθαριότητας. Στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού βρίσκονται οι διάφανες ντουζιέρες που όχι μόνο είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες και μοντέρνες, αλλά παράλληλα κάνουν το χώρο να μοιάζει αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι είναι.

Γυψοσανίδες

Η γυψοσανίδα είναι ένα οικοδομικό υλικό, το οποίο μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια. Προσφέρει αμέτρητε δημιουργικές επιλογές για τη διαρρύθμιση και διακόσμηση όλου του σπιτιού. Οι κατασκευές αυτές δεν περιορίζονται σε απλές γραμμές και σχέδια αλλά αφήνουν τον δημιουργό να περιοριστεί μόνο από τη φαντασία του. Μπορείς να προσθέσεις ράφια ή να αλλάξεις ολόκληρη τη διαρρύθμιση του χώρου με μια απλή κατασκευή. Οι γυψοσανίδες προσφέρουν τόσες πολλές επιλογές που δεν μπορεί κανείς να απορεί γιατί το κοινό τις προτιμά τόσο πολύ.

Ποια είναι η πιο SOS συμβουλή για ανακαίνιση μπάνιου;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να αμελείς τον υδραυλικό και ηλεκτρολογικό έλεγχο, όταν κάνεις ανακαίνιση. Ακόμα κι αν ανακαινίζεις για καθαρά αισθητικούς λόγους, μια υδραυλική / ηλεκτρολογική βλάβη που δεν έχεις προβλέψει, μπορεί μελλοντικά να σε αναγκάσει να κάνεις μερεμέτια που κοστίζουν ακριβά. 

Αυτή είναι μια από τις συμβουλές για ανακαίνιση μπάνιου που δεν πρέπει να αγνοήσεις. Είναι πιθανό στο μέλλον να σου εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο (και χρήματα).

 

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε! Αν θέλεις περισσότερες συμβουλές για ανακαίνιση μπάνιου, ειδικά για το σπίτι σου, οι επαγγελματίες μας θα βρίσκονται δίπλα σου όποτε τους χρειαστείς. Καταχώρησε την εργασία σου και θα σου βρούμε άμεσα τους κατάλληλους για να πάρεις προσφορές!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα