Ανακαίνιση παλιάς πόρτας σε 4 βήματα! (+Ιδέες)

Έχεις παρατηρήσει ότι οι εσωτερικές πόρτες του σπιτιού σου είναι στα χειρότερά τους; Οι πόρτες και τα κουφώματα είναι κάτι που ελάχιστα προσέχουμε σε έναν χώρο, όμως κάνουν τη διαφορά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Συνήθως, τις παρατηρούμε όταν έχουν ένα μηχανικό πρόβλημα και όχι όταν φθείρονται παροδικά με τη φθορά του χρόνου.

Επιπλέον, πολλές φορές παραλείπονται σε ένα γενικό βάψιμο σπιτιού για δεκαετίες. Η ανακαίνιση παλιάς πόρτας είναι κάτι που είναι απαραίτητο και θα το καταλάβεις αφού γίνει! Εφόσον δε θέλεις ακόμα να αντικαταστήσεις τις πόρτες σου, υπάρχουν λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις για να τις ανανεώσεις δραστικά. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις βασικότερες, ώστε να σε βοηθήσουμε.

Ανακαίνιση παλιάς πόρτας: Τι υλικά θα χρειαστείς;

Για την ανακαίνιση παλιάς πόρτας θα χρειαστείς λίγα υλικά, ενώ η διαδικασία αν και παίρνει λίγο χρόνο είναι σχετικά εύκολη. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • Πλαστική μεμβράνη για προστασία επιφανειών
  • Κολλητική ταινία
  • Διαβρωτικό χρώματος
  • Γυαλόχαρτο & Σπάτουλα
  • Βερνικόχρωμα νερού
  • Αστάρι
  • Πινέλο & ρολό για το βάψιμο

28+4 Καταπληκτικές κατασκευές με παλιά παράθυρα!

Ανακαίνιση παλιάς πόρτας: Ποια είναι τα βήματα;

Βήμα #1

Αρχικά, βρες ένα ευρύχωρο σημείο για τις εργασίες και άπλωσε την μεμβράνη στο πάτωμα. Αφαίρεσε το πόμολο από την πόρτα και την πόρτα από τους μεντεσέδες. Άπλωσε την πόρτα πάνω στην πλαστική μεμβράνη. Σε περίπτωση που έχεις 2 καβαλέτα η δουλειά σου θα γίνει πιο εύκολη, καθώς μπορείς να ανεβάσεις την πόρτα σε αυτά και να είναι στο ύψος που τη θέλεις.

Βήμα #2

Έπειτα, εφάρμοσε το διαβρωτικό πάνω στη μία πλευρά της πόρτας. Το διαβρωτικό χρειάζεται μερικές ώρες για να δράσει, αλλά μετά η αφαίρεση της παλιάς βαφής γίνεται πολύ εύκολα, με τη χρήση μίας σπάτουλας. Μόλις αφαιρέσεις την παλιά βαφή, πέρνα την πόρτα με ένα νωπό πανί η σφουγγάρι για να σταματήσεις τη δράση του διαβρωτικού.

Βήμα #3

Με ένα γυαλόχαρτο, τρίβεις καλά την πόρτα μέχρι να είναι λεία. Απομακρύνεις τη σκόνη και περνάς με αστάρι την πόρτα. Μόλις στεγνώσει το αστάρι, τρίβεις την επιφάνεια ξανά με ένα λεπτό γυαλόχαρτο και ετοιμάζεις το χρώμα.

ανακαίνιση παλιάς πόρτας
Βήμα #4

Εφαρμόζεις το χρώμα περιμετρικά με ένα πινέλο και χρησιμοποιείς το ρολό για τις μεγάλες επιφάνειες. Εάν χρειαστεί, εφαρμόζεις και δεύτερο χέρι χρώματος και αφήνεις την πόρτα να στεγνώσει καλά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και για την άλλη πλευρά της πόρτας και μόλις στεγνώσει την τοποθετείς πίσω στο κούφωμα.

Τι Χρώμα Κουφώματα να Βάλω ανάλογα με το Στυλ του Σπιτιού μου;

Ιδέες για Ανακαίνιση παλιάς πόρτας

Εφόσον θέλεις να δώσεις μία μοναδική πινελιά στο χώρο σου, υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες που μπορείς να εφαρμόσεις, ώστε η πόρτα να είναι στο επίκεντρο του χώρου.

  • Βαφή μαυροπίνακα

Η βαφή μαυροπίνακα είναι μία καλή ιδέα για κάθε χώρο! Δίνει ένα industrial αποτέλεσμα σε όποιο δωμάτιο και αν προστεθεί και η διαδικασία βαψίματος είναι ιδιαίτερα εύκολη.

  • Vintage στυλ

Εφόσον πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικό ύφος κατασκευάζοντας ξύλινο πλαίσιο για την πόρτα σου. Με αυτό τον  τρόπο την ανανεώνεις και της δίνεις ένα "παλιομοδίτικο" και αριστοκρατικό ύφος.

  • Τεχνοτροπία με χαρτοταινία

Η χαρτοταινία μπορεί να δώσει εντυπωσιακούς συνδυασμούς και σχήματα σε μία πόρτα εφόσον τη χρησιμοποιήσεις σωστά. Ξεσήκωσε ιδέες:

Πώς να Ηχομονώσω μία Πόρτα;

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να ανανεώσεις την παλιά πόρτα σου. Εφόσον αναζητάς ολική αντικατάσταση όμως, οι επαγγελματίες της υπηρεσίας μας, μπορούν να σου προσφέρουν ανταγωνιστικές προσφορές στην τοποθέτηση κουφωμάτων καθώς και να σου προτείνουν την κατάλληλη λύση για το χώρο σου. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας τη σύντομη φόρμα μας, για να σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα