Ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο - Μάθε ποιες αλλαγές μπορείς να κάνεις!

Μόλις μετακόμισες σε νέο σπίτι; Πολύ καλά νέα! Σου ευχόμαστε κάθε ευτυχία σε αυτό!

Αν είναι ιδιοκτησία, τότε μπορείς να προβείς σε κάθε είδους αλλαγή ή ανακαίνιση - αρκεί φυσικά να μην παρέμβεις στα θεμέλια του οικήματος!

Αν από την άλλη θέλεις να κάνεις ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο, τότε οι ελευθερίες σου είναι αρκετά περιορισμένες και εξαρτώνται από τους κανονισμούς του συμβολαίου. Οπότε, θα πρέπει για οποιαδήποτε αλλαγή, να ελέγξεις το συμβόλαιο και, να πάρεις την έγκριση του ιδιοκτήτη!

Ας δούμε όμως αναλυτικά, που και κατά πόσο μπορείς να παρέμβεις σε ένα σπίτι που ενοικιάζεις. 

Ανακαίνιση χώρων

Για τους εξωτερικούς χώρους, αν πρόκειται για πολυκατοικία, πρέπει πάντα να έχεις υπόψη σου ότι υπάρχουν όροι οι οποίοι αναφέρονται στο καταστατικό και είσαι υποχρεωμένος να τους ακολουθείς.

Για τους εσωτερικούς χώρους, μπορείς να προβείς σε απλές ανακαινίσεις όπως βάψιμο τοίχων, πορτών, τοποθέτηση ταπετσαρίας, να αλλάξεις την εξωτερική πόρτα με κάποια ασφαλείας, να τοποθετήσεις στόρια αλουμινίου, ή περσίδες αντί για κουρτίνες καθώς και να διαμορφώσεις κάποιους χώρους με γυψοσανίδα.

Ηλεκτρολογικά - Υδραυλικά

Καταρχήν, θεωρούμε ότι έχεις ελέγξει προτού μπεις στο σπίτι, ότι δεν υπάρχει κάποιο ηλεκτρολογικό ή υδραυλικό πρόβλημα ή διαρροή και αν υπήρχε, έχει καταγραφεί και έχει γίνει αποδεκτό από τον ιδιοκτήτη.

Ξεκίνησε λοιπόν με την επισκευή των βλαβών και ειδικά, τυχόν υδραυλικές διαρροές που συνήθως προέρχονται από το καζανάκι ή χαλασμένες μπαταρίες βρύσης. Έπειτα, μπορείς να κάνεις το σπίτι πιο φιλικό προς το περιβάλλον και την τσέπη σου.

Ενίσχυσε την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, τοποθετώντας ηλιακό θερμοσίφωνα ή boiler, ενεργοποιώντας το νυχτερινό ρεύμα (αν το οίκημα δεν υπόκεινται σε κοινωνικό τιμολόγιο), αλλάζοντας τις μπαταρίες βρύσεων σε μπάνιο - ντουζ - κουζίνα με αντίστοιχες εξοικονόμησης νερού, αντικαθιστώντας τους λαμπτήρες με αντίστοιχους εξοικονόμησης ενέργειας και να αλλάζοντας το καζανάκι με ένα διπλής ροής.

Οι περισσότερες αλλαγές μπορούν να γίνουν και από εσένα τον ίδιο αν ασχολείσαι με μικρομαστορέματα και DIY. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα, το συνολικό ή μερικό κόστος των περισσότερων αλλαγών να καλυφθεί από τον ιδιοκτήτη αφού, κατόπιν της ανακαίνισης, θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και η κατοικία.

Για να έχεις όμως το κεφάλι σου ήσυχο, είναι καλύτερα να επιλέξεις έναν ειδικό είτε για την ανακαίνιση χώρων, είτε για επισκευές ή ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή υδραυλικές γιατί, θα σου εγγυηθεί ποιότητα εργασίας και υλικών και επομένως ποιότητα ζωής!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα