12 Αναρριχώμενα φυτά ιδανικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού σου!

Αναρριχώμενα φυτά

Θέλεις να κρύψεις τα παλιά σου κάγκελα; Ή μήπως αναζητάς μία εύκολη λύση να ομορφύνεις το μπαλκόνι σου στο άψε σβήσε; Τότε τα αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα μπαλκονιού, είναι η ιδανική λύση για σένα! Οι επιλογές είναι πολλές και σου παρουσιάζουμε τις καλύτερες για κάθε μπαλκόνι. 

6 Ανθεκτικά Αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

Αν μένεις σε κλασικό μικρό διαμέρισμα και δεν μπορείς να συντηρήσεις ούτε κάκτο, τότε τα αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα μπαλκονιού είναι μία καλή ιδέα για να δώσεις μία πράσινη νότα στο σπίτι σου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν είδη φυτών που δε χρειάζονται πολύ χρόνο για συντήρηση και είναι ανθεκτικά και ανεξάρτητα. 

Διάβασε επίσης: 9 Aγαπημένα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο & πώς να τα φροντίσεις!

#1. Κισσός ή Παρθενόκισσος

Ίσως από τις πιο ανθεκτικές επιλογές που μπορείς να κάνεις στα αναρριχητικά φυτά, καθώς δε χρειάζονται πολύ πότισμα και φροντίδα. Υπάρχουν πολλά είδη κισσού και αξίζει να αναφέρουμε ότι αντέχει και σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.  Μπορείς να ρυθμίσεις το μέγεθος του στα επίπεδα που θες και αυτό ήταν! Μόλις αρχίσει να αναπτύσσεται στα κάγκελα του μπαλκονιού σου θα έχεις ένα πολύ πράσινο αποτέλεσμα. Ο παρθενόκισσος ή αλλιώς αμπέλοψη, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον απλό κισσό, όμως όταν ανθίζει τα φύλλα του έχουν χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. 

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

#2. Ρυγχόσπερμο

Μοιάζει με το γιασεμί γιατί βγάζει λευκά λουλουδάκια και έχει πολύ ωραίο άρωμα. Μπορεί να φτάσει τα 7 μέτρα ύψος και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στη φροντίδα του εκτός από ένα πιο τακτικό πότισμα τους θερμούς μήνες. Είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά γιατί αντέχει στις παραθαλάσσιες περιοχές  και τις έντονες καιρικές συνθήκες. Μπορεί να στολίσει το μπαλκόνι σου χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά για πιο πλούσια αποτελέσματα τοποθέτησε τη γλάστρα σε μέρος με λίγη σκιά. 

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

#3. Πασιφλόρα

Ένα ακόμα όμορφο αλλά και δυνατό φυτό που δε θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορεί να χάσει το φύλλωμά της μόνο σε πολύ ψυχρές θερμοκρασίες. Ευδοκιμεί παντού και έχει πλούσια άνθη με μοναδική εμφάνιση που μοιάζουν με ρολόι. 

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

#4. Μπιγκόνια

Ψάχνεις αναρριχώμενο φυτό που να αντέχει σε ξηρασία, καύσωνα και ήλιο; Η μπιγκόνια είναι για σένα. Έχει μία ευαισθησία στο πολύ κρύο και το βόρειο άνεμο, αλλά είναι ταιριαστή επιλογή για νοτιοδυτικά μπαλκόνια και πολύ ηλιοφάνεια. Δε θέλει πολύ πότισμα και μπορεί φτάσει γρήγορα και τα 10 μέτρα. Ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης μέχρι φθινόπωρο και προσφέρει πορτοκαλοκόκκινα άνθη. 

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

#5. Καπένσια

Η καπένσια είναι ένα αναρριχώμενο φυτό που ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη και στο κλίμα της Ελλάδας, εκτός από το ακραίο κρύο και τον παγετό. Έχει χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα στα άνθη της και αναπτύσσεται καλύτερα στις ηλιόλουστες περιοχές. Μπορεί να φτάσει πολύ γρήγορα και τα 10 μέτρα, δίνοντας εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

#6. Αγιόκλημα

Αρωματικό και ανθεκτικό, το αγιόκλημα μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις συνθήκες. Έχει δυνατές ρίζες και τα άνθη του είναι λευκού χρώματος. Αν το φυτέψεις σε γλάστρα προτίμησε νοτιοδυτικό μπαλκόνι. 

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

Δες: Όμορφα φυτά και θάμνοι για τη βεράντα!

6 Ευαίσθητα αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

Εφόσον είσαι λάτρης της κηπουρικής και θέλεις να αφιερώνεις χρόνο για τη φροντίδα των φυτών σου και άλλες κηπουρικές εργασίες, σου έχουμε ετοιμάσει επιλογές που εντυπωσιάζουν με τα άνθη και τα αρώματά τους, αλλά θέλουν λίγη περισσότερη αγάπη για να ευδοκιμήσουν. 

#1. Γλυσινιά

Ίσως από τις ρομαντικές επιλογές για το μπαλκόνι σου η γλυσίνια έχει χαρακτηριστικά κρεμαστά μωβ άνθη. Είναι φυλλοβόλος θάμνος και αντέχει στο κρύο αλλά όχι στον αέρα. Θέλει καλά στραγγιζόμενο έδαφος και δεν μπορεί να φυτευτεί παντού. 

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

#2. Θουνμπέργκια

Θέλει ήλιο και ζέστη και όχι σκιά. Η θουνμπέργκια είναι τροπικό αναρριχώμενο φυτό και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κίτρινα, πορτοκαλί, μπλε και λευκά άνθη. Δεν αντέχει το κρύο και θέλει ήπιο χειμώνα και φροντίδα για να ανθοφορίσει. 

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

#3. Στεφανωτή

Είναι πολύ αρωματική και τα άνθη της μοιάζουν με αυτά της λεμονιάς. Θέλει προσοχή το σημείο που θα επιλέξεις να τη βάλεις καθώς είναι ευαίσθητη στον ήλιο.  

#4. Γκραντούκα ή Φούλι

Χαρακτηριστικό μεθυστικό άρωμα, λευκά ανθάκια και απαιτητικό. Το φούλι είναι μία καλή επιλογή αν το μπαλκόνι σου έχει ηλιοφάνεια και ζέστη και δεν το πιάνει εύκολα το κρύο και ο αέρας. 

#5. Γιασεμί

Το γιασεμί είναι μία διαχρονική επιλογή που σε ταξιδεύει στα παιδικά σου χρόνια. Θέλει τον ήλιο και τη  ζέστη αλλά δεν αντέχει με τίποτα το κρύο. Έχει πολλά είδη μεταξύ των οποίων τα εξής:

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

  •  Διπλαδένια

Ή αλλιώς το βραζιλιάνικο γιασεμί. Έχει έντονα κόκκινα λουλούδια που μοιάζουν με καμπανάκια αλλά όχι ιδιαίτερη μυρωδιά. Θέλει έδαφος πλούσιο με καλή αποστράγγιση και να έχει βάθος για να μπορέσει να δώσει όμορφα φυτά και να αντέχει. Θέλει μέρη με λίγη σκιά και καθόλου κρύο. 

  • Πλουμπάγκο

Το πλουμπάγκο είναι γνωστό και ως κινέζικο γιασεμί. Είναι φυλλοβόλο και ευαίσθητο στο κρύο και θέλει αρκετό ήλιο για να μπορέσει να ανθοφορήσει. Τα άνθη του έχουν ένα χαρακτηριστικό όμορφο μπλε χρώμα που κάνει τη διαφορά. Θέλει έδαφος με καλή αποστράγγιση και μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα και σε κήπο. Αναπτύσσεται γρήγορα κάτω από τις σωστές συνθήκες και κερδίζει τις εντυπώσεις. 

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

#6. Βουκαμβίλια

Μοναδική, αρχοντική και εντυπωσιακή. Η βουκαμβίλια είναι η νούμερο ένα επιλογή για κάθε μπαλκόνι. Την έχεις δει σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές να ανθοφορεί σε έντονο ήλιο και ζέστη, οπότε γιατί τη βάλαμε σε αυτή την κατηγορία; Οι συνθήκες στις οποίες αναπτύσσεται η βουκαμβίλια και δίνει τα χαρακτηριστικά της άνθη είναι πολύ συγκεκριμένες. Θέλει νότιο προσανατολισμό και πολύ ήλιο. Δεν αντέχει τους βοριάδες και το κρύο. Θέλει έδαφος με καλή αποστράγγιση και εάν φυτευτεί σε γλάστρα, προτίμησε είδη που προορίζονται για εκεί. Διάλεξέ τη και απόκτησε μοναδική περίφραξη κήπου ή μπαλκονιού!

αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

Διάβασε επίσης: 8 Υπέροχα Λουλούδια που μπορείς να φυτέψεις σε γλάστρες στο Μπαλκόνι σου!

Θέλεις να βάλεις γλυσίνια, βουκαμβίλια ή άλλα αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα; Οι αξιολογημένοι κηπουροί της υπηρεσίας μας, είναι στη διάθεσή σου. Θα σου προτείνουν τα κατάλληλα φυτά και θα κάνουν μοναδικούς συνδυασμούς για το μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Καταχώρησε δωρεάν την εργασία σου στο Douleutaras.gr και πάρε προσφορές από έμπειρους κηπουρούς της υπηρεσίας μας στην περιοχή σου! αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα