4 συνηθισμένοι λόγοι που θα σε αναγκάσουν να κάνεις απόφραξη αποχέτευσης!

Μία βουλωμένη μπανιέρα, τουαλέτα ή ένας νιπτήρας είναι προβλήματα που σχεδόν όλοι έχουμε αντιμετωπίσει έστω και μία φορά στη ζωή μας. Κάποιοι λίγο πιο άτυχοι ίσως και περισσότερες από μία. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων δε, η απόφραξη αποχέτευσης καθίσταται αναγκαία εξαιτίας κάποιου δικού μας λάθους.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι δεν είναι καλό να πετάς αντικείμενα στην λεκάνη ή λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Εκτός, όμως, από αυτά υπάρχουν και άλλα λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν δεν θέλεις να βρεθείς αντιμέτωπος/-η με μία βουλωμένη αποχέτευση. Ζητήσαμε από τους εξειδικευμένους υδραυλικούς της πλατφόρμας μας να μας αποκαλύψουν τις πιο συνηθισμένες αιτίες που οδηγούν στην φραγή των αποχετεύσεων του σπιτιού μας.

Ποιοι είναι οι τέσσερις πιο συχνοί λόγοι που βουλώνει η αποχέτευση;

  • Τρίχες 

Τα μαλλιά σου είναι πλούσια αλλά δεν έχεις προμηθευτεί με ειδική σχάρα για να συγκρατεί τις τρίχες στην μπανιέρα σου; Oι συσσωρευμένες τρίχες της κεφαλής σου είναι πιθανότατο να φράξουν τις σωληνώσεις. Η διάσπασή τους γίνεται μόνο με ειδικό αποφρακτικό υγρό. Τότε, λοιπόν, θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο και φυσικά να προσέξεις λίγο περισσότερο ώστε να μην βρεθείς αντιμέτωπη με το ίδιο πρόβλημα για δεύτερη φορά. 

  • Λιπαρά & Ινώδη τρόφιμα

Υπολείμματα φαγητών συσσωρεύονται στις σωληνώσεις και φράζουν την δίοδο στην αποχέτευσή σου. Αν έχεις σκουπιδοφάγο, αφού πετάξεις τα υπολλείματα φαγητού, άφησε το νερό να κυλήσει για ένα λεπτό, ώστε να βεβαιωθείς οτι πέρασαν από το σωλήνα αποστράγγισης. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγεις τη ρίψη λιπαρών και ινωδών φαγητών, αν δεν θέλεις να χρειαστείς απόφραξη αποχέτευσης!

  • Χαρτιά

'Οταν η συντήρηση της αποχέτευσης δεν γίνεται σωστά και οι ένοικοι δεν είναι προσεκτικοί, τα προβλήματα δεν αργούν να φανούν. Ακόμη και τα βιοδιασπώμενα χαρτιά αργούν να εξαφανιστούν με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρειάζεται επαγγελματίας υδραυλικός ή συνεργείο απόφραξης για να σώσει την κατάσταση.

  • Μικροαντικείμενα

Σερβιέτες, καλλυντικά και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρεθεί στην αποχέτευση σου μπορεί να την βουλώσει. Τα μικροαντικείμενα συχνά προκαλούν σοβαρές βλάβες στα αποχετευτικά συστήματα των σπιτιών. Το συνεργείο απόφραξης με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό του θα τα αφαιρέσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Προμηθεύσου με ειδικές σχάρες για να συγκρατούν τα τρόφιμα από το νεροχύτη και τις τρίχες από την μπανιέρα. Απόφυγε τη ρίψη μικροαντικείμενων και χαρτιών και θα δεις ότι δεν θα χρειαστείς σύντομα απόφραξη αποχέτευσης! Ακόμη και αν χρειαστείς, όμως, βρισκόμαστε πάντα δίπλα σου για να σου δώσουμε τη λύση που ψάχνεις, για αποφράξεις & αποφράξεις με κάμερα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα