Πώς θα γυμναστείς σωστά και αποτελεσματικά;

Η αποτελεσματική άσκηση αποτελεί μυστήριο για πολλούς από με εμάς. Αν και μπορεί να γυμνάζεσαι τακτικά, τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα ήθελες να δεις. Μην εξαντλείς τον οργανισμό σου αυξάνοντας τις ώρες γυμναστικής. Δεν είναι η ποσότητα αυτό που χρειάζεσαι. Ρωτήσαμε  έμπειρους γυμναστές  τι πρέπει να κάνεις για να πετυχαίνεις καλύτερα τους στόχους σου.

5 must συμβουλές για πραγματικά αποτελεσματική άσκηση!

#1 Θέσε ρεαλιστικούς στόχους.

Είναι γεγονός ότι όλοι είμαστε ανυπόμονοι και θέλουμε να δούμε άμεσα τα αποτελέσματα του κόπου μας. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν είναι εφικτό. Σίγουρα πρέπει να πιέζεις το εαυτό σου και να ακολουθείς το πρόγραμμα σου. Αν, όμως, φτάνεις στα άκρα από τη βιασύνη να δεις τους πρώτους κοιλιακούς να σχηματίζονται, σύντομα θα εξαντληθείς και θα τα παρατήσεις. Η γυμναστική θέλει υπομονή και επιμονή. Μόνο τότε θα σε ανταμείψει.

#2 Γυμνάσου πρωινές ώρες.

Για αποτελεσματική άσκηση, οι καλύτερες ώρες είναι το πρωί. Τότε, η καύση λίπους γίνεται πιο γρήγορα και ο μεταβολισμός λειτουργεί καλύτερα. Ξεκινώντας δυναμικά συνεχίζει να λειτουργεί σε αυτά τα επίπεδα κατά τη διάρκεια όλης της μέρας, με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες. Ακόμη λειτουργεί σαν μια μεγάλη κούπα δυνατού καφέ. Μας ενεργοποιεί, ανεβάζει τη ψυχική μας διάθεση και αποδίδουμε καλύτερα στην καθημερινότητα που μας καλεί.

#3 Φάε σωστά, πριν και μετά.

Περίπου μία ώρα πριν την άσκηση πρέπει να φροντίζεις να καταναλώνεις τροφές με υδατάνθρακες. Θα σου προσφέρουν άφθονη ενέργεια που είναι απαραίτητη για να γυμναστείς σωστά και πιο αποδοτικά. Πρόσεχε μην το παρακάνεις με την ποσότητα καθώς θα σου προκαλέσεις δυσφορία. Μετά το τέλος των ασκήσεων σου, το σώμα σου έχει ανάγκη από φροντίδα. Για να αναπληρώσει την ενέργεια που έχασε και να βοηθηθούν οι μύες να χαλαρώσουν, πρέπει μέσα σε δυο ώρες να καταναλώσεις ένα γεύμα με πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

#4 Αφιέρωσε χρόνο για προθέρμανση.

Σωστή προθέρμανση σημαίνει αποτελεσματική άσκηση. Πρόκειται για ένα σύνολο ασκήσεων που προετοιμάζουν το σώμα σου για το κύριο μέρος του προγράμματος σου. Είναι απαραίτητες για να βρει ο οργανισμός σου τη μέγιστη απόδοση και να ανταποκριθεί στην παραπάνω επιβάρυνση που θα δεχτεί. Πέραν όμως από αυτό, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις και πιθανούς τραυματισμούς.

#5 Ό,τι κάνεις, κάνε το με ευχαρίστηση.

Ένα βασικό κλειδί για να δεις τα αποτελέσματα της γυμναστικής στο σώμα σου, είναι να το ευχαριστιέσαι. Όταν διασκεδάζεις κάτι που κάνεις, τόσο πιο καλά αποδίδεις και τόσο περισσότερο προσπαθείς. Μην το κάνεις, λοιπόν, αναγκαστικά, φρόντισε να το διασκεδάζεις. Γυμνάσου παρέα με κάποιον φίλο ή φίλη, φτιάξε μια λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια και δοκίμαζε τακτικά νέες ασκήσεις. Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Θέλεις να γυμναστείς όσο λιγότερο γίνεται, φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα για το σώμα και την υγεία σου; Το personal training στο σπίτι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι και οι επαγγελματίες μας είναι έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα