7 αποχρώσεις του καφέ για τον τοίχο σαλονιού σου που θα σε ενθουσιάσουν!

αποχρώσεις του καφέ για τον τοίχο σαλονιού σου

Σκέφτεσαι να βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου καφέ; Τα γήινα χρώματα, βασικός εκπρόσωπος των οποίων είναι το καφέ, είναι ιδανικά για μια κομψή, αλλά και χαλαρωτική διακόσμηση σπιτιού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποχρώσεις του καφέ για τοίχο, ή και τοίχους ενός χώρου, για έπιπλα, ακόμα και για δάπεδα. Είναι γεγονός, ότι τα καφέ ξύλινα πατώματα είναι πολύ αγαπημένα στη χώρα μας. Έχουν την αίσθηση του κλασικού, το οποίο δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Η διαχρονικότητα του καφέ χρώματος στη διακόσμηση είναι αδιαμφισβήτητη. Ακόμα και για τους λάτρεις του μινιμαλιστικού στυλ διακόσμησης, υπάρχουν οι κατάλληλες αποχρώσεις του καφέ.

Για να το τοποθετήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, υπάρχουν αποχρώσεις του καφέ για όλα τα στυλ. Το χρωματολόγιο των σύγχρονων μαρκών χρωμάτων για βάψιμο έχει τεράστια ποικιλία σε αποχρώσεις του καφέ για τοίχο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις τι χρειάζεται ο χώρος σου για να έχεις την ιδανική διακόσμηση. Για παράδειγμα, ίσως στην κουζίνα και στο μπάνιο θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του καφέ για να αναδείξεις την καθαριότητα τους. Από την άλλη πλευρά, αν σχεδιάζεις το βάψιμο του σαλονιού, ή του υπνοδωματίου, έχεις μεγαλύτερη ελευθερία να πειραματιστείς με συνδυασμούς ανοιχτών και σκούρων αποχρώσεων. Όμως, ας δούμε κάποιες βασικές αποχρώσεις του καφέ για τοίχο του σπιτιού.

7 μοναδικές αποχρώσεις του καφέ για τοίχο σαλονιού!

#1 Μαόνι

Το μαόνι είναι ένα εξωτικό είδος ξύλου, το οποίο χρησιμοποιείται, πολλές φορές, για έπιπλα. Πέρα από τη χρήση του αυτή, πολύ αγαπημένη είναι και η βαφή μαλλιών σε καφέ του μαονιού. Φυσικά, υπάρχει λόγος που παρατηρείται αυτή η τάση προς το χρώμα. Ο λόγος είναι πως η συγκεκριμένη απόχρωση του καφέ είναι πολύ εντυπωσιακή και μπορεί να γίνει αυστηρή, αν το θέλεις. Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Μα φυσικά, με τη σωστή χρήση του χρώματος.

Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καφέ του μαονιού για τους τοίχους του γραφείου σου, συνδυάζοντας το με βαριά, ξύλινα έπιπλα γραφείου. Αυτόματα, το γραφείο του σπιτιού σου θα αποκτήσει κύρος και μεγαλοπρέπεια που δε φανταζόσουν. Επίσης, η απόχρωση αυτή στους τοίχους μπορεί εύκολα να φέρει τη ρουστίκ διακόσμηση στη ζωή σου. Αν, λοιπόν, σου αρέσει η ιδέα της ισορροπίας μέσω της σύνδεσης με τη φύση, το καφέ μαόνι είναι ιδανική επιλογή για σένα.
Μαονί τοίχοι στο σαλόνι

#2 Καμηλό

Το καμηλό είναι μια πιο διακριτική απόχρωση του καφέ, η οποία παίρνει το όνομα της από το γεγονός ότι παρομοιάζει το χρώμα του τριχώματος της καμήλας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ κοντινή απόχρωση του μπεζ, με το οποίο μπορεί κάποιες φορές να το συγχέουμε. Γενικώς, το καμηλό είναι μια ήρεμη απόχρωση που κατευνάζει τα πνεύματα και ενισχύει την ισορροπία του χώρου. Ένας λόγος για να το επιλέξεις για το σαλόνι, ή για το υπνοδωμάτιο σου, είναι πως ταιριάζει με πολλά χρώματα, απαλά, ή έντονα.

Ταυτόχρονα, σε χαλαρώνει και σε ηρεμεί. Βέβαια, δε θα σου προτείναμε να φτιάξεις ένα δωμάτιο, όπου το καμηλό κυριαρχεί στους τοίχους, τα έπιπλα και το πάτωμα. Κάτι τέτοιο μπορεί να καταλήξει κουραστικό και πολύ μονότονο. Χρώματα όπως το καμηλό και το μπεζ ταιριάζουν πολύ στους καλύτερους συνδυασμούς χρωμάτων για καφέ σαλόνι, αλλά δύσκολα “στέκονται” από μόνα τους.
καμηλό τοίχοι στο σαλόνι

#3 Εκρού

Το εκρού είναι, επίσης, μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του καφέ, η οποία εμπεριέχει μια υποψία κίτρινου χρώματος. Για να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του, θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις με λευκό. Από την άλλη πλευρά, ίσως σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις το εκρού σαν το ουδέτερο χρώμα σου για να αναδείξεις ένα πιο έντονο χρώμα. Κάποια έντονα χρώματα που μπορείς να συνδυάσεις με εκρού είναι το κόκκινο και το πράσινο.

Φυσικά, υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις των χρωμάτων αυτών, με τις οποίες μπορείς να πειραματιστείς. Η ιδέα αυτή δεν ανήκει μόνο στις συμβουλές για αποχρώσεις του καφέ για τοίχο σαλονιού. Το εκρού είναι μια καλή ιδέα για μια κρεβατοκάμαρα, αλλά και για κουζίνα, καθώς δεν περιορίζει πολύ τη φωτεινότητα του χώρου. Κάτι που ίσως σε ενδιαφέρει να μάθεις είναι, πως το εκρού είναι το χρώμα που θεωρείται ότι χαρακτηρίζει το ακατέργαστο μετάξι!
εκρού τοίχοι στο σαλόνι

#4 Μαρόν

Μια από τις ομορφότερες και, ίσως, πιο αριστοκρατικές αποχρώσεις του καφέ για τοίχο σαλονιού, ή υπνοδωματίου, είναι το μαρόν. Το μαρόν προέρχεται από τη γαλλική λέξη marron, που σημαίνει κάστανο. Συνεπώς, είναι μια απόχρωση πολύ κοντά στο καστανό, αν και στη χώρα μας ορίζουμε το καστανό σαν μια απόχρωση λιγότερο έντονη, την οποία θα εξετάσουμε παρακάτω. Το μαρόν είναι μια απόχρωση που συνδυάζει καφέ σκούρο με μπορντό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εντυπωσιακό.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις για τους τοίχους του σπιτιού σου; Αν έχεις τζάκι στο σαλόνι, μια ωραία ιδέα είναι να βάψεις τον τοίχο που καταλαμβάνει το τζάκι σε μαρόν χρώμα. Το χρώμα του τοίχου θα ενισχύσει τη ζεστασιά που εκπέμπει το τζάκι και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Όσο για το υπνοδωμάτιο, το ιδανικό σημείο για ένα μαρόν τοίχο είναι πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού. Οι υπόλοιποι τοίχοι μπορούν να βαφτούν λευκοί, κίτρινο της ώχρας, ή εκρού, ώστε να υπάρχει αρκετή φωτεινότητα στο χώρο.
[caption id="attachment_9621" align="aligncenter" width="404"]

μαρόν
Pinterest.com[/caption]

#5 Καστανό

Το καστανό είναι η απόχρωση του καφέ που περιγράφει το χρώμα του καρπού της καστανιάς. Όπως το μαρόν, έτσι και το καστανό έχει έναν πορφυρό τόνο, αλλά σε πιο διακριτικό βαθμό. Συνήθως, όταν κάνουμε λόγο για καστανό χρώμα, εννοούμε μια απόχρωση όχι πολύ φανταχτερή, αλλά μια απόχρωση που μπορεί να μας συνδέσει με τη φύση. Είναι κατάλληλη για να βάψεις ακόμα και όλους τους τοίχους του σαλονιού, αρκεί να βάψεις λευκό το ταβάνι, ώστε ο χώρος να παραμένει φωτεινός.

Με τι άλλα χρώματα ταιριάζει το καστανό; Μια κλασική, αλλά πάντα σωστή απάντηση είναι το μπεζ. Το μπεζ είναι το κατεξοχήν χρώμα που δίνει χώρο στο δεύτερο χρώμα της διακόσμησης να αναδειχθεί. Συνεπώς, ο χώρος φαίνεται γεμάτος και ολοκληρωμένος και εσύ απολαμβάνεις την ιδιαιτερότητα του καστανού χρώματος στο σαλόνι σου.
καστανοί τοίχοι στο σαλόνι

#6 Μπεζ

Είναι αδύνατο να κάνουμε μια λίστα για τις καλύτερες αποχρώσεις του καφέ για τοίχο, χωρίς να συμπεριλάβουμε το μπεζ. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το μπεζ είναι ένα χρώμα “υποστηρικτικό”. Με άλλα λόγια, είναι μια απόχρωση που τείνει να μένει στο παρασκήνιο, δίνοντας χώρο για να προσελκύσουν τα βλέμματα τα υπόλοιπα χρώματα. Γιατί να θέλεις ένα τέτοιο χρώμα στο χώρο σου; Μα φυσικά, για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου έντονα χρώματα, χωρίς το αποτέλεσμα να γίνεται κουραστικό για το βλέμμα.

Για παράδειγμα, αν λατρεύεις το κόκκινο χρώμα και θέλεις να το εντάξεις στη διακόσμηση σου, η τέλεια λύση είναι να το συνδυάσεις με το μπεζ χρώμα. Επίσης, αν θέλεις να πειραματιστείς με μαύρο χρώμα στη διακόσμηση του σαλονιού, ή του υπνοδωματίου, το μπεζ είναι το ιδανικό δευτερεύον χρώμα για να μη σκοτεινιάσει σημαντικά ο χώρος σου. Πραγματικά, η διακοσμητική του αξία είναι τεράστια, γι’ αυτό και έχει αγαπηθεί από τόσους πολλούς διακοσμητές.
μπεζ τοίχοι στο σαλόνι

#7 Καφέ

Με τον όρο καφέ, εννοούμε την απόχρωση των κόκκων καφέ, από τους οποίους προέρχεται το αγαπημένο πρωινό ρόφημα. Έτσι λοιπόν, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για μια σκούρα απόχρωση του καφέ, η οποία δεν εμπεριέχει στοιχεία άλλων χρωμάτων μέσα της. Το σκούρο καφέ εμπνέει τη σταθερότητα, την ισορροπία και την ηρεμία. Φυσικά, σε αυτό παίζει καταλυτικό ρόλο το γεγονός ότι πρόκειται για κατεξοχήν γήινο χρώμα. Το σκούρο καφέ ταιριάζει τόσο σε μοντέρνα, όσο και παραδοσιακά σπίτια, ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται.

Για παράδειγμα, η ύπαρξη τζακιού στο σαλόνι, όπως και τα ξύλινα στοιχεία, ίσως προδηλώνουν μια πιο παραδοσιακή διακόσμηση, στην οποία οι καφέ τοίχοι ταιριάζουν. Από την άλλη πλευρά, η ύπαρξη ενός καφέ τοίχου, ανάμεσα στους υπόλοιπους λευκούς, ή μπεζ τοίχους του σαλονιού με τα ολιγάριθμα διακοσμητικά στους τοίχους, πιθανώς να υποδηλώνει μια πιο μοντέρνα διακόσμηση. Επίσης, πολύ μοντέρνος είναι ο συνδυασμός του καφέ με το ανοιχτό γκρι για τους τοίχους του σαλονιού, ενώ η χαλαρωτική ατμόσφαιρα που προσφέρει είναι εγγυημένη.
καφέ τοίχοι στο σαλόνι

Ανακάλυψες την απόχρωση του καφέ που θα ταιριάζει ιδανικά στη δική σου διακόσμηση; Αν το βάψιμο των τοίχων είναι για σένα μια αγγαρεία, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου και οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα αναλάβουν να βάψουν τους τοίχους του σπιτιού σου, άμεσα και υπεύθυνα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα