10 Ονειρεμένες Αποχρώσεις του Μπλε για τους τοίχους του Σπιτιού σου!

Αποχρώσεις του Μπλε για τους τοίχους του Σπιτιού σου

Το μπλε είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά χρώματα, όπως έχουν δείξει και πολλές έρευνες. Είναι ήρεμο, διακριτικό, αλλά και πολύ αισθητικά όμορφο και μοντέρνο. Ειδικά για τη χώρα μας, το μπλε έχει μια ιδιαίτερη αξία. Μας θυμίζει τη θάλασσα, τον ουρανό, αλλά και τόσους συμβολισμούς ακόμα που έχουν συνδεθεί με την Ελλάδα. Πέρα από αυτά, όμως, το μπλε χρώμα είναι, εκ φύσεως, εντυπωσιακό και ταιριάζει στη διακόσμηση μεσογειακών σπιτιών. Όμως, ποιες αποχρώσεις του μπλε να διαλέξεις για τους τοίχους σου;

Ανοιχτές, ή σκούρες, γκριζωπές, ή προς το μοβ, το μπλε έχει πάρα πολλές αποχρώσεις που μπορείς να βρεις σε ένα χρωματολόγιο. Αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις κάποια πολύ σκούρα απόχρωση, ίσως θέλεις να τη συνδυάσεις και με πιο ανοιχτά χρώματα, για να μη σκοτεινιάσει ο χώρος. Μπορείς να βάψεις σε σκούρο μπλε ένα μεγάλο τοίχο και λευκούς τους γύρω τοίχους και το ταβάνι. Ειδικά αν το δωμάτιο που σκέφτεσαι να βάψεις μπλε είναι μικρών διαστάσεων, ένα πιο φωτεινό χρώμα θα σε βοηθήσει να αναδείξεις το χώρο.

Μήπως χρειάζεσαι έμπνευση για να αποφασίσεις ποιο χρώμα είναι το κατάλληλο για σένα; Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας αποχρώσεις του μπλε και σου τις παρουσιάζουμε!

10 εντυπωσιακές αποχρώσεις του μπλε για τοίχους!

#1 Ναυτικό μπλε (navy blue)

Το ναυτικό μπλε είναι ένα πολύ αγαπημένο σκούρο μπλε που πήρε την ονομασία του από τις στολές του Βρετανικού ναυτικού. Είναι μια από τις αποχρώσεις του μπλε που ταιριάζει πολύ σε σαλόνια και υπνοδωμάτια με χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά, σου προτείνουμε να το συνδυάσεις με λευκό, ή πολύ ανοιχτό γκρι στους τοίχους του δωματίου. Όπως καταλαβαίνεις, το ναυτικό μπλε είναι μια πολύ σκούρα απόχρωση και μπορεί να σου κοστίσει τη φωτεινότητα και την αίσθηση βάθους του χώρου σου. Επίσης, συνδυάζεται πολύ αρμονικά με ανοιχτές αποχρώσεις του ξύλου, αλλά και ανοιχτό κίτρινο και κρεμ.

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

#2 Γαλάζιο παστέλ

Μήπως αυτό που λείπει από το σπίτι σου είναι μια πιο παλ απόχρωση; Οι παλ αποχρώσεις κάνουν το χώρο πιο φωτεινό, πιο ανοιχτό. Είναι ό,τι καλύτερο για σπίτια μικρών διαστάσεων, αλλά και σπίτια που δεν είναι πολύ ευήλια. Το γαλάζιο παστέλ, όπως και το ροζ και το κίτρινο παστέλ, είναι ιδανική ιδέα για τέτοιου είδους σπίτια. Είναι χαλαρωτικό, ρομαντικό, χαρούμενο και διακριτικό. Συνδυάζεται με πολλά χρώματα, σκούρα, ανοιχτά, έντονα και πιο “αυστηρά”. Θεωρείται ιδανική επιλογή για παιδικά δωμάτια, ειδικά αν τα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκολίας στον ύπνο, ή υπερέντασης.

Διάβασε επίσης: 10 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα!

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

#3 Μπλε denim

Το denim μπλε, ή αλλιώς μπλε των τζηνς, είναι μια απόχρωση μεταξύ μπλε και γκρι. Είναι από τις αποχρώσεις του μπλε που έχουν διαβαθμίσεις, μπορεί να είναι λίγο πιο ανοιχτό, ή λίγο πιο σκούρο, ανάλογα με την προτίμηση. Το χρώμα αυτό είναι πολύ της μόδας για τοίχους, αλλά και για έπιπλα και κουρτίνες. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις όλα μαζί. Μπορείς να συνδυάσεις denim αποχρώσεις του μπλε σε τοίχους με γκρίζα, μπεζ και λευκά έπιπλα, αλλά και ανοιχτόχρωμες κουρτίνες. Επίσης, σου προτείνουμε να βάψεις κάποια σημεία στους τοίχους λευκά, διατηρώντας έτσι τη φωτεινότητα του χώρου.

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

#4 Γαλανό

Το γαλανό, ή κυανό χρώμα, είναι το αγαπημένο μας γαλάζιο του ουρανού σε μια καλοκαιρινή μέρα. Αν και ανήκει στις ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε, πρόκειται για ζωηρό χρώμα που δεν περνά απαρατήρητο. Το γαλανό χρώμα συμβολίζει την ηρεμία, την εμπιστοσύνη, τη σιγουριά. Είναι πολύ καλό χρώμα για μεσογειακά σπίτια με άποψη. Επίσης, θεωρείται πως βοηθά στη μείωση του άγχους. Ταιριάζει σε τοίχους σαλονιών, υπνοδωματίων, αλλά και κουζινών. Είναι πολύ αγαπημένο χρώμα για χαρούμενες κουζίνες, που θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπάνω από το παραδοσιακό. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσεις σε ένα χώρο του σπιτιού.

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

#5 Μπλε indigo

Μια από τις πιο μοντέρνες αποχρώσεις του μπλε στη διακόσμηση σπιτιών, το μπλε indigo κινείται μεταξύ σκούρου μπλε και μοβ. Είναι ιδανικό για μοντέρνα σαλόνια και κρεβατοκάμαρες. Ωστόσο, δε συστήνεται να χρησιμοποιείται από μόνο του, καθώς είναι αρκετά σκούρα απόχρωση. Μπορείς να το συνδυάσεις με όλες τις αποχρώσεις του ξύλου, αν ο χώρος σου είναι διακοσμημένος με ξύλινα έπιπλα. Επίσης, ταιριάζει πολύ με απαλές αποχρώσεις του κίτρινου, του γκρι, αλλά και με το λευκό και το κρεμ. Δοκίμασε το σε μεγάλες επιφάνειες και δε θα το μετανιώσεις.

Διάβασε επίσης: 10 απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα σου!

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

#6 Μπλε teal

Το teal blue είναι μια γαλαζοπράσινη απόχρωση. Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και σαν πιο ζωηρό γαλανό, ανάμεσα σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Είναι μια χαρούμενη απόχρωση για τοίχους σαλονιού και υπνοδωματίου. Ωστόσο, δεν είναι για υπερβολές, καθώς σε πολύ μεγάλες επιφάνειες μπορεί να γίνει κουραστικό. Ιδανικά, το χρησιμοποιούμε βάφοντας ένα μέρος των τοίχων λευκό και ένα μέρος teal blue. Επίσης, ταιριάζει πολύ με το ανοιχτό γκρι και το μπεζ, αλλά δε συστήνεται να το συνδυάσεις με πράσινο. Όντας γαλαζοπράσινη απόχρωση από μόνη της, διακρίνεται δύσκολα, αν μπερδευτεί με το πράσινο.

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

#7 Μπλε πετρόλ

Το πετρόλ είναι ένας συνδυασμός μεταξύ μπλε και πράσινου, είναι όμως πιο βαθύ από το teal blue. Είναι από τις πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις του μπλε και ο ακριβής τόνος του μπορεί να ποικίλει. Μπορεί οι πετρόλ τοίχοι σου να τείνουν περισσότερο προς το μπλε, ή περισσότερο προς το πράσινο, είναι δική σου επιλογή. Όμως, το πετρόλ χρώμα με τι συνδυάζεται; Αν σκέφτεσαι να διακοσμήσεις το χώρο σου σε ρομαντικό στυλ, μπορείς να συνδυάσεις πετρόλ με ροζ παστέλ, ή βρώμικο ροζ. Αν θέλεις κάτι πολύ σύγχρονο και εντυπωσιακό, συνδύασε πετρόλ με κίτρινο, ή ασπρόμαυρο.

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

#8 Μπλε του κοβαλτίου

Το μπλε του κοβαλτίου ανήκει στις πιο “καθαρόαιμες” αποχρώσεις του μπλε. Είναι σχετικά σκούρο, αλλά σίγουρα όχι όσο το navy blue. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον χρώμα που μας θυμίζει έντονα το μεσογειακό κλίμα. Ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος για να το προτιμούμε για διακοσμήσεις σπιτιών. Όμως, πώς να το χρησιμοποιήσεις; Αν σκέφτεσαι να βάψεις τους τοίχους σου σε μπλε του κοβαλτίου, μπορείς να το συνδυάσεις με πολύ φωτεινά χρώματα στη διακόσμηση. Λευκό, κρεμ, ανοιχτό μπεζ και ανοιχτές αποχρώσεις του ξύλου είναι ιδανικές για τη διακόσμηση σου. Από σκούρα χρώματα, ταιριάζει κυρίως με το μαύρο, αρκεί να μη βρίσκεται σε μεγάλες επιφάνειες.

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

#9 Μπλε του ουρανού

Υπάρχει μια πολύ απαλή απόχρωση του γαλάζιου, η οποία διαφέρει από το γαλάζιο παστέλ. Η απόχρωση αυτή ονομάζεται μπλε του ουρανού και είναι, πραγματικά, σαν από όνειρο. Είναι ένα χρώμα ανάλαφρο, φωτεινό και πολύ χαλαρωτικό. Είναι ό,τι καλύτερο για χαλαρωτικές κρεβατοκάμαρες και ξεχωριστά σαλόνια. Ακόμα, ταιριάζει πολύ για να διακοσμήσεις ένα άκρως χαλαρωτικό μπάνιο. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα άγχους και θέλεις η διακόσμηση σου να σε βοηθήσει σε αυτό, το μπλε του ουρανού είναι αυτό που χρειάζεσαι για να βάψεις τους τοίχους σου.

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

#10 Τυρκουάζ

Το τυρκουάζ είναι από τις πιο αγαπημένες γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Είναι κλασική επιλογή για μια χαρούμενη διακόσμηση σπιτιού, αλλά και για ενδυμασία, μακιγιάζ και άλλα πολλά. Πρόκειται, ίσως, για μια από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις του μπλε και το αναγνωρίζουμε. Ταιριάζει με ανοιχτά, αλλά και σκούρα χρώματα. Για παράδειγμα, ταιριάζει με το λευκό και το ανοιχτό γκρι, αλλά ταιριάζει πολύ και με το καφέ και το μπεζ. Το τυρκουάζ μπορεί να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις ένα πολύ μοντέρνο σαλόνι, ή μια χαρωπή κρεβατοκάμαρα με στυλ.

αποχρώσεις του μπλε για τοίχους

Ποιες αποχρώσεις του μπλε επιλέγεις για τη δική σου διακόσμηση; Αν σχεδιάζεις το βάψιμο των τοίχων του σπιτιού σου, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα