4 Έξυπνες συμβουλές για την ασφάλεια του σπιτιού σου!

Η ασφάλεια του σπιτιού είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μας, όταν φεύγουμε για διακοπές. Ακόμα και όταν φτιάχνουμε τις βαλίτσες και ετοιμαζόμαστε να φύγουμε, συνήθως ένα μικρό αγκαθάκι μας τσιμπάει που αφήνουμε το σπίτι μας απροστάτευτο.

Ζητήσαμε από τους αξιολογημένους τεχνικούς της υπηρεσίας μας να μοιραστούν μαζί μας ορισμένα σημεία που θα πρέπει να προσέξεις, αν θέλεις να περιορίσεις την πιθανότητα το σπίτι σου να αποτελέσει στόχο επίδοξων ληστών. Εκτός των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, υπάρχουν μερικά ακόμα σημεία που δεν θα φανταζόσουν ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ασφάλεια του σπιτιού σου.

1. Συστήματα Ασφαλείας

Τα συστήματα ασφαλείας είναι ο γνωστότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσεις τους ανεπιθύμητους “επισκέπτες” μακριά από το σπίτι σου. Με πρωταρχικό μέτρο για την ασφάλεια του σπιτιού να είναι ο συναγερμός, υπάρχουν πολλοί ακόμη τρόποι για να θωρακίσεις τη περιουσία σου. Από κάμερες και πόρτες ασφαλείας μέχρι και κάγκελα, ο,τιδήποτε μπορεί να καθυστερήσει τους ληστές ή να βοηθήσει στην ταυτοποίηση τους, λειτουργεί αποτρεπτικά για τη προσπάθεια διάρρηξης του σπιτιού σου.

2. Εφεδρικά κλειδιά πάντα μαζί σου

Μια από τις συνηθέστερες πρακτικές των παλιών χρόνων ήταν να αφήνουμε τα κλειδιά μας σε κάποιο πολύ “κρυφό” σημείο στο περιβάλλον της κατοικίας μας. Τις περισσότερες φορές δε το σημείο ήταν τόσο κρυφό, που θεωρούσαμε αδιανόητο ότι θα μπορούσε να βρεθεί από άνθρωπο, όπως για παράδειγμα στο χαλάκι κάτω από την πόρτα ή στη γλάστρα της εισόδου. Δυστυχώς αυτές οι όμορφες και αθώες εποχές έχουν περάσει προ πολλού, για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσον αφορά το πού και σε ποιον αφήνουμε τα κλειδιά μας.

3. Γεμάτο γραμματοκιβώτιο

Αυτό είναι ένα μυστικό που ίσως να μην είχες σκεφτεί μέχρι τώρα. Οι έμπειροι τεχνικοί της πλατφόρμας μας, μας εξήγησαν ότι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος που βοηθά τους επίδοξους ληστές να καταλαβαίνουν πότε είμαστε στο σπίτι και πότε λείπουμε είναι το γραμματοκιβώτιο. Τα συσσωρευμένα γράμματα είναι ένα ισχυρό σημάδι που φανερώνει ότι το σπίτι δεν κατοικείται. Μπορείς να ζητήσεις από το ταχυδρομείο της περιοχής σου να κρατάει τα γράμματα εκεί για όσο καιρό θα λείπεις ή να ζητήσεις από έναν καλό γείτονα να τα φυλάξει για να αυξήσεις την ασφάλεια του σπιτιού σου.

4. Προσοχή στα social media

Μην υποτιμάς την επίδραση που μπορεί να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ασφάλεια του σπιτιού σου. Ο πιο μοντέρνος τρόπος για να μάθει κάποιος τα πάντα για εσένα, ακόμα και το πότε θα λείπεις σε διακοπές, είναι να επισκεφθεί το προφίλ σου στο Facebook. Βεβαιώσου, λοιπόν, πριν βιαστείς να αναρτήσεις τα πάντα γύρω από τις καλοκαιρινές διακοπές, ότι μπορούν να τα δουν μόνο οι φίλοι σου.

Κλείδωσε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου, ενεργοποίησε το συναγερμό, ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και ετοιμάσου για τις καλύτερες και πιο ξέγνοιαστες διακοπές!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα