Πώς θα διαμορφώσεις ένα ασφαλές σπίτι για μωρό;

Πλησιάζει η στιγμή να φέρεις το μωράκι σου στο σπίτι; Τότε έχεις αργήσει ήδη να πάρεις τα προστατευτικά μέτρα, που πρέπει. Το να φτιάξεις ένα ασφαλές σπίτι για μωρό, δεν είναι μια απλή διαδικασία. Πρέπει να της δοθεί η πρέπουσα σημασία και προσοχή.

Τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό η κατάλληλη και έγκαιρη διαμόρφωση χώρου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Μην περιμένεις να κάνεις τις εργασίες, που χρειάζονται, αφού ξεκινήσει το μωράκι σου να μπουσουλάει. Είναι δεδομένο ότι ο χρόνος σου, τότε, θα είναι πολύ περιορισμένος. Διάβασε τι πρέπει να κάνεις και ξεκίνα να ετοιμάζεσαι από τώρα.

Τι πρέπει να προσέξεις για να έχεις ένα ασφαλές σπίτι για μωρό;

Έπιπλα και επικίνδυνα αντικείμενα

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να ασφαλίσεις τα μεγάλα σε όγκο έπιπλα. Όταν ξεκινήσει το μωράκι σου να μπουσουλάει, κάθε τι που θα προεξέχει θα αποτελεί για αυτό στήριγμα για να κρατηθεί ή να τραβήξει. Βεβαιώσου ότι τα ράφια σου είναι καλά στερεωμένα και βίδωσε τη βιβλιοθήκη σου στο τοίχο. Απομάκρυνε οτιδήποτε βρίσκεται στο ύψος του και θα μπορούσε πέφτοντας να το τραυματίσει. Ακόμη ασφάλισε επικίνδυνα αντικείμενα, όπως ψαλίδια και μαχαίρια, σε συρτάρια με ειδικές ασφάλειες.

Ηλεκτρολογικά

Πρίζες και καλώδια αποτελούν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το παιδάκι σου. Επικοινώνησε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο, που θα ελέγξει ότι όλες είναι καλά εγκατεστημένες και θα τακτοποιήσει τα άπειρα καλώδια, που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, με τέτοιο τρόπο που θα είναι και λειτουργικός αλλά και ασφαλής. Ακόμη είναι σημαντικό να ασφαλίσεις όλες τις υποδοχές με ειδικά καπάκια που θα εμποδίσουν τα δαχτυλάκια του, να έρθουν σε επαφή με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πόρτες και παράθυρα

Αν το σπίτι σου δεν έχει άλλο όροφο, έχεις γλυτώσει τουλάχιστον από τον μεγάλο μπελά της σκάλας. Ωστόσο είναι σημαντικό να περιορίζεις το μωράκι σου στο πιο ασφαλές δωμάτιο του σπιτιού. Προστατευτικά πορτάκια και μπάρες πρέπει να τοποθετηθούν σε όλα τα περάσματα. Πρόσεχε, όμως, στα πορτάκια που θα επιλέξεις, να βεβαιωθείς ότι οι αποστάσεις στα κάγκελα δεν είναι τέτοιες που να επιτρέπουν να χωρέσει στα κενά. Επίσης είναι σημαντικό να βάλεις ειδικές ασφάλειες στα παράθυρα που θα μπορούσε να πλησιάσει το μωρό σου, με οποιοδήποτε τρόπο.

Μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο θα κυκλοφορεί και το μωρό σου. Για αυτό πρέπει να είσαι σίγουρος/η ότι ακόμα και σε μισό ανοιγόκλεισμα των ματιών σου, δεν θα υπάρξει καμιά πιθανότητα κινδύνου. Ειδικές ασφάλειες πρέπει να τοποθετηθούν στο καπάκι της τουαλέτας, αλλά και στη βρύση. Τα παιδάκια έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη με τις βρύσες και είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσει να την ανοιγοκλείσει ενώ το κάνετε μπάνιο. Για να μην υπάρχει πιθανότητα να καεί, καταλάθος, προμηθευτείτε τα ειδικά προστατευτικά που υπάρχουν στο εμπόριο. Τέλος, δεν νοείται ασφαλές σπίτι για μωρό όταν απορρυπαντικά, φάρμακα και άλλα επικίνδυνα υγρά δεν είναι ασφαλισμένα σε κάποιο ψηλό σημείο.

Ο κάθε γονιός προσπαθεί να επιτύχει το καλύτερο για το παιδάκι του! Προνόησε από τώρα για τον κάθε κίνδυνο που μπορεί να προκύψει. Μπες στο Douleutaras.gr και οι έμπειροι επαγγελματίες μας θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το πιο ασφαλές σπίτι για μωρό!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα