Αυτοματισμός κτιρίων: Καλωσήρθες στην "έξυπνη" ζωή!

Αυτοματισμός κτιρίων

Εσύ το ήξερες ότι ο αυτοματισμός κτιρίων αυξάνει σημαντικά την ενεργειακή αποδοτικότητα ενός κτιρίου, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τους ενοίκους του;

Με τον όρο “αυτοματισμός κτιρίων” εννοούμε όλα εκείνα τα συστήματα που έρχονται να απλοποιήσουν και να ενοποιήσουν σημαντικά λειτουργικά τμήματα για κάθε χώρο, όπως είναι η θέρμανση, η ψύξη, ο φωτισμός, τα συστήματα ασφαλείας και πολλά ακόμη.

Tα ενοποιημένα συστήματα αυτοματισμού μπορούν να σε βοηθήσουν να απλοποιήσεις τη ζωή σου με τρόπους, που δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς μερικά χρόνια πριν. To Douleutaras.gr σου παρουσιάζει μερικές περιπτώσεις, όπου ο αυτοματισμός κτιρίων μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την ποιότητα της ζωής σου, κάνοντας τις διαδικασίες του σπιτιού αρκετά ευκολότερες αλλά κυρίως μειώνοντας το κόστος τους.

Αυτοματισμός Κτιρίων: Εφαρμογές

#1. Έλεγχος συστημάτων ασφαλείας του σπιτιού.

Εγκαθιστώντας συστήματα αυτοματισμού για τον έλεγχο της ασφάλειας του σπιτιού σου, μπορείς να ελέγχεις την κατοικία σου ακόμη και όταν βρίσκεσαι αρκετά μακριά. Το σύστημα μπορεί να σε ειδοποιήσει και να σε ενημερώσει αναλυτικά, σε περίπτωση ενδεχόμενης παραβίασης του χώρου και ταυτόχρονα να ειδοποιήσει και τις αστυνομικές αρχές.

#2. Ρύθμιση φωτισμού

Τα συστήματα κτιριακού αυτοματισμού σου επιτρέπουν να ελέγξεις τα φώτα του σπιτιού σου συνολικά ή σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μέλους της οικογένειας και να τα ρυθμίζεις με ροοστάτη. Σκέψου, ότι, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να κλείσεις όλα τα φώτα του σπιτιού ταυτόχρονα και να τα ανοίξεις όταν γυρίσεις.

#3. Ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου

Όταν εσύ λείπεις από το σπίτι, δεν υπάρχει κανένας λόγος η θέρμανση ή ο κλιματισμός του σπιτιού σου να λειτουργούν στο μέγιστο. O αυτοματισμός κτιρίων σου προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας, το οποίο βασίζεται από τις ώρες που έχεςι ορίσει ότι θα βρίσκεσαι στο σπίτι. Έτσι, όταν δεν είσαι στο σπίτι, η θέρμανση και ο κλιματισμός θα λειτουργούν πολύ πιο οικονομικά, για να μειωθούν έτσι οι σπατάλες ενέργειας.

#4. Εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος 

Μια απο τις πιο δημοφιλείς εργασίες που έχουν να κάνουν με την αυτοματοποιήση σπιτιού, είναι η εγκατάσταση μηχανισμού αυτόματου ποτίσματος. Αν δεν θέλεις να ποτίζεις πλέον τις γλάστρες ή τον κήπο σου με τον παραδοσιακό τρόπο, η λύση βρίσκεται στην εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος. Μπορεις να ρυθμίσεις κάθε πότε θα ποτίζονται τα φυτά σου, αλλά και πόση ώρα θα διαρκέσει το πότισμα, για να μπορέσεις να αποφύγεις τις περιττές σπατάλες νερού.

#5. Έλεγχος σκιάστρων και ρολών

Ο αυτοματισμός κτιρίων περιλαμβάνει έξυπνα συστήματα που αναλαμβάνουν να ελέγξουν και να ρυθμίσουν τις τέντες, τα σκίαστρα, τις περσίδες και τα ρολά του σπιτιού σου, λαμβάνοντας υπόψη ένα σύνολο παραγόντων. Παράγοντες όπως είναι η βροχή, ο αέρας και η ηλιοφάνεια διαμορφώνουν τις ρυθμίσεις των έξυπνων συστημάτων, όση ώρα εσύ χαλαρώνεις ή εργάζεσαι.

#6. Εγκατάσταση γκαραζόπορτας με μοτέρ

Αν έχεις κουραστεί να ανοιγοκλείνεις τη γκαραζόπορτα σου με τον κλασικό χειροκίνητο τρόπο, ο αυτοματισμός ήρθε για να σου δώσει τη λύση που ψάχνεις. Εγκατέστησε στην πόρτα του γκαράζ σου ένα μοτέρ και τον απαραίτητο μηχανισμό, ώστε όταν πρέπει να την χρησιμοποιήσεις να ανοιγοκλείνει αυτόματα απλά με το πάτημα ενός κουμπιού 

Αν θέλεις να εγκαταστήσεις συστήματα αυτοματισμού στο σπίτι σου, οι ηλεκτρολόγοι μας είναι στη διάθεσή σου καθημερινά για να σε βοηθήσουν! Απλά καταχώρησε την εργασία σου, εντελώς δωρεάν, στην πλατφόρμα μας και θα λάβεις άμεσα προσφορές στα μέτρα σου από έμπειρους επαγγελματίες. 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα