Γιατί δεν δουλεύει το μοτέρ του ψυγείου μου;

Μοτέρ ψυγείου

Αν το καλοσκεφτείς το ψυγείο είναι πιθανότατα η πιο αξιόπιστη συσκευή που έχουμε μέσα στο σπίτι μας. Κρατά τα τρόφιμα, τα αναψυκτικά και τις αγαπημένες μας λιχουδιές άθικτες και μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα για πολλά χρόνια. Τι συμβαίνει, όμως, όταν δεν δουλεύει το μοτέρ του ψυγείου;

Είτε οφείλεται στα γηρατειά του είτε όχι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εντοπίσεις την αιτία του προβλήματος. Ακόμα και αν ανάβει το φωτάκι, όταν δεν δουλεύει το μοτέρ του ψυγείου η εσωτερική θερμοκρασία του δεν απέχει πολύ από εκείνη ενός άδειου φούρνου. Αφού, λοιπόν, δεν ψύχει, θα πρέπει να δούμε γιατί σε εγκατέλειψε.  

Για να εντοπίσουμε ευκολότερα την πηγή του προβλήματος θα το ξεχωρίσουμε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μιας και οι αιτίες μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό. Ανάβει το φωτάκι ή όχι; Ας δούμε τι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση.

Δεν δουλεύει το μοτέρ του ψυγείου αλλά ανάβει το φωτάκι

Όταν το φως ανάβει μπορείς να είσαι σίγουρος/-η για ένα πράγμα. Το ψυγείο είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα. Αυτό είναι και καλό και κακό, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κόλπα που μπορείς να δοκιμάσεις προτού καλέσεις έναν τεχνικό για επισκευή ψυγείου.

Χαμήλωσε τη θερμοκρασία

Στο εσωτερικό του ψυγείο θα δεις τον θερμοστάτη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία του. Ίσως η αλλαγή της θερμοκρασίας κάνει το ψυγείο σου να επανέλθει. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό το τεστ έχει μικρό ποσοστό επιτυχίας αφού πολλά σύγχρονα ψυγεία ψύχονται μέσω των αεραγωγών της κατάψυξης.

Άδειασε το ψυγείο

Πολλές φορές δεν δουλεύει το μοτέρ του ψυγείου από δικό μας λάθος. Αν συνηθίζεις να το υπερφορτώνεις με τρόφιμα μέχρι το σημείο που δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενή, είναι πολύ πιθανό η ροή αέρα στο εσωτερικό του να είναι ανεπαρκής. Θα πρέπει να υπάρχουν κενά τόσο στην πίσω πλευρά του όσο και στην κορυφή. Έτσι διαχέεται η θερμότητα από τα πηνία στο εσωτερικό. Διαφορετικά ο συμπιεστής υπερθερμαίνεται και το ψυγείο κλείνει. Τι πρέπει να κάνεις; Δοκίμασε να το αδειάσεις. Αν αρχίσει να λειτουργεί κανονικά, τότε έχεις εντοπίσει το πρόβλημα!

Καθάρισε το εξωτερικά

Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε κάποιον παράγοντα που δεν έχει άμεση σχέση με το μοτέρ. Άνοιξε το βιβλίο του κατασκευαστή και ακολούθησε τις οδηγίες για να καθαρίσεις το ψυγείο εξωτερικά. Πίσω και κάτω από τη συσκευή είναι τα σημεία όπου μαζεύεται η περισσότερη σκόνη. Αν δεν έχεις καθαρίσει τα πηνία εδώ και χρόνια μπορεί αυτή να είναι η αιτία που δεν δουλεύει το μοτέρ του ψυγείου.

Έλεγξε τον συμπιεστή

Υπάρχει ακόμα ένα τεστ που μπορείς να κάνεις για να δεις αν θα λειτουργήσει το ψυγείο. Θα πρέπει να σε ειδοποιήσουμε, όμως, ότι θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και ενδέχεται να χαλάσουν τα φαγητά. Δοκίμασε να αφαιρέσεις το ψυγείο από την πρίζα και να το τοποθετήσεις πάλι πίσω. Αν λειτουργήσει το μοτέρ σημαίνει ότι για κάποιο λόγο ο συμπιεστής υπερθερμαίνεται και θα πρέπει να το ελέγξει ένας έμπειρος ψυκτικός.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δράσεις γρήγορα ώστε να γλιτώσεις το πέταγμα όλου του φαγητού. Τότε το κόστος θα είναι διπλό. Αν πάλι το ψυγείο σου ήταν ούτως ή άλλως άδειο ή αν έχεις και δεύτερο ψυγείο στο σπίτι, τότε θα έχεις περισσότερο χρόνο για δοκιμές.

 

Δεν λειτουργεί το μοτέρ του ψυγείο ούτε ανάβει το φωτάκι

Όταν το φως δεν ανάβει θα πρέπει να ακολουθήσεις διαφορετική πορεία για την εύρεση του προβλήματος.

Έλεγξε την πρίζα

Μπορεί να μοιάζει προφανές, αλλά δεν είναι. Πόσες φορές την έχεις πατήσει με κάποια συσκευή απλώς και μόνο επειδή ξέχασες να την βάλεις στην πρίζα; Σκέψου την τοστιέρα, το σίδερο ή το πιστολάκι των μαλλιών. Για κάποιο λόγο μπορεί να έχει βγει, να μην κάνει καλή επαφή ή να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ίδια την πρίζα. Αν δεν είναι συνδεδεμένο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Αν είναι δοκίμασε να το αποσυνδέσεις και να βάλεις κάποια άλλη συσκευή, παραδείγματος χάριν το κινητό σου στη φόρτιση, για να δεις αν θα λειτουργήσει. Αν το κινητό σου φορτίζει τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν αξιολογημένο ψυκτικό.

Έλεγξε τον ηλεκτρολογικό πίνακα

Δεν δουλεύει το μοτέρ του ψυγείου ενώ βρίσκεται στην πρίζα; Μήπως έγινε κάποια διακοπή ρεύματος η οποία έριξε την ασφάλεια της κουζίνας ή του ψυγείου; Πήγαινε στον ηλεκτρολογικό πίνακα και δες αν όλες οι ασφάλειες είναι ανεβασμένες. Αν είχε πέσει, σήκωσε την. Αν πέφτει συνέχεια η ασφάλεια και δεν είσαι ηλεκτρολόγος τότε καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν αξιολογημένο επαγγελματία. Το πρόβλημα πιθανότατα δεν βρίσκεται στο ψυγείο αλλά στον πίνακα!

Έλεγξε το καλώδιο

Για να ελέγξεις το καλώδιο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αφαιρέσεις το ψυγείο από την πρίζα. Με την πάροδο του χρόνου τα καλώδια φθείρονται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται προβλήματα στην λειτουργία των συσκευών. Αν ένας κακομεταχειρισμένος φορτιστής χαλάει σε ένα χρόνο φαντάσου πόσα αντέχει ένα ψυγείο δεκαετίας!

Δεν λειτουργεί το μοτέρ του ψυγείου σου και δυσκολεύεσαι να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος; Μη διστάσεις να απευθυνθείς σε έναν αξιολογημένο ψυκτικό της πλατφόρμας μας για να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα σου με επαγγελματική επισκευή ψυγείου! Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε την καλύτερη προσφορά για επισκευή ψυγείου και κάνε το να λειτουργεί πάλι σαν καινούργιο!  

δεν λειτουργεί το μοτέρ του ψυγείου

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα