Γιατί δεν τρέχει το ζεστό νερό στο σπίτι μου;

Βρύση με νερό

Δεν είναι πολύ ενοχλητικό, όταν επιστρέφεις σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και δεν υπάρχει ζεστό νερό για να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο; Αν έχεις βιώσει τη σκηνή, θα ξέρεις για ποιο συναίσθημα μιλάμε. Ανοίγεις τη βρύση περιμένοντας να χαλαρώσεις επιτέλους, για να κλείσει η μέρα με έναν όμορφο τρόπο, και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δεν τρέχει το ζεστό νερό καθόλου, ή η πίεση του είναι πολύ μικρή, ή από τη βρύση του ζεστού νερού τρέχει κρύο νερό. Σαν αποτέλεσμα, καταλήγεις να απελπίζεσαι και να νευριάζεις περισσότερο από πριν. Αρκετοί από μας έχουμε περάσει από τη φάση αυτή, μην ανησυχείς. Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σου, είναι δύσκολο να επιδιορθώσεις τα υδραυλικά του σπιτιού, χωρίς τη βοήθεια ενός επαγγελματία υδραυλικού. Υπάρχουν κάποιες ενέργειες που μπορείς να πραγματοποιήσεις μόνος/ -η σου, αλλά δε θα λύσουν το πρόβλημα μόνιμα, οπότε καλό θα ήταν να αναζητήσεις έναν έμπειρο επαγγελματία το συντομότερο δυνατό. Μπορείς, βέβαια, να γνωρίζεις τα συνήθη προβλήματα που προκύπτουν και σου στερούν το ζεστό νερό σου και τι μπορείς να κάνεις εσύ προσωπικά για την αντιμετώπιση τους.

Γιατί δεν τρέχει το ζεστό νερό στο σπίτι μου;

#1 Άλατα στις σωληνώσεις

Με την πάροδο του χρόνου, οι σωληνώσεις του σπιτιού συγκεντρώνουν διάφορα χημικά, τα οποία μπορούν τελικά να φράξουν τη δίοδο του νερού. Με άλλα λόγια, το εσωτερικό των σωλήνων μπορεί να έχει φραγεί μερικώς, ή και πλήρως, με αποτέλεσμα η πίεση του νερού να είναι μειωμένη. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί το νερό να μην τρέχει καθόλου. Τι μπορείς να κάνεις γι΄αυτό; Αν δεν τρέχει το ζεστό νερό, υπάρχει μια άμεση, σπιτική λύση, που αξίζει να δοκιμάσεις, πριν καλέσεις υδραυλικό. Σε μια πλαστική σακούλα, βάλε αρκετή ποσότητα λευκού ξυδιού. Στη συνέχεια, τοποθέτησε μέσα στη σακούλα το τηλέφωνο του ντουζ και ασφάλισε τη με ένα λαστιχάκι. Θα χρειαστεί να την αφήσεις για αρκετές ώρες. Μετά από μερικές ώρες, λοιπόν, αφαίρεσε τη σακούλα και άνοιξε το ντουζ. Αν το πρόβλημα στην απόφραξη ήταν επιφανειακό, θα πρέπει να έχει λυθεί. Αν το πρόβλημα ήταν βαθύτερο και η σπιτική λύση δε λειτούργησε, είναι η ώρα να απευθυνθείς σε υδραυλικό.

#2 Παγωμένες σωληνώσεις

Το πρόβλημα αυτό, τείνει να παρουσιάζεται κυρίως σε τοποθεσίες όπου το χειμώνα κάνει πάρα πολύ κρύο. Το καλοκαίρι είναι μάλλον απίθανο να αντιμετωπίσεις πρόβλημα παγωμένων σωλήνων. Κατά την εποχή του χειμώνα, ωστόσο, αν δεν τρέχει το ζεστό νερό, ή ίσως ούτε και το κρύο, ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα. Ιδιαίτερα αν ζεις σε περιοχή όπου χιονίζει και η θερμοκρασία πέφτει δραματικά κατά τις βραδινές ώρες, είναι καλό να λάβεις τα μέτρα σου. Μια λύση είναι η πρόληψη. Με άλλα λόγια, αν θεωρείς ότι υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν οι σωληνώσεις του σπιτιού, φρόντισε να αφήνεις μια βρύση ελάχιστα ανοιχτή να στάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Είναι πιθανό να σε σώσει από πολύ κόπο.

#3 Βλάβη στο ρυθμιστή πίεσης

Αν ο ρυθμιστής πίεσης νερού χαλάσει, είναι πιθανό να μειώσει την πίεση της ροής νερού στο σπίτι. Δεν είναι μια ζημιά που μπορεί να κοστίσει κάποιο εξωφρενικό ποσό για την αποκατάσταση της, αλλά επειδή είναι θέμα υδραυλικών εγκαταστάσεων, είναι καλό να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία για να σε βοηθήσει. Επίσης, μπορεί το πρόβλημα να εντοπίζεται στην κεντρική βαλβίδα νερού. Και σε αυτή την περίπτωση, ίσως να μην είναι καλή ιδέα να προσπαθήσεις να το διορθώσεις αυτόνομα.

#4 Διαρροή νερού

Αναμφίβολα, δεν είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο, αλλά αν αυτό είναι το πρόβλημα, πρέπει να έχεις προετοιμαστεί. Οι σωληνώσεις μπορούν να εμφανίσουν φθορές με την πάροδο του χρόνου, κάτι που είναι πολύ λογικό να συμβαίνει, αν και δυσάρεστο. Μια πιθανή φθορά των σωλήνων είναι και η περίπτωση των ρωγμών, που για σένα σημαίνει ότι θα υπάρχουν διαρροές νερού στο σπίτι και η πίεση της ροής του νερού θα παρουσιάζει ελάττωση. Συνεπώς, αν δεν τρέχει το ζεστό νερό με το ρυθμό που είχες συνηθίσει, πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο της διαρροής. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Κλείσε την κεντρική βαλβίδα νερού του σπιτιού και έλεγξε το σημείο όπου βρίσκεται ο μετρητής. Άφησε να περάσουν λίγες ώρες, και έλεγξε ξανά το μετρητή. Αν παρατηρήσεις ότι οι μετρήσεις του έχουν ανέβει, τότε μάλλον υπάρχει πράγματι διαρροή, και πρέπει να δράσεις άμεσα, καλώντας υδραυλικό.

#5 Βλάβη σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα

Αν παρατηρείς ότι δεν τρέχει το ζεστό νερό, αλλά το κρύο νερό δεν έχει κανένα πρόβλημα, μάλλον είναι ώρα να ρίξεις το φταίξιμο στο θερμοσίφωνα σου. Αν έχεις έναν παραδοσιακό, ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, δεν είναι καλό να πειραματίζεσαι για να βρεις τη βλάβη. Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του σπιτιού είναι ένα επικίνδυνο σημείο, στο οποίο δύσκολα επεμβαίνει κανείς με επιτυχία, αν δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Η βλάβη είναι πιθανό να οφείλεται στην ηλεκτρική αντίσταση, ή στο θερμοστάτη. Και στις 2 περιπτώσεις, θα χρειαστεί αντικατάσταση, την οποία είναι καλό να αναλάβει ένας επαγγελματίας.

#6 Βλάβη σε ηλιακό θερμοσίφωνα

Και σε αυτή την περίπτωση, διερευνούμε το γεγονός ότι δεν τρέχει το ζεστό νερό, ενώ το κρύο τρέχει κανονικά. Αν έχεις τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα για το σπίτι σου, υπάρχουν κάποια σημεία που μπορείς να ελέγξεις. Για τα υπόλοιπα, θα χρειαστείς επαγγελματική βοήθεια. Ένα σημείο που μπορείς να ελέγξεις, είναι η στάθμη του αντιψυκτικού υγρού. Αν το δοχείο του υγρού δεν είναι όσο γεμάτο πρέπει, μπορείς και μόνος/ -η σου να το αναπληρώσεις, και να λύσεις το πρόβλημα σου. Επίσης, μπορείς να ελέγξεις τη θέση του ηλιακού θερμοσίφωνα. Με άλλα λόγια, αν ο ηλιακός θερμοσίφωνας καλύπτεται από σκιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δεν είναι παράδοξο που δε ζεσταίνει το νερό! Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να καλέσεις ειδικό και να γίνει επανατοποθέτηση. Αν, από την άλλη πλευρά, τεθεί θέμα συντήρησης του θερμοσίφωνα, ή βλάβη στις σωληνώσεις που τον συνδέουν με το σπίτι, θα πρέπει να καλέσεις ένα επαγγελματία για να βοηθήσει την κατάσταση. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις πιθανές βλάβες του ηλιακού θερμοσίφωνα, κάνε κλικ εδώ.

Ελπίζουμε να βοηθήσουμε να κατανοήσεις ποιο είναι το πρόβλημα που κάνει το ζεστό νερό να μην τρέχει. Αν η επιδιόρθωση της βλάβης δεν περνά από το χέρι σου, μην ανησυχείς, γιατί είμαστε δίπλα σου! Επικοινώνησε σήμερα με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες, για να μπορείς και πάλι να απολαμβάνεις το μπάνιο σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα