Δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition; Τι να κάνεις!

Air condition

Μόλις διαπίστωσες ότι δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition σου; Έχει ανοίξει για τα καλά ο καιρός και εσύ, το χρειάζεσαι! Προσπαθείς πανικόβλητος/-η να ανακαλύψεις τι φταίει, ενώ παράλληλα ταλαιπωρείσαι από τη ζέστη τόσο που δεν αντέχεις άλλο. Θες να τα παρατήσεις, να το χτυπήσεις ή να κλάψεις, επειδή όλα έγιναν τόσο απροσδόκητα. Δεν είναι καιροί για έξοδα, ούτε και έχεις τη διάθεση να περιμένεις, μέχρις ότου να δροσίσει το δωμάτιο με τον ξεχασμένο ανεμιστήρα που έχεις τρυπώσει στο πατάρι σου. Μην απογοητεύεσαι όμως!

Είναι η στιγμή εκείνη που περνά από το μυαλό σου να τα μαζέψεις όλα και να φύγεις μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Να κατασκηνώσεις σε μια παραλία, σε ένα βουνό, μέχρι και στο μπαλκόνι ή την ταράτσα σου και να το αφήσεις πίσω σου. Μην απελπίζεσαι! Υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να δώσεις ξανά ζωή στον κρύο αέρα του κλιματιστικού σου και ταυτόχρονα να επαναφέρεις τη δροσιά στον χώρο σου.

Εμείς, συμβουλευθήκαμε για εσένα τους έμπειρους ψυκτικούς της πλατφόρμας μας και σου παρουσιάζουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις εάν δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition σου. Επιπλέον, θα σου προσφέρουμε τη μυστική συνταγή που θα σε κάνει να αποφύγεις έγκαιρα μια τέτοια παρόμοια κατάσταση.

Τι να κάνεις αν δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition σου!

#1 Έλεγχο στο χειριστήριο

χειριστήριο air condition

Αποτελεί και το πιο απλό βήμα που αξίζει να ακολουθήσεις. Το πιθανότερο όλων είναι το κλιματιστικό σου να έχει ρυθμιστεί, έστω και κατά λάθος σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από αυτή που επικρατεί στο κλιματιζόμενο δωμάτιό σου. Δοκίμασε, λοιπόν, να μειώσεις τη θερμοκρασία που αναγράφεται στην οθόνη του. Που ξέρεις; Μπορεί όλα να λυθούν! Ίσως πάλι να έχεις ξεχάσει να βάλεις τον δείκτη του χειριστηρίου σου στην ένδειξη “cool”. Ακόμη κι αν όλα αυτά δεν ισχύουν για τη δική σου περίπτωση, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Έλεγξε ή ρυθμίσε τις επιθυμητές λειτουργίες από την αρχή. Πιθανώς κάτι να «κόλλησε» και να θέλει λίγη «ώθηση» για να ξαναβρεί τον παλμό του.

#2 Έλεγχο στον συμπυκνωτή

συμπυκνωτής

Δεν είσαι ειδικός για να επιλύσεις και να διαγνώσεις στον απόλυτο βαθμό το συγκεκριμένο πρόβλημα. Έχεις, ωστόσο, την ικανότητα να διαπιστώσεις αν αυτό είναι που φταίει και δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition σου. Ο συμπυκνωτής του κλιματιστικού σου μπορεί να είναι βρώμικος, κάτι που μπορείς να διακρίνεις αν του ρίξεις μια προσεκτική ματιά. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μικρό έλεγχο στον σωλήνα της αποχέτευσης. Προσπάθησε να θυμηθείς πόσο καιρό έχεις να πραγματοποιήσεις συντήρηση στο κλιματιστικό σου! Η έλλειψη συντήρησης οδηγεί σε τέτοιου είδους απρόοπτα. Φυσικά, δεν είναι αυτή η αιτία, εάν το αγόρασες τον προηγούμενο μήνα. Μην ταλαιπωρείς το μυαλό σου, δεν είναι η σκόνη το πρόβλημα εάν το κλιματιστικό σου είναι όντως καινούριο. Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ πως ο συμπυκνωτής είναι σημαντικό, πέρα καθαρός, να μπορεί και να αναπνέει επαρκώς!

#3 Έλεγχο στον εξατμιστή & στα φίλτρα

εξατμιστή και φίλτρα

Η σωστή συντήρηση θα σε σώσει και πάλι! Γιατί πολλές φορές η βρωμιά στον εξατμιστή και στα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του αγαπημένου σου μηχανήματος. Το πρώτο σύμπτωμα, εν προκειμένω μπορεί να κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition σου. Για τον λεπτομερή έλεγχο της υπόθεσης, αλλά και για τον απόλυτο καθαρισμό τόσο του εξατμιστή όσο και των φίλτρων, φρόνιμο είναι να στραφείς σε έναν επαγγελματία ψυκτικό!

#4 Έλεγχο στο ψυκτικό υγρό

ψυκτικό υγρό

Αν δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition σου, τότε πιθανώς ο λόγος να βρίσκεται κρυμμένος στο υγρό της ψύξης. Η έλλειψη ψυκτικού υγρού είναι ένα συχνό φαινόμενο που μπορεί να προκύψει, ταλανίζοντας το κλιματιστικό σου. Το πρόβλημα αυτό συνδέεται κυρίως με τη χαμηλή του απόδοση και η αιτία δημιουργίας του βρίσκεται είτε στην ελλειπή πλήρωση κατά την εγκατάσταση, είτε σε κάποιου είδους διαρροή. Το λεγόμενο φρέον, λοιπόν, είναι ένα συστατικό το οποίο καθίσταται απαραίτητο, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί ορθά η ψύξη στο πολύτιμο αυτό μηχάνημά σου. Απαιτείται κι εδώ η χείρα βοήθειας ενός τεχνικού για να σφραγίσει τυχόν διαρροές, να το γεμίσει με το μαγικό αυτό υγρό και δώσει ξανά πνοή και κατ’ επέκταση κρύο αέρα στο κλιματιστικό σου.

4 πολύτιμα tips για να γλυτώσεις απρόοπτα & μπελάδες!

Όσα σου προτείνουμε συνοψίζονται στη φράση «πρέπει να προσέχεις για να έχεις». Απολαμβάνεις στο έπακρο τη δροσιά του κλιματιστικού σου και το λατρεύεις για όλα εκείνα που σου δίνει. Τι κάνεις όμως ως αντάλλαγμα; Μήπως ξεχνάς πως κι εκείνο χρειάζεται τη δική σου φροντίδα; Κι εκείνο σε έχει ανάγκη! Κράτα, λοιπόν, στην άκρη του μυαλού σου τις ακόλουθες 4 συμβουλές μας και πρόσφερε στο κλιματιστικό σου αυτά τα λίγα που κι εκείνο ζητά!

Tip 1: Πρόσεξε και φρόντισε τη μονάδα του.

μονάδα κλιματιστικού

Μήπως χρησιμοποιείς την εσωτερική, ακόμα και την εξωτερική μονάδα του air condition σου είτε ως σημείο διακόσμησης, είτε ως χώρο αποθήκευσης; Δε μιλάμε φυσικά για ένα διακοσμητικό ελαφρύ σαν πούπουλο το οποίο κρεμάς από την άκρη του για να στολίσεις το χώρο σου. Ούτε εννοούμε εκείνα τα μικρά κεράκια ή φυτά που έχεις αφήσει επάνω σε εκείνο το «άσχημο κουτί». Βρίσκεται στο μπαλκόνι σου, θες όσο μπορείς να το ομορφύνεις και σε καταλαβαίνουμε! Αν, όμως, επιβαρύνεις με κάποιον άλλο τρόπο τη μονάδα του κλιματιστικού σου, αυτό μπορεί να βλάψει τη μακροζωία του. Τα συμπτώματα ίσως να μην είναι άμεσα εμφανή, αλλά ποτέ δε ξέρεις πότε θα κάνουν το ντεμπούτο τους.

Tip 2: Φρόντισε τα συστατικά του.

Ορισμένες απλές κινήσεις μπορούν να φανούν ιδιαίτερα πολύτιμες για την υγεία του κλιματιστικού σου. Σημαντικό είναι, λοιπόν, να φροντίζεις να συμμαζεύεις και να καθαρίζεις τον χώρο γύρω από τη εξωτερική μονάδα του. Ο εχθρός τελικά ίσως να βρίσκεται στα φύλλα των δέντρων, στη σκόνη ή στα χαλίκια που υπάρχουν τριγύρω και κινούνται απειλητικά. Μια έξυπνη ιδέα είναι να δημιουργήσεις τριγύρω του μια κατασκευή με ξύλο ή παλέτες! Θα μπορείς μεν να το διακοσμείς άφοβα και εκείνο δε, θα απειλείται λιγότερο! Όσον αφορά το τμήμα του που έχεις εντός του σπιτιού σου, προσπάθησε να διατηρείται όσο πιο καθαρό εξωτερικά γίνεται. Ένα απλό πανάκι είναι αρκετό για να διώξει τις σκόνες που συγκεντρώνονται μακριά.

Tip 3: Μη ξεχνάς τη συντήρηση!

συντήρηση κλιματιστικού

Το προείπαμε, μα θα το ξαναπούμε! Η λύση σε όλα τα προβλήματα που είναι η σωστή εγκατάσταση και συντήρηση. Αν θες να έχεις το κλιματιστικό σου για χρόνια, αλλά και για να μην πεις ποτέ πως «δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition μου» μην αποφεύγεις να του χαρίσεις τη συντήρηση που του αξίζει. Το ιδανικό είναι αυτή να πραγματοποιείται κάθε 6 με 12 μήνες. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τη χρήση ή την αχρησία του. Φρόντισε το κλιματιστικό σου να είναι καλοδιατηρημένο και εκείνο, θα σου χαρίσει όσο κρύο ή ζέστη αναζητάς.

Tip 4: Διάβασε τα μηνύματα που σου στέλνει.

Εάν το κλιματιστικό σου είναι καλοφροντισμένο και αφού προσέχεις, ώστε να έχει σε λειτουργία τις σωστές ρυθμίσεις, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Υπάρχει βέβαια και κάτι ακόμα που χρειάζεται να γνωρίζεις και θα σταθεί βοηθός σου. Ήξερες πως για κάθε σημαντικό ζήτημα που πλήττει το κλιματιστικό σου, εκείνο σου στέλνει μηνύματα; Ίσως είναι κάτι που δεν είχες αντιληφθεί ή ακούσει ποτέ. Ανακάλυψε περισσότερα στο άρθρο που ετοιμάσαμε για τους κωδικούς βλαβών κλιματιστικών. Μάθε να αναγνωρίζεις το πρόβλημα που σου γνωστοποιεί το λατρεμένο σου αυτό μηχάνημα!

Επιθυμείς να μάθεις με λεπτομέρεια γιατί δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition σου; Οι έμπειροι και αξιολογημένοι τεχνικοί μας είναι εδώ για να χαρίσουν φως σε κάθε σου πρόβλημα. Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr και πάρε την καλύτερη προσφορά για να λύσεις το πρόβλημα σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα