Οδηγός για τη διακόσμηση φοιτητικής γκαρσονιέρας

Η διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού είναι, ίσως, μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη σχολική στη φοιτητική ζωή και χαρίζει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Είναι, λοιπόν, εξαιρετικά λογικό να θέλεις να δημιουργήσεις το φοιτητικό σπίτι των ονείρων σου που θα φιλοξενήσει όλες τις νέες εμπειρίες που πρόκειται να αποκομίσεις. 

Αναζητήσαμε, μάθαμε και σου εκμυστηρευόμαστε μοναδικές ιδέες για να απολαύσεις τα μέγιστα των δυνατοτήτων του σπιτιού που μόλις βρήκες. Η προσεγμένη διακόσμηση φοιτητικής γκαρσονιέρας μπορεί να μεγεθύνει το χώρο και φυσικά να του δώσει μοναδικό στυλ και προσωπικότητα. Κάθε σημείο και γωνία του σπιτιού θα πρέπει να εξυπηρετεί μια ιδιαίτερη ανάγκη και να κάνει τον χώρο ακόμα πιο χρηστικό. Για να δούμε πως μπορείς να το πετύχεις αυτό!

1. Χρώμα τοίχων

Το πρώτο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι το χρώμα του τοίχου. Μπορείς να διαλέξεις κάποια απόχρωση του λευκού και να διαλέξεις διακοσμητικά στοιχεία με χρώμα, μπορείς να βάψεις έναν τοίχο και τους άλλους να τους αφήσεις λευκούς, μπορείς επίσης να κάνεις διχρωμίες και να δώσεις έξτρα ζωντάνια στον χώρο σου. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να θυμάσαι πως τα ανοιχτά χρώματα φωτίζουν και μεγαλώνουν τον χώρο του σπιτιού. Τα πράσινα και τα γήινα χρώματα βοηθούν στην συγκέντρωση, ενώ τα κίτρινα  ανεβάζουν την διάθεση. Απόφυγε σκούρες χρωματικές αποχρώσεις διότι θα “κλείσουν” πολύ το δωμάτιο.

2. Αποθηκευτικοί χώροι

Πώς θα χωρέσουν όλες οι πετσέτες, τα σεντόνια, τα απορρυπαντικά, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα χόμπι, τα βιβλία, τα ρούχα, τα έπιπλα, τα κουζινικά, οι νεανικές αναμνήσεις… μέσα σε έναν χώρο 25 τ.μ; Η επίπλωση και η διακόσμηση φοιτητικής γκαρσονιέρας πρέπει να γίνεται με κύριο γνώμονα τη λειτουργικότητά του. Εκμεταλλεύσου εσοχές και κρυφούς χώρους για να χαρίσεις κρυφά σημεία αποθήκευσης στο σπίτι. Παράλληλα, μπορείς να προμηθευτείς όμορφα και εντυπωσιακά κουτιά, τα οποία θα έχεις ως αποθηκευτικό χώρο, αλλά και ως διακοσμητικό ή τραπεζάκι. Την ίδια χρήση μπορεί να έχει και μια παλιά βαλίτσα.

3. Έξυπνος διαχωρισμός χώρου

Υπάρχουν τρόποι για να διαχωρίσεις ακόμη και τον μικρότερο χώρο, έξυπνα και οικονομικά, για να δημιουργήσεις την εντύπωση ότι υπάρχουν δύο δωμάτια. Μια μοντέρνα ιδέα για τη διακόσμηση φοιτητικής γκαρσονιέρας είναι να κρεμάσεις αραχνοΰφαντες κουρτίνες από το ταβάνι. Έτσι θα κρύψεις το κρεβάτι με στυλ, αποφεύγοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να κάθεται πάνω του κάθε επισκέπτης του σπιτιού.

4. Καλός φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Ένας μικρός χώρος χρειάζεται πολύ φως για να “ανοίξει” και να δημιουργήσει την αίσθηση της ευρυχωρίας. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, υπάρχει φυσικά και το πρακτικό. Τις δύσκολες ώρες της εξεταστικής ο φοιτητής χρειάζεται άπλετο φως για να συγκεντρωθεί και να διαβάσει. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι έχουν έρθει πολύ στη μόδα τα κλασσικά φωτιστικά δαπέδου με τα μεγάλα καπέλα. Ομορφαίνουν τον χώρο λούζοντας τον με πλούσιο φως.

5. Υφάσματα

Ένας μικρός χώρος για να δείχνει όμορφος και άνετος, δεν πρέπει να μοιάζει υπερφορτωμένος. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου χρωματικού θέματος για τις κουρτίνες, τους τοίχους και τα έπιπλα θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα στον χώρο. Διάλεξε μια απλή χρωματική βάση και παίξε με τις διακοσμητικές λεπτομέρειες.

 

Η διακόσμηση φοιτητικής γκαρσονιέρας δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Φτιάξε ένα υπέροχο, μοντέρνο και πρακτικό σπίτι χωρίς να προβείς σε υπερβολές και περιττά έξοδα. Μη διστάσεις να εμπιστευτείς έναν από τους επιλεγμένους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να αναλάβει όλες τις εργασίες που θα χρειαστεί το νέο φοιτητικό σου σπίτι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα