7+1 Υπέροχες Προτάσεις για να Διακοσμήσεις το Σπίτι σου με Κεριά!

Ένα διακοσμητικό αντικείμενο που δε λείπει από κανένα σπίτι είναι το κερί. Κεριά μεγάλα, κεριά μικρά, ρεσό, κηροπήγια, τουλάχιστον ένα είδος θα υπάρχει στο σπίτι σου, είτε επειδή το αγόρασες, είτε επειδή σου το προσέφεραν. Πολλές φορές, ξεχνάμε πως με αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε μια φανταστική διακόσμηση με κεριά για ατμόσφαιρα. Αντί να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, τα αφήνουμε κρυμμένα σε ντουλάπια για χρόνια ολόκληρα, αγνοώντας την παρουσία τους. Κι όμως, είναι πολύ εύκολο και οικονομικό το να διακοσμήσεις το σπίτι σου με κεριά.

Τα κεριά είναι παντός καιρού και μπορούν να ταιριάξουν με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης, αρκεί να τα χρησιμοποιήσεις με το σωστό τρόπο. Έτσι, έχουμε κεριά για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, κεριά για καλοκαιρινή διακόσμηση, κεριά για μινιμαλιστικό ύφος, για ρομαντική διακόσμηση και άλλα πολλά. Επίσης, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις διαφορετικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Με άλλα λόγια, μπορείς να βάλεις διαφορετικά κεριά στο σαλόνι και στο μπαλκόνι. Οι επιλογές είναι ατελείωτες και το γούστο σου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει πώς θα είναι η δική σου διακόσμηση με κεριά.

Διακόσμηση με κεριά για το σπίτι: 8 προτάσεις για το χώρο σου!

#1 Κεριά με καλοκαιρινή διάθεση

Κάθε εποχή του χρόνου είναι κατάλληλη για να διακοσμήσεις το σπίτι και το μπαλκόνι σου με κεριά. Το καλοκαίρι, όμως, η φύση σου προσφέρει τόσα εφόδια για να φτιάξεις καλοκαιρινές κατασκευές για το σπίτι, ώστε το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ οικονομικά. Μια ιδέα για καλοκαιρινά διακοσμητικά χώρου, είναι και η διακόσμηση με κεριά. Ένας απλούστατος τρόπος για να φτιάξεις καλοκαιρινά διακοσμητικά στοιχεία με κεριά, είναι με τη βοήθεια ενός βάζου.

διακόσμηση με κεριά

Πάρε ένα μικρό βάζο και γέμισε το ως τη μέση με άμμο από την παραλία. Στη συνέχεια, βάλε στη μέση ένα κερί της αρεσκείας σου. Κατά προτίμηση, καλό είναι να έχει απαλά και φυσικά χρώματα, για να μη μοιάζει αταίριαστο. Αν θέλεις, μπορείς να βάλεις τριγύρω στην άμμο κάποια βοτσαλάκια, ή μικρά κοχύλια για επιπλέον διακόσμηση. Στην πρόταση αυτή μπορείς να προσθέσεις οτιδήποτε άλλο σε εκφράζει και ταιριάζει στο σπίτι σου.

#2 Κεριά για το τζάκι

Ο χειμώνας είναι η εποχή, όπου το τζάκι είναι ο πρωταγωνιστής του σαλονιού. Σε όλους μας αρέσει να χαζεύουμε τις φλόγες και να απολαμβάνουμε τη ζεστασιά του. Όμως, τι γίνεται τις υπόλοιπες εποχές, που το τζάκι παραμένει σβηστό; Ένας τρόπος για να μην παραμελήσεις εντελώς το τζάκι σου, όταν παραμένει σβηστό, είναι να το διακοσμήσεις με κεριά.

διακόσμηση με κεριά

Η διακόσμηση τζακιού με κεριά μπορεί να γίνει με διαφόρους τρόπους, μέσα, μπροστά, ή και πάνω από το τζάκι. Ωστόσο, τα κεριά και κηροπήγια μέσα στο τζάκι έχουν μια διαφορετική χάρη που λατρεύουμε. Όταν ανάβεις κεριά μέσα στο τζάκι, δημιουργείται η τέλεια ρομαντική ατμόσφαιρα για το σπίτι. Αλλά ακόμα και όταν τα κεριά στολίζουν το τζάκι, χωρίς να είναι αναμμένα, είναι ένα διακριτικό και κομψό διακοσμητικό στοιχείο.

#3 Κρεμαστά κεριά για το μπαλκόνι

Αν σκέφτεσαι να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με κεριά, πρόκειται για μια φανταστική ιδέα. Τα κεριά στο μπαλκόνι προσφέρουν χαμηλό φωτισμό, αλλά και μοντέρνα αισθητική. Το ίδιο ισχύει και για την αυλή και τον κήπο, τα οποία μάλιστα προσφέρουν και περισσότερες επιλογές για να κρεμάσεις τα κεριά σου από όπου επιθυμείς. Ένα ελαφρύ βαζάκι με σπάγγο περασμένο στο λαιμό του μπορεί εύκολα να κρεμαστεί από κάποιο σημείο, λειτουργώντας σαν μικρό φωτιστικό.

διακόσμηση με κεριά

Αν θεωρείς πως το βαζάκι με το κερί σου είναι υπερβολικά ελαφρύ και μπορεί να το πάρει ο αέρας, η λύση είναι απλή. Μπορείς να βάλεις μέσα λίγο ψιλό χαλίκι, άμμο, ακόμα και αλάτι, ή ζάχαρη από την κουζίνα. Πιο φαντασμαγορικό γίνεται το θέαμα, αν κρεμάσεις δύο, ή και παραπάνω κεράκια σε βάζα. Είναι μια ιδέα πρωτότυπη, αλλά και αρκετά πρακτική.

#4 Ντεκουπάζ σε κερί

Ποιος είπε ότι η διακόσμηση με κεριά για το σπίτι είναι μονότονη; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν φανταστικές ιδέες για να μετατρέψεις ένα απλό κερί σε έργο τέχνης που κοσμεί το σπίτι σου. Αλήθεια, έχεις υπόψιν σου την τεχνική του ντεκουπάζ; Το ντεκουπάζ είναι μια πρωτότυπη ιδέα για diy χειροτεχνίες που μπορείς εύκολα να κάνεις στο σπίτι σου με οικονομικά υλικά. Το ντεκουπάζ μπορεί να γίνει σε πολλών ειδών διαφάνειες, από πλαστικό και ξύλο, μέχρι και σε γυαλί.

διακόσμηση με κεριά

Έτσι, υπάρχει και το ντεκουπάζ σε κερί, χάρη στο οποίο μπορείς να πάρεις ένα μονόχρωμο κερί και να το μετατρέψεις σε έργο τέχνης. Ειδικά αν σου αρέσει να κατασκευάζεις διάφορα αντικείμενα για το σπίτι, το ντεκουπάζ είναι η ιδανική τεχνική για σένα, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρνεις με τη ζωγραφική. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνεις διακόσμηση με κεριά από ντεκουπάζ και να στολίσεις με αυτά όποιο σημείο του σπιτιού σου επιθυμείς.

#5 Κεριά σε φαναράκια

Τα φαναράκια είναι αγαπημένη επιλογή για τη διακόσμηση της βεράντας και του μπαλκονιού. Ωστόσο, ταιριάζουν και για τη διακόσμηση με κεριά στο εσωτερικό του σπιτιού. Τοποθετούμε φαναράκια πάνω σε τραπέζια, όπως για παράδειγμα στο τραπέζι του καθιστικού και όχι μόνο. Αν το σπίτι σου έχει σκάλες, μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είναι και το να διακοσμήσεις τις σκάλες σου με φαναράκια.

διακόσμηση με κεριά

Προφανώς, δεν εννοούμε να βάλεις ένα φαναράκι σε κάθε σκαλί, καθώς κάτι τέτοιο θα κόστιζε ακριβά, αλλά και θα έμοιαζε υπερβολικό. Βάλε 4- 5 φαναράκια κατά μήκος της σκάλας, ανάλογα και με το ύψος της για να κάνεις μια πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση με κεριά. Αν θέλεις να μοιάζει λιτή η διακόσμηση σου, διάλεξε φαναράκια σε κοινό, απαλό χρώμα.

#6 Κεριά με διακοσμητικά βότσαλα

Πώς θα σου φαινόταν, αν έφτιαχνες μια πολύ όμορφη σύνθεση από κεριά και βότσαλα για το σπίτι σου; Πρόκειται για κάτι απλό, το οποίο μπορείς να υλοποιήσεις με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις ένα μεγάλο, διακοσμητικό πιάτο, να βάλεις στο κέντρο του ένα μεγάλο κερί και γύρω βότσαλα. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να βάλεις λίγα αρωματικά ρεσό και ανάμεσα βότσαλα, ώστε τίποτα να μην εξέχει σε ύψος.

διακόσμηση με κεριά

Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις απαλά και γήινα χρώματα για τη σύνθεση σου με τα κεριά και τα βότσαλα. Ένα φανταχτερό διακοσμητικό πιάτο μπορεί να προσελκύει τα βλέμματα, αλλά δε δημιουργεί αρμονία με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού. Διάλεξε χαλαρωτικά χρώματα και αρώματα και δε θα το μετανιώσεις.

#7 Κερί σε διακοσμητική γυάλα

Σε κάποιες περιπτώσεις, τα κεριά μπορεί να γίνουν απλώς το μέσο, για να αναδειχθεί κάποιο άλλο αντικείμενο. Στην προκειμένη περίπτωση, αναφερόμαστε σε χειροτεχνίες που φτιάχνεις για το σπίτι σου και θέλεις να αναδείξεις. Ας υποθέσουμε, πως θέλεις να φτιάξεις ένα όμορφο διακοσμητικό βάζο, ή μια γυάλα. Ωστόσο, δεν ξέρεις πώς να το ολοκληρώσεις, έτσι ώστε να έχει νόημα για το χώρο.

διακόσμηση με κεριά

Ένα απλό κερί στο εσωτερικό του βάζου, αρκεί για να πεις πως έχεις φτιάξει ένα μοντέρνο και πρωτότυπο κηροπήγιο. Όσο για το πώς θα είναι το βάζο, ή η γυάλα, υπάρχουν πολλές ιδέες. Διακόσμησε το με κορδέλες, σπάγγο, χρώματα, ακόμα και ντεκουπάζ. Τοποθέτησε μέσα το κερί και δες πόσο εύκολα ολοκληρώνεις μια διακόσμηση με κεριά με ελάχιστο κόστος.

#8 Σύνθεση με διαφορετικά κεριά

Η διακόσμηση με κεριά που ετοιμάζεις για το σπίτι σου είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει αυστηρούς κανόνες. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν έχεις διαφορετικά κεριά από διάφορες περιστάσεις, μπορείς να τα συνδυάσεις για να φτιάξεις μια ενδιαφέρουσα σύνθεση. Πώς θα γίνει αυτό; Μια ιδέα είναι να τα βάλεις μαζί με βότσαλα για να καλύψουν τις διαφορές μεταξύ τους. Ωστόσο, αν τα κεριά είναι διαφορετικά μεταξύ τους, καλό είναι τα βότσαλα να μοιάζουν χρωματικά. Έτσι, η σύνθεση θα μοιάζει σίγουρα πετυχημένη και εσύ θα έχεις αξιοποιήσει όλα εκείνα τα κεριά, μεγάλα και μικρά, που είχαν απομείνει στο σπίτι αχρησιμοποίητα.

διακόσμηση με κεριά

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις προτάσεις για διακόσμηση με κεριά! Να θυμάσαι, πως κάθε χειροτεχνία και κατασκευή για το σπίτι που γίνεται με φροντίδα και ενδιαφέρον, έχει ένα σκοπό να επιτελέσει. Ζήτα τη βοήθεια των αγαπημένων σου προσώπων για να φτιάξετε μαζί κατασκευές για το σπίτι και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα