4+1 Μοναδικές Ιδέες για να διακοσμήσεις το Σαλόνι σου με παλιά έπιπλα!

Η διακόσμηση του σπιτιού πολλές φορές εξαρτάται από τα έπιπλα που ήδη έχουμε στο σπίτι. Τα παλιά έπιπλα έχουν τη δική τους ταυτότητα και μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν στο σύγχρονο σαλόνι, δίνοντας μια vintage νότα στη διακόσμηση. Πριν απαλλαγείς από τα παλιά έπιπλα του σπιτιού ή του πατρικού σου, σκέψου τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις το ντεκόρ στο χώρο σου. Η διακόσμηση σαλονιού με παλιά έπιπλα δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά μπορείς να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, κάνοντας τις σωστές επιλογές.

Για να κάνεις μια επιτυχημένη διακόσμηση σαλονιού με παλιά έπιπλα, μπορείς να κινηθείς σε διάφορες επιλογές από στυλ διακόσμησης. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν; Οι επιλογές είναι πολλές και εξαρτώνται από τα παλιά έπιπλα που έχεις διαθέσιμα. Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει εναλλακτικές ιδέες και φωτογραφίες που θα σε εμπνεύσουν, ώστε να δημιουργήσεις ένα ονειρικό σαλόνι με παλιά έπιπλα.

5 Εναλλακτικές Ιδέες για τη Διακόσμηση Σαλονιού με Παλιά Έπιπλα που θα σε Εμπνεύσουν!

1. Διακόσμηση σαλονιού με παλιά έπιπλα σε ρετρό στυλ

Για τη διακόσμηση σαλονιού με παλιά έπιπλα μπορείς να συμβουλευτείς τις αρχές που ορίζει η ρετρό διακόσμηση, η οποία αποτελεί μια από τις τάσεις διακόσμησης του 2019. Έτσι, αν έχεις κάποια παλιά πολυθρόνα τύπου mint, μπορείς να την εντάξεις στο χώρο και να κινηθείς σε ρετρό στυλ διακόσμησης. Μπορείς να προσθέσεις τη διακόσμηση του χώρου μια παλιά ξύλινη βιβλιοθήκη και ένα παλιό ξύλινο κομοδίνο.

Αντικείμενα, όπως  μια παλιά συσκευή πικάπ, ένα παλιό ραδιόφωνο ή μια παλιά τηλεόραση, μπορούν να πλαισιώσουν εξαιρετικά το ύφος που δίνουν τα παλιά έπιπλα στο χώρο σου. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις μερικά βελούδινα μαξιλάρια, για να πετύχεις το στυλ που αρμόζει στο σαλόνι σου.

Φυσικά, δε χρειάζεται να είναι όλα τα έπιπλα παλιά. Προτίμησε να προσθέσεις μερικές μοντέρνες πινελιές για να κρατήσεις τις ισορροπίες. Στόχος είναι το παλιό να δείχνει σύγχρονο και ο χώρος σου να αποκτήσει μια vintage διάθεση.

5 Must Ιδέες & Τάσεις για μία Super Ρετρό Διακόσμηση!

2. Διακόσμηση σαλονιού με παλιό τραπεζάκι

Αν έχεις κάποιο παλιό σκαλιστό τραπεζάκι με όμορφα σκαλιστά τελειώματα, δεν είναι κρίμα να μένει κρυμμένο στην αποθήκη; Δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές στο χώρο σου για να μπορέσεις να το εντάξεις. Αρκεί να βάλεις καναπέ σε πάλ και παστέλ αποχρώσεις, ενώ αν θες να το μετατρέψεις σε πιο παραδοσιακό στυλ, μπορείς να προσθέσεις κάποιο περίτεχνο παραδοσιακό χαλί. Φυσικά, μπορείς να προσθέσεις μερικά φυτά εσωτερικού χώρου για να αναδείξεις περισσότερο τη διακόσμησή σου. Επιπλέον, αν το χρειάζεται ο χώρος σου, πρόσθεσε μικρά σκαλιστά τραπεζάκια, στα χρώματα του κεντρικού τραπεζιού. Έτσι, το σαλόνι σου θα αποκτήσει μια ρουστίκ διάθεση.

3. Διακόσμηση σαλονιού με παλιά τραπεζαρία

Στο σαλόνι σου μπορείς να προσθέσεις και μια τραπεζαρία. Στα περισσότερα παλιά σπίτια, εκεί που ήταν το καλό σαλόνι, πολύ πιθανόν να έχεις δει εκείνες τις παλιές σκαλιστές τραπεζαρίες, που πλέον δεν μπορείς να βρεις στο εμπόριο. Τα έπιπλα αυτά είναι διαχρονικά και περνούν από γενιά σε γενιά. Μπορούν να έχουν θέση στο σπίτι σου, αρκεί να πραγματοποιήσεις τις σωστές επιλογές και κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς.

Αν δε σου αρέσουν οι καρέκλες, μπορείς να κρατήσεις μόνο το τραπέζι και να προσθέσεις καρέκλες σε πιο μοντέρνες γραμμές. Φρόντισε να διαλέξεις εκείνες που ταιριάζουν περισσότερο με το ξύλινο τραπέζι που έχεις, ώστε να φαίνεται σαν σετ και φυσικά να υπάρχει αρμονία στο χώρο.

4. Διακόσμηση σαλονιού με παλιό καναπέ φλοράλ

Δε χρειάζεται να πετάξεις τον παλιό καναπέ σου. Αρκεί να τοποθετήσεις τα σωστά αντικείμενα και διακοσμητικά γύρω του, για να αλλάξεις την οπτική του χώρου σου. Τοποθέτησε μερικά μαξιλάρια της ίδια χρωματικής παλέτας πάνω στον καναπέ σου, ενώ δίπλα του μπορείς να βάλεις κάποιο κομοδίνο με καμπύλες, ώστε να φαίνεται old style.

Οι επιλογές για το τραπεζάκι και τις καρέκλες ή πολυθρόνες που θα πλαισιώνουν τον καναπέ, εξαρτώνται αποκλειστικά από το δικό σου γούστο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αρκεί να τηρείς τον κανόνα του mix and match, πάντα με μέτρο και σύμφωνα με την χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει για το χώρο σου.

10 εκπληκτικές ιδέες για να μεταμορφώσεις τα παλιά σου έπιπλα!

5. Διακόσμηση σαλονιού με παλιά ξύλινα σκαλιστά έπιπλα

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των παλιών επίπλων αποτελούν οι σκαλιστές λεπτομέρειες στις άκρες. Αυτές οι λεπτομέρειες, άλλωστε, είναι που τα κάνουν ανεκτίμητα και θέλουμε να τα στολίσουμε στο σαλόνι μας.

Στη διακόσμηση σαλονιού με παλιά έπιπλα, χρησιμοποίησε τραπεζάκια με χαρακτηριστικά σκαλιστά σχέδια. Μπορείς να προσθέσεις κάποια πολυθρόνα από ίδιο ξύλο με σκαλιστές λεπτομέρειες. Πολύ πιθανό, να έχεις σετ με ίδιες σκαλιστές λεπτομέρειες στα παλιά σου έπιπλα, καθώς αποτελεί μια τάση του παρελθόντος. Οπότε, πρόσθεσε τα όλα μαζί στο σαλόνι σου, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, όπως αυτό της φωτογραφίας.

Φυσικά, μην ξεχάσεις να προσθέσεις στο σαλόνι σου μια όμορφη σκαλιστή βιβλιοθήκη με τζάμι. Αυτού του είδους βιβλιοθήκες, συνήθως αξιοποιούνται ως βιτρίνες για τα καλά αντικείμενα που θέλεις να προσθέσεις στο χώρο. Για πιο όμορφο αποτέλεσμα, συνήθως τοποθετείται κρυφός φωτισμός, για να αναδεικνύεται το περιεχόμενο.

Ελπίζουμε οι ιδέες μας να σε βοήθησαν να εμπνευστείς για τη διακόσμηση σαλονιού με παλιά έπιπλα στο σπίτι σου. Αν ενδιαφέρεσαι για την ανανέωση του χώρου σου μπορείς να εμπιστευτείς την εργασία σου στους έμπειρους επαγγελματίες διακοσμητές της πλατφόρμας μας. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα λάβεις, άμεσα, τις καλύτερες προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες του κλάδου.

διακοσμητικά για τζάκι

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα