Do's, Don'ts & Κορυφαίες Τάσεις για να διακοσμήσεις το Σπίτι σου το 2018!

Λατρεύεις να παρακολουθείς όλες τις νέες τάσεις στο χώρο της διακόσμησης σπιτιού και να κάνεις αλλαγές που δίνουν αέρα ανανέωσης στην καθημερινότητα σου; Αν απάντησες θετικά τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσεις να διαβάζεις. Το θέμα; Διακόσμηση Σπιτιού 2018!

Ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις της χρονιάς και τι θεωρείται πια “πολυφορεμένο”; Ποια θα είναι τα πιο hot χρώματα για βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου; Τι πρέπει να αποφύγεις αν δεν θέλεις η διακόσμηση του σπιτιού σου να ξεφύγει από το Budget σε υπερβολές;

Ρωτήσαμε όλα αυτά και πολλά περισσότερα τους έμπειρους διακοσμητές του Douleutaras.gr και μοιράστηκαν μαζί μας τις συμβουλές και τις προβλέψεις τους για τη φετινή χρονιά. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα do’s και τα don'ts για να διακοσμήσεις το Σπίτι σου το 2018!

Διακόσμηση Σπιτιού 2018; Do’s & Don'ts που πρέπει να γνωρίζεις!

Do - Τολμηρά Χρώματα

Το γκρι, το γκρεζ και το μπεζ εξακολουθούν να είναι αγαπημένοι ουδέτεροι τόνοι για πολλούς εσωτερικούς χώρους. Φέτος, όμως, τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν θα είναι πιο τολμηρά. “Παίξε” με τα χρώματα στους τοίχους αλλά και στα έπιπλα του χώρου. Οι “moody”, πιο σκοτεινές αποχρώσεις, όπως είναι το μοβ της λεβάντας, το ναυτικό μπλε και το σμαραγδένιο πράσινο θα είναι τα τρία δημοφιλέστερα χρώματα στη διακόσμηση σπιτιού 2018. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ultraviolet ψηφίστηκε από την Pantone ως το κορυφαίο χρώμα για τη φετινή χρονιά.

διακόσμηση σπιτιού 2018 ultraviolet

Don’t - Baby Pink & Ροζ του χαλαζία

Το ροζ του χαλαζία - χρώμα της χρονιάς για το 2016 μαζί με το γαλάζιο του πάγου - υπήρχαν παντού τριγύρω μας για μία αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο. Οι απαλές αποχρώσεις αυτών των χρωμάτων αντικαθίστανται σταδιακά με βαθύτερους τόνους. Η επιλογή είναι πάντα δική σου αλλά οι ειδικοί μας προτείνουν να αποφύγουμε μία τόσο ξεπερασμένη τάση. Αν είσαι λάτρης της ρομαντικής διακόσμησης μεταμόρφωσε το αγαπημένο σου ροζ σ’ ένα υπέροχο λιλά. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

Do - Γεωμετρικά Σχήματα

Τα μεγάλα, εντυπωσιακά σχέδια και σχήματα θα είναι ίσως η κορυφαία τάση στη διακόσμηση σπιτιού 2018. Η Genevieve Gorder, τηλεοπτική παρουσιάστρια και σχεδιάστρια στην επερχόμενη Αμερικάνικη σειρά Trading Spaces αποκάλυψε ότι: “Τα έντονα γεωμετρικά σχήματα θα έχουν την τιμητική τους και πιστεύω ότι οι κύκλοι είναι το νέο τρίγωνo.” Αν δεν θέλεις να κάνεις μία ριζική αλλαγή στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο σου, μπορείς να ντύσεις μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια επιλέγοντας το αγαπημένο σου σχέδιο. Αν πάλι είσαι έτοιμος/-η για δραματικές αλλαγές, μη διστάσεις να αλλάξεις ακόμα και την ταπετσαρία του τοίχου σου.

διακόσμηση σπιτιού 2018 γεωμετρικά σχήματα

Don’t - Χαοτική παλέτα χρωμάτων

Το 2018 λέμε ναι στα τολμηρά χρώματα και σχέδια αλλά όχι στο συνδυασμό τους. Το χρώμα δίνει πράγματι ενδιαφέρον στο χώρο. Η ανάμιξη, όμως, πολλών διαφορετικών χρωμάτων και αποχρώσεων μπορεί εύκολα να προκαλέσει “υπερφόρτωση”. Ο συνδυασμός των αγαπημένων σου χρωμάτων ίσως να φαινόταν καλή ιδέα στην αρχή αλλά αν δεν προσέξεις μπορεί να προκαλέσεις άθελα σου το απόλυτο χάος. Απόφυγε, λοιπόν, να συνδυάσεις και τα κόκκινα λαμπατέρ και τα έντονα υφάσματα στον καναπέ και το σκούρο χρώμα τοίχου και τα γεωμετρικά σχέδια. Δεν κουράστηκες και μόνο στη σκέψη;  

Do - Σκοτεινές αποχρώσεις στην Κουζίνα

Οι διακοσμητές φαίνεται ότι έχουν αρχίσει και στρέφονται προς τη σκοτεινή πλευρά της χρωματικής παλέτας, τουλάχιστον στο χώρο της κουζίνας. Το λευκό θεωρείται πια παρωχημένο και αντικαθίσταται από το σκούρο γκρι, το μαύρο, το σκούρο πράσινο της φύσης αλλά και το ναυτικό μπλε. Όσο για τα υλικά που θα δούμε το 2018 στην κουζίνα, φαίνεται ότι το ξύλο θα είναι πρώτο στις προτιμήσεις των διακοσμητών. Το σκοτεινό μαόνι και η βελανιδιά χρονολογούνται στο παρελθόν. Στη διακόσμηση σπιτιού 2018 θα δούμε περισσότερο ξύλο σε απαλές αποχρώσεις.

διακόσμηση σπιτιού 2018 κουζίνα

Don’t - Ολόλευκη Κουζίνα

Η ολόλευκη κουζίνα θα είναι πάντα μία κλασσική επιλογή στη διακόσμηση του σπιτιού. Η αλήθεια, είναι, όμως, ότι την έχουμε δει πια σε όλες τις παραλλαγές της. Το “white on white” είναι πλέον μία πολυφορεμένη τάση. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί νέες τάσεις στην μοντέρνα κουζίνα, όπως είναι τα διαφορετικά χρώματα στους πάγκους και τα ντουλάπια, τα ανοιχτά ράφια και το color-blocking. Τόσο οι σχεδιαστές, οι trendsetters ή αλλιώς influencers όσο και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες αναζητούν κάτι καινούργιο. Νέα υλικά και νέα χρώματα ήδη κατακλύζουν το χώρο της κουζίνας στη διακόσμηση σπιτιού 2018.

Do - Βελούδινοι Καναπέδες

Τα βελούδινα υφάσματα είναι, επίσης, μία από τις κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού 2018. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το βελούδο τραβά την προσοχή των διακοσμητών. Η ιστορία έχει δείξει, όμως, ότι αυτή η τάση δεν κρατά πολύ. Αν δεν θέλεις να δεσμευτείς, λοιπόν, θα σου προτείναμε να μην επιλέξεις ένα βελούδινο καναπέ για το σαλόνι σου. Σε περίπτωση που λατρεύεις τα βελούδινα υφάσματα διάλεξε έναν φυσικό, διαχρονικό τόνο όπως είναι το απαλό γκρι. Έτσι μειώνεται η πιθανότητα να το βαρεθείς μόλις περάσει η μόδα των βελούδινων επιφανειών. Εναλλακτικά μπορείς απλά να αγοράσεις ένα ριχτάρι για να ντύσεις τον καναπέ σου. Ψάχνεις περισσότερες ιδέες; Αναζήτησε στο Instagram με το hashtag #velvetcouch. Σίγουρα θα ερωτευτείς αυτούς τους καναπέδες!

διακόσμηση σπιτιού 2018 βελούδο

Don’t - Υπερβολικά Μοντέρνα Διακόσμηση

Ενώ η σύγχρονη, μοντέρνα διακόσμηση με τις καθαρές γραμμές και το αυστηρό ύφος δίνει μία ευχάριστη ρετρό αίσθηση στο χώρο, δημιουργεί παράλληλα μία “συναισθηματική απόσταση”. Εστιάζοντας στο να είναι ο χώρος μας μοντέρνος και μίνιμαλ πολλές φορές ξεχνάμε τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε φιλόξενα και οικεία. Το 2018 θα ξεφύγουμε από τις αιχμηρές γωνίες και τις ομαλές υφές και θα κινηθούμε προς ζεστές αποχρώσεις και ιδιαίτερες υφές, όπως είναι και το βελούδο.  

Θέλεις επαγγελματική βοήθεια για να μάθεις ακόμα περισσότερα για τη διακόσμηση σπιτιού 2018 και να μεταμορφώσεις την εικόνα του χώρου σου;  Πάρε προσφορές, εντελώς δωρεάν και ζήτησε από τους αξιολογημένους διακοσμητές της πλατφόρμας μας να σε μυήσουν στα μυστικά του επαγγέλματος!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα