Διακόσμηση σπιτιού για γάμο: 10 ονειρεμένες ιδέες για να στολίσεις στο χώρο σου!

Η οργάνωση ενός γάμου δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, ειδικά αν σκοπεύεις να γιορτάσεις το γεγονός σε ανοιχτό κύκλο. Υπάρχουν πολλές προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν, για το σπίτι, την τελετή και τη δεξίωση. Η διακόσμηση σπιτιού για γάμο είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να σε αγχώσουν, αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει πώς θα ήθελες να υποδέχεσαι τους καλεσμένους σου εκείνη τη μέρα. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλές όμορφες, αλλά και οικονομικές ιδέες για το στολισμό σπιτιού για γάμο.

Η εσωτερική διακόσμηση σπιτιού για γάμο, αλλά και η εξωτερική, για τον κήπο ή το μπαλκόνι, μπορούν να γίνουν πιο απλά, απ’ όσο νομίζεις. Μπορείς να βάλεις την προσωπική σου πινελιά με μερικές DIY κατασκευές, αλλά και να προσθέσεις κάποια κλασικά στοιχεία που πάντα είναι ευπρόσδεκτα στο στολισμό για γάμο. Εμείς είμαστε εδώ, για να σου προτείνουμε μερικές ιδέες που θα σου δώσουν έμπνευση για να στολίσεις το σπίτι σου, για την ημέρα του γάμου σου!

Διακόσμηση σπιτιού για γάμο: 10 ονειρεμένες ιδέες για να στολίσεις το χώρο εσωτερικά & εξωτερικά!

1. Στόλισε το χώρο με λουλούδια

Τα αληθινά, φρέσκα λουλούδια μεταδίδουν θετική ενέργεια στο χώρο. Αποτελούν ιδανική προσθήκη στο χώρο σου για κάθε μέρα, πόσο μάλλον για μια από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής σου.

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα απλό χρωματικό μοτίβο για τα λουλούδια σου, ώστε να αποτελούνται από ένα, έως δύο χρώματα. Τα λευκά λουλούδια συμβολίζουν την αθωότητα και την αγνότητα και πάντα ταιριάζουν στη διακόσμηση σπιτιού για γάμο.

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

2. Τοποθέτησε κεριά στο σπίτι & τον κήπο

Τα κεριά μπορούν πάντα να συμπληρώσουν αρμονικά ένα ρομαντικό στολισμό σπιτιού. Μια προσεγμένη διακόσμηση με κεριά μπορεί να αναδείξει το χώρο και να τον κάνει πιο ζεστό.

στολισμός σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Dıy Wedding

Στην περίπτωση που ετοιμάζεις στολισμό σπιτιού για γάμο, τα κεριά μεγάλου μεγέθους, σε συνδυασμό με φαναράκια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, θα σου δώσουν αυτό που ψάχνεις. Για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μπορείς να στολίσεις με κεριά και τον κήπο ή το μπαλκόνι σου!

στολισμός σπιτιού για γάμο

3. Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά με μπουκάλια

στολισμός σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | frontroom

Οι DIY κατασκευές με μπουκάλια έχουν γίνει μια πολύ αγαπημένη μας τάση για τη διακόσμηση του σπιτιού. Υπάρχουν φανταστικές ιδέες που μπορείς να φτιάξεις με απλά μπουκάλια και γυάλες ή βαζάκια. Δε χρειάζονται ακριβά υλικά, ούτε μεγάλη σπατάλη χρόνου για να φτιάξεις τα δικά σου διακοσμητικά για τη διακόσμηση σπιτιού για γάμο.

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Busyfitmom

Διάβασε επίσης: 7 ιδέες για διακοσμητικά μπουκάλια & πώς να τα φτιάξεις!

4. Στόλισε την πόρτα του σπιτιού με λουλούδια

Ακόμα κι από την εξώπορτα του σπιτιού σου μπορείς να ξεκινήσεις μια όμορφη διακόσμηση για γάμο. Ο στολισμός πόρτας σπιτιού για γάμο γίνεται πολύ απλά, με στεφάνια από λουλούδια ή και απλά μπουκέτα με λουλούδια που έχεις στερεώσει πάνω της.

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | IdealPin

Συμπληρωματικά, μπορείς να συνδυάσεις τα λουλούδια με ένα μεγάλο κομμάτι τούλι. Το αποτέλεσμα θα φαίνεται άκρως ρομαντικό και θα καλωσορίζει τους καλεσμένους σου με τη σωστή διάθεση.

στολισμός σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | MinaevaDesigner

5. Στόλισε τη σκάλα του σπιτιού με τούλι

Ο στολισμός σκάλας σπιτιού για γάμο μπορεί να γίνει με διάφορα υλικά. Κυρίαρχα υφάσματα για το στολισμό σκάλας είναι το τούλι και η γάζα, ενώ κάποιοι πειραματίζονται και με λινάτσα, συνδυασμένη με κορδέλες σε διάφορα χρώματα.

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Sindhu Patlolla

Το λευκό χρώμα για τούλι παραμένει μια κλασική επιλογή, για στυλ χωρίς υπερβολές. Άλλα διακοσμητικά που συναντάμε στο στολισμό σκάλας σπιτιού είναι τα φαναράκια με κεριά, αλλά και τα μονόχρωμα φωτάκια.

στολισμός σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Caroline Lopez

6. Διακόσμησε το χώρο με μπαλόνια

Τα μπαλόνια είναι ένα από τα στοιχεία που δε λείπουν από τις καλύτερες εορταστικές περιστάσεις. Ο στολισμός σπιτιού για γάμο δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς τα μπαλόνια μπορούν να του προσθέσουν την πλέον εορταστική διάθεση.

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Deb MacConnell

Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για εσωτερική διακόσμηση σπιτιού για γάμο ή και να τα τοποθετήσεις στον κήπο σου. Σε περίπτωση που το επιθυμείς, μπορείς να στολίσεις τα μπαλόνια με τούλι και λουλούδια, για να αποκτήσουν ρομαντική διάθεση.

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Isabelle Style

7. Πειραματίσου με τούλι & λινάτσα στα έπιπλα

Η διακόσμηση σπιτιού για γάμο δε σταματάει στα διάφορα στοιχεία, με τα οποία θα στολίσεις το χώρο. Μπορείς να κάνεις μετατροπές στα έπιπλά σου, ώστε να ταιριάζουν με την περίσταση. Για παράδειγμα, μπορείς να αντικαταστήσεις τα τραπεζομάντηλα στα τραπέζια με συνθέσεις από τούλι και λινάτσα.

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Theresa Thompson

Μια παραδοσιακή επιλογή που πάντα μας αρέσει να βλέπουμε είναι και η λευκή δαντέλα. Οι συνθέσεις αυτές μπορούν να βρουν εφαρμογή στα έπιπλα στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά και στα έπιπλα κήπου!

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Ioanna Stathopoulou

8. Δώσε ατμόσφαιρα με φαναράκια

Η διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια είναι μια ιδέα που υλοποιείται εύκολα, γρήγορα και με ελάχιστο κόστος. Μπορείς να φτιάξεις φαναράκια για τη βεράντα και τον κήπο με διάφορους τρόπους, για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Kayela Wyatt

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφανή βαζάκια, όπου τοποθετείς κεριά ή και να φτιάξεις κάτι εντελώς ξεχωριστό με το χαρακτηριστικό σου στυλ, κάνοντας ντεκουπάζ πάνω σε φαναράκια. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την τεχνική του ντεκουπάζ σε γυαλί, διάβασε το σχετικό άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα!

διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Allie D'Anna

9. Στόλισε την πέργκολα στον κήπο σου

Αν έχεις πέργκολα στη βεράντα ή τον κήπο σου, η κατασκευή αυτή προσφέρεται για να δημιουργήσεις μια πολύ ρομαντική γωνία για τον εξωτερικό στολισμό σπιτιού για γάμο.

στολισμός σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Love Events

Μια από τις αγαπημένες μας ιδέες για εξωτερική διακόσμηση σπιτιού για γάμο είναι ο συνδυασμός υφασμάτων και λουλουδιών πάνω σε πέργκολα. Είτε η πέργκολα είναι ξύλινη, είτε από αλουμίνιο, δεν υπάρχει περιορισμός στις επιλογές σου. Μπορείς να στολίσεις την πέργκολά σου με γάζα, που είναι αρκετά ανθεκτική και δε λεκιάζει εύκολα.

10. Δώσε ξεχωριστή θέση στο τζάκι σου

Το τζάκι είναι ένα στοιχείο του σπιτιού που δεν περνά απαρατήρητο, ακόμα κι όταν είναι σβηστό. Πώς θα σου φαινόταν, όμως, αν ο στολισμός σπιτιού για γάμο γινόταν πληρέστερος, με τη βοήθεια του τζακιού;

στολισμός σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Style Me Pretty

Η διακόσμηση τζακιού με κεριά είναι μια πολύ καλή ιδέα, για να σε βοηθήσει στο σκοπό σου. Επίσης, μπορείς να συνδυάσεις λουλούδια και κομμάτια υφάσματος, όπως τούλι, για να δημιουργήσεις παραμυθένιους συνδυασμούς.

στολισμός σπιτιού για γάμο

Credits: Pinterest.com | Austin Event Studio

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να εμπνευστείς για τη δική σου διακόσμηση σπιτιού για γάμο! Αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις σε τι στυλ να στολίσεις το χώρο σου, έχουμε τη λύση. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά από επαγγελματία διακοσμητή, για να μελετήσει το χώρο σου και να σου προτείνει τις καλύτερες ιδέες!

generic banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα