10 έξυπνες ιδέες για διακόσμηση τζακιού που θα σε εμπνεύσουν!

Διακόσμηση τζακιού

Αν έχεις τζάκι στο σαλόνι σου, τότε μάλλον γνωρίζεις την κυρίαρχη θέση που καταλαμβάνει στο χώρο, ιδίως το χειμώνα. Τόσο η ζεστασιά που προσφέρει, όσο και το χαρακτηριστικό άρωμα του ξύλου που καίγεται, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαράς και οικειότητας. Ωστόσο, μιας και ο ρόλος του είναι τόσο σημαντικός για το σαλόνι, γιατί να μην ασχοληθείς και με τη διακόσμηση τζακιού, ώστε να του δώσεις την όψη που επιθυμείς; Οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές για να έχεις τη σιγουριά ότι το αποτέλεσμα ταιριάζει με την αισθητική σου.

Η διακόσμηση τζακιού δεν είναι δύσκολη υπόθεση, ενώ θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του χειμωνιάτικου σαλονιού σου. Ακόμα και ένα μικρό στοιχείο γύρω από το τζάκι σου, μπορεί να κάνει θαύματα που δεν είχες φανταστεί. Φυσικά, πέρα από διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιείς, σωστό είναι να φροντίζεις και για τη συντήρηση του τζακιού, όπως για παράδειγμα τον καθαρισμό της καπνοδόχου. Έτσι, το τζάκι σου θα αποδίδει όσο καλύτερα γίνεται και θα απολαμβάνεις κάθε όφελος που έχει να προσφέρει. Είσαι έτοιμος/ -η να ανακαλύψεις 10 απλές ιδέες για διακόσμηση τζακιού που θα μεταμορφώσουν το χώρο σου;

10 έξυπνες ιδέες για μια ιδανική διακόσμηση τζακιού!

#1 Χρώμα γύρω απ’ το τζάκι

Έχεις διαλέξει ποιο θα είναι το κυρίαρχο χρώμα του τζακιού σου και του τοίχου γύρω από αυτό; Όταν επιλέγουμε χρώμα για το τζάκι, συνήθως σκεφτόμαστε πρώτα αν θέλουμε να εναρμονίζεται με τη γενική εικόνα γύρω του. Αυτό σημαίνει, πως μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα των τοίχων για το τζάκι, ώστε να είναι διακριτικό και αισθητικά ταιριαστό. Για τη διακόσμηση σαλονιού με τζάκι, η επιλογή του χρώματος είναι πολύ σημαντική. Φυσικά, μπορείς να επιλέξεις ένα χρώμα για το τζάκι σου, το οποίο κάνει χτυπητή αντίθεση με το χρώμα των τοίχων. Έτσι, τονίζεις παραπάνω τη θέση του τζακιού σου, σε σημείο όπου δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

διακόσμηση τζακιού

#2 Επένδυση τζακιού με διάφορα υλικά

Αν επιθυμείς να δώσεις μια ηγετική θέση στο τζάκι σου μέσα στο χώρο, μπορείς να το επενδύσεις εξωτερικά με υλικά που θα αναδείξουν τη διαφορετικότητα του. Για παράδειγμα, μια πραγματικά όμορφη επένδυση τζακιού μπορεί να γίνει με φυσική πέτρα σε μορφή πλακιδίων. Η πέτρα θα δώσει στο τζάκι σου έναν αέρα μεγαλοπρέπειας, αλλά ταυτόχρονα παράδοσης, καθώς η πέτρα είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό στη χώρα μας.

Έπειτα, υπάρχει η πιο οικονομική λύση της επένδυσης με γυψοσανίδα. Η γυψοσανίδα, ως υλικό, είναι ανθεκτική, προσφέρει αντιπυρική προστασία, λόγω της φύσης του γύψου. Έπειτα, καθιστά τη διακόσμηση τζακιού μια απλή και γρήγορη υπόθεση, αφού μπορεί να χρωματιστεί με το χρώμα της επιλογής σου και οι εργασίες για την κατασκευή της είναι ελάχιστες.

#3 Σωστός καθαρισμός της εστίας

Καμία διακόσμηση τζακιού δε μοιάζει ολοκληρωμένη, αν η εστία είναι βρώμικη και γεμάτη στάχτες. Για το λόγο αυτό, πριν καταπιαστείς με τα υλικά της διακόσμησης σου, θα πρέπει να ασχοληθείς με τον καθαρισμό της εστίας τζακιού. Φυσικά, για να γίνει με ασφάλεια ο καθαρισμός, καλό είναι η εστία να μην έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετές ώρες, ώστε να είναι κρύα. Επίσης, είναι καλό να φορέσεις γάντια και πρόχειρα ρούχα, ώστε να μη φοβάσαι ότι θα λερωθείς κατά τη διαδικασία. Τέλος, αν αναρωτιέσαι με τι καθαριστικά να καθαρίσεις την εστία, η χλωρίνη διαλυμένη σε νερό θα πρέπει να είναι ικανή να καθαρίσει την επιφάνεια.
τζάκι

#4 Τοποθέτηση επίπλων γύρω απ’ το τζάκι

Η μεθοδική τοποθέτηση των επίπλων του καθιστικού γύρω απ’ το τζάκι έχει πολύ μεγάλη σημασία για να πετύχεις την τέλεια εικόνα του χειμωνιάτικου σαλονιού. Συστήνεται να τοποθετήσεις τις πολυθρόνες, ή τον καναπέ σου σε σημείο, όπου να αντικρίζει το τζάκι. Το τραπεζάκι του καθιστικού μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα στις πολυθρόνες και το τζάκι, ώστε να είναι βολικό για να ακουμπάς πάνω τον καφέ, ή το βιβλίο σου. Γενικά, είναι πολύ καλή ιδέα το να δημιουργήσεις με τα έπιπλα ένα ημικύκλιο, το οποίο να βλέπει προς το τζάκι.
τζάκι με έπιπλα γύρω

#5 Ρουστίκ διακοσμητικά στοιχεία

Ένα τζάκι στο χώρο του σαλονιού είναι ο τέλειος τρόπος για να διακοσμήσεις το σπίτι σου στο ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει για το συγκεκριμένο στυλ, βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης με τη φύση. Τα βασικά χρώματα του είναι τα γήινα χρώματα, όπως το καφέ, το πράσινο και το μπεζ. Όσο για τα υλικά που κυριαρχούν στο ρουστίκ στυλ, είναι στοιχεία της φύσης, όπως το ξύλο και η πέτρα. Συνεπώς, αν έχεις ένα όμορφο τζάκι στο σαλόνι σου και ταυτόχρονα το πάτωμα είναι από ξύλο, ή και κάποια από τα έπιπλα του καθιστικού σου, γιατί να μην ολοκληρώσεις και τη διακόσμηση τζακιού με κάποια διακοσμητικά στοιχεία από ξύλο, ή πέτρα;
τζάκι και ρουστικ διακόσμηση

#6 Φθινοπωρινές κατασκευές

Αν σου αρέσει να στολίζεις το σπίτι σου με δικές σου χειροτεχνίες, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου διακοσμητικά στοιχεία για το τζάκι. Έτσι, το προσωπικό σου γούστο θα κυριαρχεί στο χώρο, ενώ η διακόσμηση τζακιού δε θα σου κοστίσει πολύ. Οι φθινοπωρινές κατασκευές είναι ιδανικές για το χειμωνιάτικο σαλόνι σου, καθώς αποτελούνται κυρίως από αποξηραμένα φυτά και καρπούς, τα οποία δεν κινδυνεύουν να φθαρούν σύντομα. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις ένα περίτεχνο στεφάνι από ξερά κλαδάκια, φύλλα και λουλούδια, το οποίο θα στολίσει το πάνω μέρος του τζακιού σου για πολύ καιρό.
φθινιπωρίνο τζάκι

#7 Πίνακας ζωγραφικής

Τα έργα τέχνης είναι πάντα ευπρόσδεκτα στη διακόσμηση σαλονιού, αλλά και στη διακόσμηση τζακιού. Δε χρειάζεται να είναι ένας πανάκριβος πίνακας μοντέρνας τέχνης για να ταιριάζει στη διακόσμηση σου. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχει ικανό μέγεθος, ώστε να καλύπτει το πάνω μέρος του τζακιού. Η απεικόνιση μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως για παράδειγμα μια παράσταση της φύσης. Μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να ταιριάζει πιο πολύ με το τζάκι, ή με τη γενικότερη εικόνα του σαλονιού σου, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
τζάκι και πίνακας ζωγραφικής

#8 Παχύφυτα εσωτερικού χώρου

Τα παχύφυτα είναι μικρά φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τα οποία τοποθετούνται σε μικρές γλάστρες. Σε αυτή την οικογένεια φυτών ανήκουν και οι κάκτοι. Κάποια παχύφυτα ανθίζουν και κάποια άλλα όχι, αλλά παρόλα αυτά είναι ιδανικά για τη διακόσμηση τζακιού, λόγω του μικρού και βολικού μεγέθους τους. Ταυτόχρονα, οι ανάγκες τους για πότισμα είναι πολύ μικρές, έτσι ώστε να μην απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα από σένα. Ωστόσο, αν τα αληθινά φυτά μέσα στο σπίτι δεν είναι η αγαπημένη σου ιδέα, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω στο τζάκι σου ένα μεγάλο βάζο με αποξηραμένα λουλούδια. Εκείνα θα προσθέσουν ομορφιά στο χώρο, χωρίς να έχουν καμί απολύτως απαίτηση.
τζάκι φυτά

#9 Διακοσμητικά μπουκάλια

Τα διακοσμητικά μπουκάλια είναι ιδανικά για κάθε διακόσμηση, καθώς μπορείς να τα διαμορφώσεις όπως θέλεις. Οι ιδέες είναι πάρα πολλές. Φτάνουν από απλά ζωγραφισμένα μπουκάλια που ομορφαίνουν το χώρο, μέχρι και μπουκάλια- κηροπήγια που δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα. Φυσικά, βασική προϋπόθεση για τη χρήση διακοσμητικών μπουκαλιών είναι να σου αρέσει να δημιουργείς τέτοιου είδους κατασκευές, ή τουλάχιστον να έχεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο που έχει πρόθεση να τα φτιάξει για σένα.
τζάκι και διακοσμητικά μπουκάλια

#10 Κηροπήγια

Μια κλασική ιδέα για διακόσμηση τζακιού, αλλά πάντα επίκαιρη. Τα κηροπήγια δεν είναι χρήσιμα μόνο για την ατμόσφαιρα που προσφέρουν, όταν είναι αναμμένα. Όταν είναι σβηστά, προσφέρουν κομψότητα και ομορφιά. Αν έχεις ελεύθερο χώρο πάνω στο τζάκι σου, γιατί να μην τον αξιοποιήσεις τοποθετώντας ένα σετ από ψηλά κηροπήγια που θα στολίσουν το χώρο με χάρη; Από την άλλη πλευρά, αν τα ψηλά κηροπήγια σου φαίνονται υπερβολικά, μπορείς να τοποθετήσεις μια σειρά από μικρά ρεσό που χαρίζουν γλυκό φως.
τζάκι κια κυροπήγια

Ανακάλυψες τον τρόπο να δημιουργήσεις την ιδανική σου διακόσμηση τζακιού; Μην ξεχνάς, πως ο καθαρισμός και η συντήρηση του τζακιού σου είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη σωστή λειτουργία του. Για να μην κουράζεσαι και χάνεις πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να φροντίσεις τις ανάγκες του τζακιού σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου και λάβε άμεσα προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να δεις το τζάκι σου σαν ολοκαίνουριο!

επένδυση τζακιού

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα