Διακόσμηση Tζακιού: 8 στυλ διακόσμησης για σαλόνι με τζάκι!

Ένα σαλόνι με τζάκι είναι ευτυχία για την εποχή του χειμώνα. Είναι μεγαλοπρεπές, κλασικό και κάνει τις οικογενειακές μαζώξεις πιο ζεστές. Ωστόσο, με τον όρο ζεστές δεν εννοούμε μόνο κυριολεκτικά. Πέρα από τη θερμότητα που προσφέρει στο σαλόνι, το αναμμένο τζάκι κατορθώνει να ενισχύει τα θετικά συναισθήματα και κυρίως την αίσθηση θαλπωρής. Η διακόσμηση τζακιού, από την άλλη πλευρά, είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε το σαλόνι μας πραγματικά ξεχωριστό. Μπορεί να υπάρχουν πολλά σαλόνια με τζάκι, αλλά το καθένα αξίζει να είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Μερικά μικρά μυστικά αρκούν για να προσφέρεις στο τζάκι σου το κάτι παραπάνω.

Όμως, πώς θα ανακαλύψεις αυτά τα μικρά μυστικά; Μερικά από αυτά μπορούμε να αποκαλύψουμε εμείς. Ωστόσο, η διακόσμηση τζακιού, όπως και η διακόσμηση κάθε σημείου του σπιτιού, χρειάζεται το προσωπικό σου άγγιγμα για να τελειοποιηθεί. Για το λόγο αυτό, σου συστήνουμε να αφήσεις τη φαντασία σου να σε οδηγήσει. Η επιλογή χρωμάτων, υλικών και αντικειμένων για τη διακόσμηση σου πρέπει να έχουν ένα κομμάτι της προσωπικότητας σου για να νιώθεις οικειότητα με το αποτέλεσμα. Θα ήθελες να εμπνευστείς με μερικές ιδέες για στυλ διακόσμησης σαλονιού με τζάκι;

8 μοναδικές ιδέες για διακόσμηση τζακιού σε μοντέρνο σαλόνι!

Ρουστίκ διακόσμηση με τζάκι

Η ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού είναι από τις πλέον κατάλληλες για να φιλοξενήσει ένα σαλόνι με τζάκι. Το συγκεκριμένο στυλ βασίζεται σε γήινα χρώματα και στοιχεία της φύσης. Έτσι, ξύλινα πατώματα, βαριά έπιπλα και πέτρινη επένδυση τζακιού μπορούν να φτιάξουν ένα ιδανικό ρουστίκ σαλόνι. Αν σου αρέσουν τα στοιχεία της φύσης και η παράδοση στη διακόσμηση του σπιτιού σου, τότε αυτή η επιλογή μπορεί να σε ενδιαφέρει αρκετά. Δε χρειάζονται δραστικές αλλαγές, μερικές απλές κινήσεις αρκούν για να προσεγγίσεις το ρουστίκ στυλ διακόσμησης.

Για παράδειγμα, για τη διακόσμηση τζακιού μπορείς να διαλέξεις μια επένδυση από φυσική πέτρα, ή ξύλο. Επίσης, μπορείς να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σε μπεζ χρώμα και να βάλεις βαριά χαλιά και υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις. Αναμφίβολα, τα ανεπεξέργαστα υφάσματα είναι μια ιδανική επιλογή για ρουστίκ σαλόνι με τζάκι. Αλλά ακόμα κι αν τέτοια στοιχεία δεν είναι του γούστου σου, ή σου μοιάζουν ξεπερασμένα, δεν είναι πρόβλημα. Άλλωστε, όπως τονίσαμε από την αρχή, το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις άνετα και οικεία με τη διακόσμηση που θα δημιουργήσεις.

ρουστίκ διακόσμηση

Διακόσμηση μικρού σαλονιού με τζάκι

Πολλοί θεωρούν ότι ένα μικρό σαλόνι δεν έχει χώρο για τζάκι, αλλά αυτό απέχει αρκετά από την πραγματικότητα. Αν σου αρέσει η ιδέα ενός τζακιού στο σαλόνι σου, είτε για λόγους θέρμανσης, είτε αισθητικής, υπάρχει τρόπος. Απλώς θα πρέπει να διαλέξεις την κατάλληλη διακόσμηση σαλονιού. Τι εννοούμε με αυτό; Η κατάλληλη διακόσμηση για το τζάκι σου δε θα λιγοστεύει πολύ το διαθέσιμο χώρο στο σαλόνι. Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς απλά να μην επενδύσεις το τζάκι με περίτεχνα υλικά. Κράτησε το απλό, με ανοιχτά χρώματα και συνδύασε το με τη γενικότερη διακόσμηση του σαλονιού.

Για παράδειγμα, αν οι τοίχοι του σαλονιού σου είναι μπεζ, μπορείς να βάψεις την περιοχή γύρω από το τζάκι σε καφέ αποχρώσεις. Αντιθέτως, δε συστήνεται να βάψεις το τζάκι σε έντονα χρώματα που κάνουν μεγάλη αντίθεση. Έπειτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθρέφτες και να τοποθετήσεις τα έπιπλα του καθιστικού αντικριστά στο τζάκι. Αυτές είναι μερικές κινήσεις που εγγυώνται να δείξουν το μικρό σαλόνι μεγαλύτερο.

μικρό σαλόνι με τζάκι

Μινιμαλιστική διακόσμηση με τζάκι

Το μινιμαλιστικό στυλ έχει γνωρίσει τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν πως δε χρειάζεται ένας χώρος να είναι φορτωμένος για να είναι ολοκληρωμένος. Αναμφίβολα, αν το σαλόνι σου είναι σχετικά μικρών διαστάσεων, τότε η μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού μπορεί να σου υποδείξει πώς θα εξοικονομήσεις χώρο. Ωστόσο, η διακόσμηση αυτή δεν ταιριάζει μόνο σε μικρά σπίτια, ή μικρά σαλόνια.

Επίσης, το μινιμαλιστικό στυλ δεν απαγορεύει την ύπαρξη τζακιού. Σίγουρα, το τζάκι είναι ένα στοιχείο του σαλονιού που παραπέμπει σε παράδοση. Ωστόσο, μπορείς εύκολα να κάνεις το τζάκι σου να μοιάζει πιο μοντέρνο και μινιμαλιστικό. Ο τρόπος είναι να επιλέξεις τη σωστή επένδυση. Για το εν λόγω στυλ διακόσμησης, η επένδυση με βαριά πέτρα και ξύλο δεν είναι η πιο κατάλληλη. Αντί για τα υλικά αυτά, μπορείς να επιλέξεις μια επένδυση από γυψοσανίδα, ή τσιμέντο, σε ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Έτσι, δε θα κάνει μεγάλη διαφορά από το σύνολο και θα μοιάζει πιο μοντέρνο.

μινιμαλιστική διακόσμηση με τζάκι

Πολύχρωμο σαλόνι με τζάκι

Μήπως σου αρέσει να κυριαρχούν πάνω από 2 χρώματα στη διακόσμηση σου; Αν ναι, αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να συνδυάσεις το γούστο σου με ένα όμορφο τζάκι. Αυτό που μπορούμε να σου συστήσουμε είναι να μη βάψεις τον τοίχο που περιβάλλει το τζάκι σε κάποιο θερμό χρώμα. Οι φλόγες του τζακιού εκπέμπουν αρκετή ένταση από μόνες τους και αν συνδυαστούν με κόκκινο, πορτοκαλί, ή κίτρινο τοίχο, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πιο δυναμικό, από όσο θα ήθελες.

Αντιθέτως, θα σου προτείναμε να βάψεις τον τοίχο γύρω από το τζάκι σε γήινα χρώματα. Για παράδειγμα, το μπεζ και το πράσινο της ελιάς είναι 2 όμορφα, αλλά και διακριτικά χρώματα, τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό σου. Όσο για την επένδυση τζακιού, μπορείς να το κρατήσεις απλό. Διάλεξε τσιμέντο, ή γυψοσανίδα και ανοιχτά χρώματα, ή το χρώμα του τοίχου. Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει.

πολύχρωμο σαλόνι με τζάκι

Σαλόνι με γωνιακό τζάκι

Το γωνιακό τζάκι έχει τις δικές του ανάγκες για να είναι αισθητικά ωραίο. Συνήθως είναι πολύ μοντέρνας κατασκευής και ακολουθούνται από μια μοντέρνα διακόσμηση σαλονιού. Έτσι, τα παραδοσιακά υλικά, όπως η πέτρα, ίσως να δώσουν στο τζάκι παραπάνω βάρος από όσο χρειάζεται. Και σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο που μπορούμε να σου προτείνουμε είναι να το κρατήσεις απλό. Ωστόσο, δε σου συστήνουμε να το βάψεις στο χρώμα του τοίχου.

Η διακόσμηση τζακιού στη γωνία αξίζει μια παραπάνω φροντίδα και αναγνώριση ως ξεχωριστή οντότητα στο σαλόνι. Μπορείς να επενδύσεις το τζάκι σου με τεχνητό μάρμαρο σε σκούρα απόχρωση, ώστε να κάνει αντίθεση με τους τοίχους. Με τον τρόπο αυτό, θέτεις ξεκάθαρα όρια στο τζάκι και δεν αφήνεις να περάσει σαν ένα κομμάτι του τοίχου. Έπειτα, μπορείς να τοποθετήσεις τα έπιπλα του καθιστικού απέναντι στο τζάκι, καθιστώντας το ως ένα σημείο αναφοράς του σαλονιού.

διακόσμηση με γωνιακό τζάκι

Διακόσμηση με επένδυση τζακιού

Ονειρεύεσαι ένα πετρόχτιστο τζάκι στο σαλόνι, αλλά φοβάσαι πως δεν ταιριάζει με την απλότητα της διακόσμησης σου; Αν επιθυμείς να μη φορτωθεί υπερβολικά με αντικείμενα ο χώρος σου, υπάρχει λύση και για σένα, ώστε να μη στερηθείς ένα εντυπωσιακό τζάκι με επένδυση πέτρας. Για αρχή, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ήδη πέτρας για διακόσμηση. Υπάρχουν πέτρες σε ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις, σε διάφορες διαστάσεις και σχήματα.

Αυτό που χρειάζεσαι για να διατηρηθεί απλή η διακόσμηση σου είναι πλάκες μικρού, ή μεσαίου μεγέθους σε ανοιχτές αποχρώσεις. Οι πιο σκούρες πέτρες παραπέμπουν περισσότερο σε ρουστίκ στυλ και παράδοση. Αντίθετα, οι ανοιχτόχρωμες πέτρες θυμίζουν περισσότερο διακοπές σε νησιά και εκλεπτυσμένο στυλ. Μπορείς να συνδυάσεις την επένδυση του τζακιού σου με ανοιχτά χρώματα στους τοίχους. Έτσι, το σαλόνι σου δε θα χάσει τίποτα από την απλότητα του, ενώ ταυτόχρονα θα έχει απαράμιλλο στυλ.

διακόσμηση με επένδυση τζακιού

Σαλόνι ανοιχτών αποχρώσεων με τζάκι

Τα χρώματα που επιλέγεις για τη διακόσμηση του σαλονιού σου δηλώνουν πολλά για την προσωπικότητα σου. Αν προτιμάς τα ανοιχτά και φωτεινά χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ, το ανοιχτό γκρι, τότε πιθανώς θέλεις ένα σαλόνι ευρύχωρο, πολυτελές. Τα ανοιχτά χρώματα τείνουν να δείχνουν ένα χώρο μεγαλύτερο και καλύτερα φωτισμένο. Επίσης, οι περισσότερες ανοιχτές αποχρώσεις μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Μάλιστα, ο συνδυασμός λευκό- μπεζ είναι ο κατεξοχήν συνδυασμός που εκφράζει άνεση, χαλάρωση και πολυτέλεια.

Τα χρώματα αυτά είναι ιδανικά για να υποδεχτούν ένα τζάκι στο σαλόνι. Και πώς θα συνδυάσεις τη διακόσμηση του σαλονιού με τη διακόσμηση τζακιού; Μπορείς να βάψεις τον τοίχο γύρω από το τζάκι σε μπεζ χρώμα και να επιλέξεις μια επένδυση τζακιού από μάρμαρο, ανοιχτόχρωμη πέτρα, ή γυψοσανίδα. Προτιμούμε αυτά τα υλικά, γιατί όλα τους μπορούν να ταιριάξουν με την ανοιχτόχρωμη διακόσμηση. Ωστόσο, δε σου συστήνουμε να βάψεις λευκό τον τοίχο γύρω από το τζάκι. Το λευκό είναι ένα χρώμα που εύκολα λεκιάζεται και χάνει τη λάμψη του και είναι ασύμφορο να τοποθετηθεί σε αυτή την περιοχή.

διακόσμηση με ανοιχτές αποχρώσεις

Σαλόνι σκούρων αποχρώσεων με τζάκι

Τέλος, ας δούμε ποια διακόσμηση τζακιού μπορεί να ταιριάζει στο σαλόνι σου, αν είσαι λάτρης των σκούρων αποχρώσεων. Οι σκούρες αποχρώσεις που έχουν αναδειχθεί περισσότερο ως τάσεις, είναι το γκρι, το πράσινο της ελιάς και το καφέ. Όλα αυτά τα χρώματα και πολύ περισσότερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ολοκληρώσουν ένα όμορφο σαλόνι. Φυσικά, συστήνεται να συνδυαστούν με κάποια ανοιχτόχρωμα στοιχεία, όπως λευκό ταβάνι, ώστε να μην περιορίζεται η φωτεινότητα του χώρου.

Τι μπορείς να κάνεις για να ταιριάξεις το τζάκι σου στο σαλόνι αυτό; Θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε να το κάνεις να ξεχωρίζει από το σύνολο. Με άλλα λόγια, να το επενδύσεις με ανοιχτόχρωμα υλικά, ώστε να κάνει αντίθεση με τους τοίχους γύρω του. Θα σου προτείναμε μια επένδυση από μάρμαρο, ή γυψοσανίδα, η οποία μάλιστα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στη μόνωση του χώρου σου.

διακόσμηση με σκούρες αποχρώσεις

Θέλεις να επισκευάσεις, ή να μετατρέψεις το τζάκι σου; Οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα αναλάβουν άμεσα τη συντήρηση και επισκευή του τζακιού σου, ώστε να απολαμβάνεις ζεστές χειμωνιάτικες μέρες!

επένδυση τζακιού

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα