7 Μοναδικές ιδέες για να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο σου με ρομαντικό στυλ!

Σκέφτεσαι να δοκιμάσεις ένα πιο ρομαντικό στυλ διακόσμησης για την κρεβατοκάμαρα σου; Το ρομαντικό στυλ είναι κλασικό και πολύ αγαπημένο, λόγω των ζεστών χρωμάτων και των ιδιαίτερων σχεδίων που πρεσβεύει. Κατά κανόνα, ένα ρομαντικό στυλ διακόσμησης είναι άνετο, χαλαρωτικό και οικείο, στοιχεία που έτσι κι αλλιώς θεωρούνται ιδανικά για το υπνοδωμάτιο. Φυσικά, υπάρχει η άποψη ότι αρκεί να χρησιμοποιήσεις κόκκινες και ροζ αποχρώσεις για να πετύχεις μια διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα σωστό. Η διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ σημαίνει κάτι παραπάνω από κόκκινες και ροζ αποχρώσεις σε τοίχους και κλινοσκεπάσματα.

Είναι μια ολόκληρη τεχνική και περιέχει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία. Ένα ρομαντικό υπνοδωμάτιο πρέπει να εμπνέει στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης, αλλά και χαράς. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο σωστό συνδυασμό των χρωμάτων, την υφή των υφασμάτων και το ταίριασμα των αντικειμένων μέσα στο χώρο. Επίσης, καλό είναι να έχεις υπόψιν σου ότι δύσκολα μια ρομαντική διακόσμηση μπορεί να είναι και μινιμαλιστική. Ταυτόχρονα, δεν είναι ανάγκη να γεμίσεις το χώρο με περιττά αντικείμενα, αφού η ισορροπία είναι η καλύτερη μας φίλη στη διακόσμηση. Θα ήθελες να μάθεις κάποια βασικά στοιχεία που κάνουν τη διακόσμηση σε ρομαντικό στυλ πετυχημένη;

7 εκπληκτικές ιδέες για διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ!

1. Συνδύασε γήινα χρώματα & λευκό

Το λευκό είναι η κλασική, αλλά πάντα αγαπητή επιλογή στη διακόσμηση του σπιτιού. Είναι φωτεινό, αναδεικνύει τη χωρητικότητα ενός δωματίου και συμβολίζει την αγνότητα, την αθωότητα και την καθαριότητα. Από την άλλη πλευρά, τα γήινα χρώματα, όπως οι αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου, είναι ζεστά χρώματα. Μας κάνουν να νιώθουμε οικειότητα και ισορροπία, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουμε πιο εύκολα.

γήινα χρώματα & λευκό

Μάλιστα, υπάρχουν μερικές πολύ ιδιαίτερες αποχρώσεις του καφέ για τοίχο, είτε για το σαλόνι, είτε για το υπνοδωμάτιο. Κάποιες είναι πιο ανοιχτές προς το μπεζ, άλλες είναι καστανοκόκκινες και η λίστα συνεχίζεται. Για πιο ρομαντικό αποτέλεσμα, θα σου προτείναμε να συνδυάσεις το λευκό με κάποια απόχρωση του καφέ που τείνει προς το κόκκινο. Για παράδειγμα, το μαρόν και το μπουργκουντί είναι δύο αποχρώσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε στο βάψιμο των τοίχων, είτε στο χαλί του δωματίου. Απευθείας, το δωμάτιο σου θα γίνει πιο ρομαντικό.

2. Πρόσθεσε λεπτομέρειες σε παστέλ αποχρώσεις

Τα παστέλ χρώματα, με αρχηγό το ροζ παστέλ, εμπνέουν θηλυκότητα και ζεστασιά, ξεκουράζοντας το βλέμμα από την ένταση των πιο ζωηρών χρωμάτων. Είναι κατάλληλα για να αποφορτίσουν την ένταση, αν το βασικό χρώμα του υπνοδωματίου σου είναι το κόκκινο, ή το πορτοκαλί. Από την άλλη πλευρά, είναι κατάλληλα και για να δημιουργήσουν κάτι το ξεχωριστό, αν σαν βασικό χρώμα έχεις το λευκό, το μπεζ, ή το γκρι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις παστέλ χρώματα σε μικρά και διακριτικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις παστέλ μαξιλάρια, ή ένα όμορφο κάλυμμα για έπιπλα σε παστέλ αποχρώσεις. Εναλλακτικά, ένα έργο τέχνης σε γλυκές ανοιχτές αποχρώσεις ταιριάζει εξίσου αρμονικά με τη διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς με διάφορα αντικείμενα, ώστε να βρεις κάτι που πραγματικά ανταποκρίνεται στην αισθητική σου.

παστέλ αποχρώσεις

Θέλεις περισσότερες χρωματικές ιδέες για το υπνοδωμάτιο σου; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε με τίτλο: 6+1 Ζεστά χρώματα για το πιο cozy υπνοδωμάτιο!

3. Τοποθέτησε αντικείμενα με καμπύλες γραμμές

Είναι γεγονός, ότι οι αυστηρές ίσιες γραμμές είναι η τάση της εποχής για τη διακόσμηση σπιτιού. Τόσο το σύγχρονο, όσο και το μινιμαλιστικό στυλ περιέχουν στοιχεία σε ίσιες γραμμές. Ωστόσο, το ρομαντικό στυλ διακόσμησης δεν ασπάζεται τέτοιου είδους γραμμές στα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία. Αντιθέτως, θα σου προτείναμε να διαλέξεις έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία σε καμπύλες γραμμές. Για παράδειγμα, ένα κρεβάτι με κεφαλάρι σε στρογγυλεμένες γραμμές είναι ιδανικό για διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ.

καμπύλες γραμμές

Ωστόσο, η αλλαγή κρεβατιού κοστίζει πολύ και δε μπορείς να το αλλάζεις κάθε φορά που αλλάζεις διακόσμηση. Για το λόγο αυτό, βάλε ένα φωτιστικό με κυκλικό σχεδιασμό στο κομοδίνο σου, ή ένα όμορφο βάζο για λουλούδια. Επίσης, μπορείς να προμηθευτείς στρογγυλά μαξιλάρια, ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σε εκφράζει και ταιριάζει στο διαθέσιμο budget σου. Θυμήσου πως μερικές φορές η αλλαγή διακόσμησης δε χρειάζεται να κοστίσει ακριβά, αρκεί να κινηθείς έξυπνα.

4. Κάνε συμμαχία με floral σχέδια

Τα floral σχέδια, δηλαδή αυτά που απεικονίζουν λουλούδια και φυτά, είναι ό,τι πρέπει για τη ρομαντική διακόσμηση που σχεδιάζεις. Προσθέτουν προσωπικότητα και θετική αύρα στο χώρο, ενώ η ποικιλία που υπάρχει είναι τεράστια για να καλύψει κάθε ανάγκη. Όμως, τι θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε εμείς για την κρεβατοκάμαρα σου; Αρχικά, θα σου προτείναμε να μην το παρακάνεις, γεμίζοντας με λουλουδάτα στοιχεία το δωμάτιο σου.

φλοράλ στοιχεία

Κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικό και ίσως να κατέληγε να σε κουράζει. Ένας απλός τρόπος να προσθέσεις floral σχέδια στο δωμάτιο, είναι να αγοράσεις σεντόνια και μαξιλαροθήκες σε floral μοτίβα και σε γλυκές αποχρώσεις που προσελκύουν τα βλέμματα. Άλλωστε, το κρεβάτι είναι το πιο κεντρικό σημείο του δωματίου, έτσι δεν είναι; Αν αυτή η ιδέα δε σου αρέσει πολύ, τότε μπορείς απλά να τοποθετήσεις έναν όμορφο πίνακα που απεικονίζει δέντρα, λουλούδια και όποιο άλλο στοιχείο της φύσης σου αρέσει.

5. Διάλεξε μια ρομαντική ταπετσαρία τοίχου

Πώς ορίζεται μια ρομαντική ταπετσαρία τοίχου; Το στυλ της ταπετσαρίας χαρακτηρίζεται, κυρίως, ανάλογα με την αναπαράσταση που απεικονίζει. Ρομαντική μπορεί να θεωρηθεί, όταν τα χρώματα της ταιριάζουν στο ρομαντικό στυλ διακόσμησης. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που απεικονίζει floral σχέδια, ή μοτίβα σε καμπύλες γραμμές. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι πιο οικονομική και πιο εύκολη από το βάψιμο του δωματίου.

ρομαντική ταπετσαρία

Για το λόγο αυτό, συμφέρει πολύ σαν επιλογή, αν σου αρέσει να κάνεις διάφορες αλλαγές στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου.

Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να στολίσεις τους τοίχους σου με διάφορα σχέδια της επιλογής σου, χωρίς να χρειάζεται να τα ζωγραφίσεις. Ειδικά αν προτιμάς να μην τοποθετήσεις πίνακες, ή άλλα διακοσμητικά στους τοίχους του δωματίου, η ταπετσαρία είναι μια πολύ καλή επιλογή για σένα. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα αυτή την ιδέα, ως έναν πολύ εύκολο τρόπο να δημιουργήσεις τη διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ.

Θέλεις να πάρεις έμπνευση για να διαλέξεις ταπετσαρία για το χώρο σου; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: 6 μοντέρνες ταπετσαρίες τοίχου για την κρεβατοκάμαρα σου!

6. Τοποθέτησε κεράκια στο δωμάτιο

Αλήθεια, μπορείς να φανταστείς μια ρομαντική ατμόσφαιρα, χωρίς κεράκια; Ο χαμηλός φωτισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για τη διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ. Τα κεράκια σού προσφέρουν μια πολύ οικονομική και ταυτόχρονα πανέμορφη λύση για το υπνοδωμάτιο σου. Όσο για τις εναλλακτικές επιλογές, σίγουρα γνωρίζεις πως μπορείς να βρεις κεράκια και ρεσό σε διάφορες διαστάσεις και χρώματα, αρωματικά, ή όχι.

κεριά στο δωμάτιο

Επίσης, μπορείς να βάλεις τα κεράκια σε βάσεις, ή φαναράκια, ανάλογα με το τι σου αρέσει περισσότερο αισθητικά. Όσο για την ποσότητα κεριών που θα χρησιμοποιήσεις, όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο! Παρόλα αυτά, δε θα σου προτείναμε να βάλεις πολλά αρωματικά κεριά, ή αρωματικά κεριά με διαφορετικά μεταξύ τους αρώματα. Η ταυτόχρονη χρήση τους μπορεί να σε ζαλίζει και να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ήλπιζες.

7. Γέμισε το βάζο με φρέσκα λουλούδια

Ήξερες πως η φιλοσοφία του φενγκ σούι υποστηρίζει τη χρήση αληθινών φυτών μέσα στο σπίτι; Κι όμως, σύμφωνα με τις αρχές του, η ύπαρξη αληθινών φυτών φέρνει θετική ενέργεια στο χώρο. Αντιθέτως, τα αποξηραμένα και τα ψεύτικα φυτά δεν έχουν κάτι να σου προσφέρουν, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα προτιμάς. Όμως, ποια λουλούδια θα ταίριαζαν περισσότερο με τη ρομαντική διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο σου; Αναμφίβολα, τα τριαντάφυλλα είναι πάντα μια σωστή επιλογή.

λουλούδια στο δωμάτιο

Ωστόσο, υπάρχουν και πιο οικονομικά λουλούδια για να διακοσμήσουν το βάζο σου και μάλιστα εξίσου όμορφα και ρομαντικά. Για παράδειγμα, μπορείς να στολίσεις το βάζο με ήλιους, τουλίπες, μαργαρίτες, ντάλιες και όποιο άλλο λουλούδι σου αρέσει. Φρόντισε να ανανεώνεις το νερό τους κάθε μέρα και να τα τονώνεις χρησιμοποιώντας το κλασικό κόλπο με την ασπιρίνη και θα δεις ότι διατηρούνται σε άριστη κατάσταση για πολλές μέρες! Πραγματικά θα παρατηρήσεις ότι σου μεταδίδουν θετική ενέργεια, ενώ ταιριάζουν απίστευτα στη διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ.

Χρειάζεσαι βοήθεια για να ολοκληρώσεις τη ρομαντική διακόσμηση του υπνοδωματίου σου; Καταχώρησε την εργασία που χρειάζεσαι και οι έμπειροι και αξιολογημένοι επαγγελματίες μας θα διαμορφώσουν το δωμάτιο σου, όπως ονειρεύεσαι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα