Διακόσμηση Βεράντας Διαμερίσματος: 8 Καλοκαιρινές Ιδέες!

Διακόσμηση Βεράντας Διαμερίσματος

Ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζεται, όταν μένεις σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, είναι το μέγεθος της βεράντας. Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα μεγάλο μπαλκόνι, το οποίο να μπορούμε να διακοσμήσουμε, όπως πραγματικά επιθυμούμε. 
Το μπαλκόνι αυτό είναι ένας χώρος για χαλάρωση, όπου μπορείς να απολαύσεις το κρασί σου και τον καφέ σου. Ταυτόχρονα, είναι ένας χώρος για να εξασκήσεις τις ικανότητες σου στην κηπουρική, φροντίζοντας τα δικά σου φυτά! Κάπως έτσι έρχεται και η ανάγκη για να ασχοληθείς με τη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος.
Όμως, τι θα περιλαμβάνει η διακόσμηση μπαλκονιού; Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, ίσως σου φαίνεται δύσκολο να ξετυλίξεις τη δημιουργικότητα σου. Ίσως θέλεις να έχεις πολλά διαφορετικά φυτά και ιδιαίτερα έπιπλα στο μπαλκόνι σου, αλλά να μην έχεις χώρο για όλα όσα ονειρεύεσαι. 
Όμως, υπάρχουν ιδέες για βεράντας για να κάνεις τη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος με πολύ όμορφο τρόπο και χωρίς να την παραγεμίσεις. Θα ήθελες να μάθεις μερικές έξυπνες ιδέες για βεράντες ώστε αν έχεις μία εντυπωσιακή διακόσμηση βεράντας στο κέντρο της πόλης;

7+1 Καλοκαιρινές ιδέες για διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος που ξεχωρίζει!

1. Τοποθέτησε λουλούδια όπου υπάρχει χώρος!

Οι γλάστρες με τα λουλούδια σου δεν ανήκουν, υποχρεωτικά, στο δάπεδο του μπαλκονιού. Η βεράντα σου να μην έχει πολύ διαθέσιμο χώρο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει και στυλ. Τι θα έλεγες για κρεμαστές γλάστρες; 
Αξιοποιώντας τον εναέριο χώρο της βεράντας, εξοικονομείς χώρο στο δάπεδο, ενώ ταυτόχρονα γεμίζεις το μπαλκόνι με όμορφα χρώματα και αρώματα. Ακόμα, μια ιδανική θέση για τις γλάστρες σου υπάρχει πάνω στα κάγκελα.
Χρησιμοποίησε ειδικά στηρίγματα και προσπάθησε να διαλέξεις σχετικά ελαφριές γλάστρες με λουλούδια, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος ατυχήματος. 

διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος

Ακόμα μία από τις ιδέες για βεράντες, είναι να κάνεις τη βεράντα σου τροπική τοποθετώντας γλάστρες με πλούσια βλάστηση και μεγάλα φύλλα.Αν δεν έχεις πολύ χώρο, μπορείς να προτιμήσεις πλούσια αναρριχώμενα φυτά και να έχεις ακριβώς το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Έτσι, ολοκληρώνεις με ευκολία το πρώτο βήμα για τη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος. 
Όμως, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που παραμένει: Τι είδους λουλούδια θα φυτέψεις στις γλάστρες σου; Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα, με τίτλο: Λουλούδια για μπαλκόνι: 8 φρέσκιες ιδέες για ανθισμένο μπαλκόνι όλο το χρόνο!

2. Βάψε τα παλιά έπιπλα μπαλκονιού σου

Αν το μπαλκόνι σου είναι σχετικά μικρό σε διαστάσεις, μάλλον δε μπορείς να το διακοσμήσεις με μεγάλα έπιπλα. Σίγουρα, ένας καναπές στη βεράντα σου θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώνεις εκεί τις ηλιόλουστες μέρες. 
Όμως, αν δεν υπάρχει χώρος για αυτό, δε σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις καθόλου έπιπλα στη βεράντα. Ένα μικρό μεταλλικό τραπεζάκι και δύο καρέκλες είναι ό,τι πρέπει για τη μικρή βεράντα σου. 
Ίσως ήδη έχεις αυτά τα έπιπλα και απλά ψάχνεις για μια αλλαγή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μπορείς απλά να βάψεις τα έπιπλα αυτά στο χρώμα της προτίμησης σου.
Μπορεί να είναι χρώμα έντονο, ή απαλό και να μοιάζει, ή να κάνει αντίθεση με το χρώμα του τοίχου. Πολλές φορές, συμβιβαζόμαστε με το να βάφουμε τα έπιπλα βεράντας μας σε ουδέτερες αποχρώσεις για να ταιριάζουν με τα πάντα. 
Όμως, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να μας απασχολεί κάτι τέτοιο. Η επιλογή χρωμάτων στη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος πρέπει να γίνεται με βάση το προσωπικό σου γούστο και αυτό που σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα. Μόνο τότε θα σε ικανοποιήσει αρκετά και δε θα σκέφτεσαι να την αλλάξεις σύντομα.

διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος
Διάβασε επίσης: Πώς να βάψω έπιπλα από μελαμίνη;

3. Βάλε κουρτίνες στη βεράντα

Μεγάλη, ή μικρή βεράντα, πάντα υπάρχει χώρος για μια νότα αισθητικής ακόμη. Οι κουρτίνες δεν είναι κατάλληλες μόνο για το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, αφού μπορούν να στολίσουν και το μπαλκόνι σου. 
Η συμβουλή αυτή αφορά κυρίως το καλοκαίρι, γιατί τότε οι κουρτίνες σου κινδυνεύουν λιγότερο από βροχή και αέρα. Όταν ο καιρός είναι καλός, οι κουρτίνες είναι από τις καλύτερες ιδέες για βεράντες, ένα ξεχωριστό και όμορφο στολίδι, το οποίο μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος.
kourtines

Από τι υλικά φτιάχνονται οι κουρτίνες που είναι κατάλληλες για μπαλκόνι; Συνήθως, φτιάχνονται από γάζα, ή τούλι. Φυσικά, όταν λέμε γάζα για τη διακόσμηση μπαλκονιού, δεν εννοούμε τις φαρμακευτικές γάζες που χρησιμοποιούμε για τις πληγές.
Η γάζα είναι ένα ελαφρύ και πολύ όμορφο ύφασμα, το οποίο είναι κατάλληλο για να διακοσμήσεις εξωτερικούς χώρους. Είναι αρκετά ανθεκτική και δεν ξεθωριάζει λόγω της έκθεσης στο φως του ήλιου. Κάπως έτσι, είναι μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για κουρτίνες μπαλκονιού.

4. Νιώσε πιο άνετα με μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια κοστίζουν ελάχιστα, αλλά είναι βολικά και ιδανικά για τη διακόσμηση των περισσότερων χώρων του σπιτιού. Υπάρχουν μαξιλάρια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, έτσι ώστε να βρεις ποια ταιριάζουν περισσότερο στη βεράντα σου. Πέρα από τα μαξιλάρια, η διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος μπορεί να περιέχει και κάποια άλλα υφάσματα, ή καλύμματα για έπιπλα που ταιριάζουν με την αισθητική σου.
μαξιλάρια

Το θετικό στοιχείο με τα υφάσματα, είναι πως δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ενώ σου προσφέρουν άνεση και μία αίσθηση πολυτέλειας. Για αυτό το λόγο είναι και μία από τις κύριες ιδέες για βεράντες όμορφες και στυλάτες. 
Από την άλλη έχουν το μειονέκτημα ότι είναι ακατάλληλα σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Όπως καταλαβαίνεις, αν αφήσεις τα μαξιλάρια σου έξω στη βροχή μερικές φορές, θα βγάλουν μούχλα. Για να το αποφύγεις αυτό, φρόντισε να τα φέρνεις μέσα στο σπίτι, όταν η κακοκαιρία φαίνεται να πλησιάζει. Έτσι, θα τα χαίρεσαι για περισσότερο καιρό.

5. Κρέμασε μια κούνια

Η κούνια είναι αγαπημένο στολίδι για κήπους και βεράντες. Είναι πολύ άνετη και σε πολλούς θυμίζει τα παιδικά χρόνια, τα οποία συνδυάζουν με ξεγνοιασιά, χαρά και παιχνίδι. Άρα σε καταλαβαίνουμε αν θέλεις μια κούνια για το μπαλκόνι σου.
Όμως, οι κλασικές ξύλινες κούνιες είναι πολύ μεγάλες για τη βεράντα ενός διαμερίσματος. Η λύση στο πρόβλημα είναι η ατομική κούνια, η οποία μπορεί και να κρέμεται από την οροφή, ανάλογα με την κατασκευή της.
Η κούνια μπορεί να είναι φτιαγμένη από μέταλλο, πανί, ή οποιοδήποτε ανθεκτικό υλικό, αρκεί να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο. Πέρα από το γεγονός ότι είναι μία από τις πιο ξεχωριστές ιδέες για βεράντας αλλά και στη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος, η κούνια μπορεί να σου προσφέρει και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, που είναι χρήσιμες για την καθημερινότητα σου. 

διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος
Image credits: Pinterest, Laura Robey[/caption]

6. Περιποιήσου τα κάγκελα του μπαλκονιού

Μερικές φορές ξεκινάμε τη διακόσμηση μας από τα διακοσμητικά στοιχεία, τα χρώματα και τα πολυτελή στοιχεία, αλλά ξεχνάμε κάποια βασικά πράγματα. Για τη βεράντα του διαμερίσματος σου, κάτι βασικό είναι τα κάγκελα. Τα κάγκελα μπαλκονιού δε βρίσκονται στη θέση όπου βρίσκονται, μόνο για λόγους ασφαλείας. Ο βασικός τους σκοπός είναι η ασφάλεια, αλλά προσφέρουν και ομορφιά όταν είναι περιποιημένα.
Για το λόγο αυτό, καλό είναι να φροντίζεις για την καθαριότητα τους, αλλά και για τη γενικότερη συντήρηση τους. Με το πέρασμα των χρόνων, τα κάγκελα μπορεί να εμφανίσουν σκουριά, ή να ξεθωριάσει το χρώμα. 
Φρόντισε για το βερνίκωμα τους με τα κατάλληλα υλικά, έτσι ώστε να ολοκληρώνουν όσο πιο αρμονικά γίνεται τη διακόσμηση σου. Δεν πρόκειται να σου κοστίσει πολύ, αλλά η διαφορά που θα κάνουν στην όψη της βεράντας είναι μεγάλη.
kagkela

7. Βάλε μπλε πινελιές

Ακόμα και αν η βεράντα σου είναι στο κέντρο της πόλης μπορείς να τη διακόσμήσεις με τρόπο που να σε ταξιδεύει σε καλοκαιρινά νησιά! 
Προτίμησε απλά έπιπλα βεράντας σε μπλε, λευκό ή γαλάζιο χρώμα και βάλε όμορφα μαξιλάρια σε αντίστοιχες αποχρώσεις! Ακόμα μπορείς να βάψεις στο ίδιο μπλε και μερικές πήλινες γλάστρες για να τα συνδυάσεις. 
mple

8. Τοποθέτησε αιώρα

Μία από τις καλύτερες ιδέες για βεράντες είναι να βάλεις κάτι το ξεχωριστό που θα της δώσει άλλο αέρα, όπως μία αιώρα. Αν έχεις λίγο παραπάνω χώρο στη βεράντα, μπορείς να την κάνεις να μοιάζει με κυκλαδίτικη αυλή και να  το τολμήσεις Αρκεί μονο μια αιώρα για να κάνει τη βεράντα σου να φαίνεται άκρως καλοκαιρινή και χαλαρωτική. Στην αγορά κυκλοφορούν και ειδικές αιώρες για περιορισμένους χώρους που μπορούν να λειτουργήσουν σε οποιαδήποτε βεράντα! Βρες αυτή που σου ταιριάζει και άρχισε να χαλαρώσεις για τα καλά! 
Αιώρα

Θέλεις ακόμη περισσότερες ιδέες για βεράντες και για τη διακόσμηση τους; Διάβασε επίσης: Διακόσμηση μπαλκονιού με λουλούδια: 5+1 μοναδικές ιδέες για το ομορφότερο μπαλκόνι!

Έμαθες όσα χρειαζόσουν για να κάνεις τη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος οικονομικά και με γούστο; Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς, καταχώρησε την εργασία σου και εμπιστεύσου τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια ονειρεμένη μικρή βεράντα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα