4 Υπέροχες Ιδέες για να βάλεις χαλίκι στον Κήπο σου!

Χαλίκια στον Κήπο

Αν θέλεις να αλλάξεις το decor του κήπου σου χωρίς να επενδύσεις χρήματα στην τοποθέτηση δαπέδου ή τσιμέντου, η διαμόρφωση κήπου με χαλίκι είναι αυτό που αναζητάς. Το χαλίκι είναι ένα υλικό που μπορείς να τοποθετήσεις μόνος/-η σου στο σπίτι, ενώ μπορεί να μεταμορφώσει το χώρο του κήπου σου μοναδικά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη να ασχοληθείς και αρκετή φαντασία.

Η διαμόρφωση κήπου με χαλίκι δεν είναι καθόλου δύσκολη διαδικασία. Αρκεί να σκεφτείς σε ποια σημεία θα πρέπει να τοποθέτησεις χαλίκι και σε ποια θα τοποθετήσεις λουλούδια ή γκαζόν. Με έξυπνες κινήσεις και τη διάθεση λίγου από τον ελεύθερο σου χρόνο μπορείς να δημιουργήσεις και εσύ έναν πανέμορφο κήπο. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές  ιδέες διαμόρφωσης κήπου με χαλίκι, καθώς και μερικά tips για να τοποθετήσεις σωστά το χαλίκι στον κήπο σου.

4 Υπέροχες ιδέες για τη διαμόρφωση κήπου με χαλίκι!

Αν σκέφτεσαι να διαμορφώσεις τον κήπο σου με χαλίκι θα πρέπει να πάρεις ιδέες και να εμπνευστείς από έτοιμους κήπους με χαλίκι. Ψάξαμε για εσένα και έχουμε συλλέξει φωτογραφικό υλικό για να εμπνευστείς και να φτιάξεις έναν μοναδικό κήπο για το σπίτι σου!

1. Δημιουργία μικρών διαδρόμων με χαλίκι

Στη διαμόρφωση του κήπου με χαλίκι υπάρχουν πολλές επιλογές. Μια πολύ όμορφη ιδέα που θα αναδείξει τον κήπο σου μοναδικά είναι να δημιουργήσεις δρομάκια με χαλίκι. Πέραν του αισθητικού αποτελέσματος, τα δρομάκια από χαλίκι προσδίδουν πρακτικότητα στο χώρο. Τοποθετώντας δρομάκια με χαλίκι στον κήπο σου θα εξασφαλίσεις πως σε αυτά τα σημεία δεν θα φυτρώνουν αγριόχορτα και δεν θα χρειάζεται να ασχολείσαι με τον κήπο σου τόσο συχνά, ώστε να τα αφαιρείς.

Image Credits | Pinterest, Wendy Harman

[caption id="attachment_16132" align="aligncenter" width="563"]
Image Credits | Pinterest, Decoratio[/caption]

2. Δημιουργία παρτεριών με χαλίκι

Το χαλίκι μπορεί να τοποθετηθεί στον κήπο σου με πολλούς τρόπους. Μπορείς να δημιουργήσεις παρτέρια σε περίτεχνα σχέδια από χαλίκια σε διαφορετικά χρώματα. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πέτρες για να ορίσεις το χώρο των παρτεριών. Δες τις παρακάτω ιδέες για τη διαμόρφωση του κήπου με χαλίκι και σκέψου πώς μπορείς να τις εφαρμόσεις και στο δικό σου κήπο. Ο κήπος του σπιτιού σου θα μετατραπεί σε ένα παραμυθένιο μέρος, εύκολα και οικονομικά.

[caption id="attachment_16135" align="aligncenter" width="563"]
Image Credits | Pinterest, HG Design[/caption] [caption id="attachment_16136" align="aligncenter" width="563"]
Image Credits | Pinterest, homyfeed[/caption]

3. Κάλυψη όλου του κήπου με χαλίκι

Μήπως δεν θέλεις να έχεις σε κανένα σημείο του κήπου χώμα; Θες να μειώσεις τον χρόνο που ασχολείσαι με την κηπουρική και την περιποίηση; Υπάρχει η επιλογή να καλύψεις τον κήπο σου με χαλίκι σε όλο το μήκος του ή να επιλέξεις τη διακόσμηση κήπου με πέτρα. Για να υπάρχει ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα μπορείς να τοποθετήσεις στον κήπο σου γλάστρες με μικρά δέντρα και φυτά. Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσεσαι από τις λάσπες που δημιουργούνται στον κήπο από το πότισμα των φυτών και μειώνεται αισθητά η σκόνη και το χώμα που συρρέουν στο μπαλκόνι σου με τον αέρα. Παράλληλα, ο κήπος σου δείχνει πάντα περιποιημένος και όμορφος, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς.

[caption id="attachment_16134" align="aligncenter" width="564"]
Image Credits | Pinterest, Fran Ramirez[/caption]

Αν πάλι ο κήπος σου διαθέτει ήδη φυτεμένα δέντρα, αυτό δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα. Η διαμόρφωση κήπου με χαλίκι μπορεί να γίνει με αυτό τον τρόπο:

[caption id="attachment_16138" align="aligncenter" width="564"]
Image Credits | Pinterest, The Payson Chronicle[/caption] [caption id="attachment_16133" align="aligncenter" width="285"]
Image Credits | Pinterest, Detente Jardin[/caption]

7 Εκπληκτικές Ιδέες για να διακοσμήσεις τον κήπο σου με μικρά & μεγάλα βότσαλα!

4. Κάλυψη συγκεκριμένων σημείων με χαλίκι

[caption id="attachment_16137" align="alignnone" width="564"]
Image Credits: Pinterest[/caption]

Αν στον κήπο σου έχεις γκαζόν και δέντρα, σε συγκεκριμένα σημεία είναι λογικό να μην δείχνει όμορφο το γκαζόν σου. Σημεία όπως είναι οι ρίζες των δέντρων, όπου υπάρχει σκιά, δεν μπορεί να ευδοκιμήσει το γκαζόν, ούτε δείχνει όσο πλούσιο όσο θα ήθελες. Σε αυτά τα σημεία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαλίκι για να καλύψεις το χώμα και τις ρίζες αποτελεσματικά. 

Χρήσιμα Tips για τη διαμόρφωση κήπου με χαλίκι

Αφού έχεις πάρει μια γεύση για τη διαμόρφωση κήπου με χαλίκι, θα πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα για την τοποθέτησή του.

Η διαμόρφωση κήπου με χαλίκι αποτελεί μια εύκολη διαδικασία, που μπορείς να κάνεις και μόνος/-η σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις χρόνο και κέφι να ασχοληθείς. Αν, λοιπόν, αποφασίσεις πως θα ασχοληθείς με αυτή την εργασία υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις, για να γίνει σωστά και να έχεις ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Τα βήματα είναι απλά και εύκολα, ενώ δεν απαιτούν καμία προηγούμενη εμπειρία. Στα σημεία που έχεις αποφασίσει να τοποθετήσεις το χαλίκι θα πρέπει να σκάψεις ελαφρά με μια τσουγκράνα, απομακρύνοντας μια μικρή ποσότητα χώματος. Με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει να αποκτήσει η περιοχή το απαιτούμενο βάθος, ώστε το χαλίκι να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το χώμα του κήπου σου μετά την τοποθέτησή του.

Πριν τη διαμόρφωση κήπου με χαλίκι, σου προτείνουμε να τοποθετήσεις στον κήπο σου ένα ειδικό πλαστικό ύφασμα εδαφοκάλυψης. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσεις πως δεν θα φυτρώσουν αγριόχορτα ανάμεσα στο χαλίκι του κήπου σου. Έτσι, ο κήπος θα διατηρήσει για περισσότερο διάστημα την διακόσμησή του, χωρίς παρεμβολές και χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλεις  προσωπική προσπάθεια για να τον διατηρήσεις καθαρό.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε στη διαμόρφωση κήπου με χαλίκι και να δημιουργήσεις έναν παραμυθένιο κήπο για το σπίτι σου! Αν, πάλι, χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία κηπουρού να αναλάβει την εργασία σου, μπορείς να την καταχωρήσεις στο Douleutaras.gr. Συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα, θα λάβεις άμεσα και αξιόπιστα τις καλύτερες προσφορές.

κηπουροί

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα