Διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας: Λάβε μέτρα!

Στις ημέρες μας και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, η διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας γίνεται και πάλι ο μεγαλύτερος φόβος κάθε οικογένειας που αποφασίζει να αφήσει για λίγες μέρες το σπίτι της και να πάει διακοπές.

Είτε μένεις σε γκαρσονιέρα είτε μένεις σε μονοκατοικία, η βία και η εγκληματικότητα μαστίζουν σε τέτοιο βαθμό την σύγχρονη ελληνική κοινωνία πλέον, που το μέγεθος του σπιτιού σου δεν θα σε εξαιρέσει από το στόχαστρο των επίδοξων διαρρηκτών.

Δεδομένου οτι η διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας αποτελεί ένα φαινόμενο διόλου ασυνήθιστο εν έτει 2016, αναζητήσαμε ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές και λύσεις, ώστε να θωρακίσεις με τον καλύτερο τρόπο το σπίτι σου και κυριώς τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

1. Πάντα να κλειδώνεις την πόρτα ασφαλείας του σπιτιού σου!

Μου είχαν πει κάποτε, πως οι πόρτες ασφαλείας ανοίγουν ακόμη και με αστυνομική ταυτότητα, όταν δεν είναι κλειδωμένες. Η απόδειξη, αυτού του μύθου που δεν πίστευα μέχρι τότε, ήρθε όταν, ο αδελφός μιας φίλης μου, μας έκλεισε έξω από το σπίτι και μπήκε για μπάνιο. Τότε της είπα γελώντας: “Έλα, μην εκνευρίζεσαι, θα ανοίξουμε με την ταυτότητα, όπως στις ταινίες”. Κοιτώντας με θυμωμένη, έβγαλε την ταυτότητα από το πορτοφόλι της και την τρύπωσε στο κενό της πόρτας. Η πόρτα άνοιξε διάπλατα, προς έκπληξη μου, και τότε η Φιλένια μπόρεσε να τσακωθεί με τον αδελφό της, με όλη της την ησυχία.

Αντίθετα, όταν η πόρτα είναι κλειδωμένη, η διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας γίνεται μια αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση ακόμη και για τους “καλύτερους” διαρρήκτες.

2. Επίλεξε συστήματα συναγερμού με back-up μπαταρίας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των συστημάτων ασφαλείας που κυκλοφορούν στην αγορά, διαθέτουν εφεδρική μπαταρία. Αυτές οι μπαταρίες θα πρέπει να ελέγχονται και να αντικαθίστανται, εφόσον είναι αναγκαίο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι, θα εξασφαλίσεις ότι το σύστημα συναγερμού του σπιτιού σου θα συνεχίζει να παρέχει προστασία και ασφάλεια στο σπίτι σου, ακόμη και μετά από πολύωρη διακοπή ρεύματος.

3. Κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης : o φόβος των επίδοξων διαρρηκτών.

Είναι γεγονός πως τη σύγχρονη εποχή, οι επίδοξοι διαρρήκτες γίνονται ολοένα και περισσότερο απροκάλυπτοι. Η διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας καθίσταται ευκολότερη, καθώς οι οργανωμένοι ληστές ανακαλύπτουν νέα μέσα για να αχρηστεύσουν την πανοπλία του σπιτιού μας. Εκείνο που προκαλεί σοκ, είναι η αδιαφορία που εκδηλώνουν τελευταία σχετικά με την κάλυψη τους. Παλαιότερα, είχαμε στο μυαλό μας οτι ο επίδοξος διαρρήκτης του σπιτιού μας θα είναι ντυμένος στα μαύρα και θα φορά κουκούλα. Αυτό, πλέον, δεν ισχύει, αφού έχουν πάψει, όπως φαίνεται, να ανησυχούν για τις μαρτυρίες εκείνων που ενδεχομένως θα τους δουν. Υπάρχει, όμως, ένα στοιχείο που εξακολουθεί να θεωρείται ιδιαίτερα αποτρεπτικός παράγοντας για κάθε επίδοξο κλέφτη και αυτό είναι τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Αν τυχόν τους πιάσει το μάτι της κάμερας γνωρίζουν πολύ καλά οτι αυξάνονται σε τεράστιο βαθμό οι πιθανότητες ανακάλυψης και σύλληψης τους, σε περίπτωση δημοσιοποίησης του υλικού.

4. Δυσκόλεψε τη διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας!

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείς από ενδεχόμενη διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας είναι να καταστήσεις δύσκολη την πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Ακόμη και οπτικά, θα πρέπει να κρατάς κρυφές τις εναλλακτικές εισόδους. Αρχικά τοποθέτησε κλειδαριές στα ανοίγματα, δηλαδή στα παράθυρα και τις πόρτες και επίλεξε γερά υλικά για τα κουφώματα του σπιτιού σου. Αν δεν σε ενοχλεί αισθητικά, μπορείς να τοποθετήσεις κάγκελα ασφαλείας στα παράθυρα που δεν συνιστούν εξόδους διαφυγής.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά μέτρα που μπορείς να λάβεις αν θέλεις να εξασφαλίσεις πως το σπίτι σου θα μείνει άθικτο, όσο εσύ θα λείπεις, αλλά κυρίως ότι θα διατηρήσεις την ψυχική σου ηρεμία. Ζήτησε τη συμβουλή ενός εξειδικευμένου επαγγελματία, ώστε να σου πει ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις για το δικό σου σπίτι, αν δεν θέλεις να έρθεις αντιμέτωπος με διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα