5 διαχρονικοί συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι σου!

Λατρεύεις να παρακολουθείς τις νέες τάσεις και τα χρώματα κάθε χρονιάς στο χώρο της κατοικίας αλλά φοβάσαι ότι οι τολμηροί συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι θα σε κουράσουν σε βάθος χρόνου; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ορισμένα διαχρονικά χρώματα που αποτελούν σταθερές επιλογές και αντέχουν στη δύναμη της εκάστοτε μόδας, όσος καιρός και αν περάσει. Οι συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι σου είναι αρκετοί και σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις!

Εννοούμε εκείνες τις αποχρώσεις που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα ακόμα και μετά από χρόνια και δεν θα σε κάνουν να μεταινώσεις για τις επιλγοές σου. Που ταιριάζουν με πολλούς συνδυασμούς και κατά συνέπεια δεν θα σε εμποδίσουν να δοκιμάσεις διαφορετικά στυλ διακόσμησης στο μέλλον. Ακριβώς λόγω αυτής της ευκολίας που προσφέρουν είναι οι συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι στους οποίους καταφεύγουν πάντα οι διακοσμητές για ένα σίγουρο και όμορφο αποτέλεσμα. Αποτελούν κλασικές και ασφαλείς επιλογές για σένα που δεν σου αρέσουν οι πειραματισμοί και οι τολμηρές αλλαγές. Δες ποιοι είναι οι δικοί μας αγαπημένοι και πάρε ιδέες για την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να βάψεις το σπίτι σου!

Τα πιο διαχρονικά χρώματα για  αποτέλεσμα που θα αντέξει στο χρόνο!

5 Top συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι σου!

Λευκό & Γκρι

Πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με κανένα άλλο χρώμα. Όσα χρόνια και να περάσουν το λευκό βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων χρωμάτων κι ο λόγος είναι απλός. Λειτουργεί κυριολεκτικά σαν λευκός καμβάς. Ταιριάζει τόσο με όλα τα χρώματα όσο και με όλα τα στυλ. Αν και θεωρείται αρκετά συνηθισμένο, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να κάνεις ένα λευκό δωμάτιο να μην είναι βαρετό. Σου δίνει το περιθώριο να δώσεις βάση στη διακόσμηση του σπιτιού σου και να επενδύσεις σε εκκεντρικά έπιπλα.

λευκό σαλόνι

Ένας από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς χρωμάτων για όλους τους χώρους του σπιτιού είναι το λευκό με το μαύρο. Συνιστά ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τη μίνιμαλ διακόσμηση ή πιο μοντέρνες τάσεις σε βιομηχανικό στυλ. Αν δεν θέλεις να "σκουρύνεις" το καθιστικό σου μπορείς να συνδυάσεις το λευκό με μία απαλή απόχρωση του γκρι για πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα!

Πράσινο και μπλε

Δύο χρώματα που υπάρχουν στη φύση και συναντώνται παντού γύρω μας, για αυτό και αναβλύζουν οικειότητα και ζεστασιά. Διαχρονικά χρώματα δεν είναι μόνο οι παλ αποχρώσεις. Το πράσινο και το μπλε χρησιμοποιούνται συχνά τόσο στις έντονες όσο και στις απαλές εκδοχές τους. Πρόκειται όμως, για χρώματα με “ψυχή” που καταφέρνουν να ηρεμούν το μυαλό. Είτε σε πιο κλασσικές μορφές όπως το navy blue είτε σε πιο μοντέρνες όπως το παλ χακί αποτελούν εγγυημένες επιλογές επιτυχίας.

Αξίζει να γνωρίζεις ότι η Pantone, εταιρία-κολοσσός στον τομέα των χρωμάτων ανέδειξε και φέτος την κορυφαία επιλογή της χρονιάς! Ενώ πέρυσι τον τίτλο για το "χρώμα της χρονιάς" είχαν μοιραστεί το γαλάζιο της ηρεμίας και το ροζ του χαλαζία, φέτος θα κυριαρχήσει το πράσινο! Το "greenery", όπως ονομάζεται,  είναι η πράσινη απόχρωση που κρύβει μέσα της μερικές κίτρινες πινελιές. Το greenery θυμίζει τις πρώτες ημέρες της άνοιξης, όταν η φύση αναδομείται, αναζωογονείται και ανανεώνεται. Επέλεξε να αναβαθμίσεις την κλασσική πράσινη απόχρωση με αυτή για να συμβαδίζεις με τις τάσεις της εποχής!

Μπεζ & Καφέ

Με μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων από απαλό μπεζ μέχρι μπεζ-κίτρινο, συναντάται αρκετά πυκνά στο χώρο της κουζίνας και το σαλόνι. Ουδέτερο χρώμα που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις πάνω του. Συνδυασμένο με τα κατάλληλα έπιπλα και υφάσματα, αποπνέει έναν ξεχωριστό σοφιστικέ και ζεστό τόνο, ενώ ταυτόχρονα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται φωτεινό και καθαρό. Η γήινη αισθητική του θα σε κάνει να χαλαρώνεις και να νιώθεις ότι είσαι στο περιβάλλον σου, στο καταφύγιό σου.

Ιδιαίτερα δημοφιλής συνδυασμός, ειδικά για όσους αγαπούν την διακόσμηση σε κλασσικό ύφος είναι το μπεζ με το καφέ και τις απαλές αποχρώσεις του κίτρινου. Θα σου συνιστούσαμε να προτιμήσεις το καφέ και το κίτρινο για τα έπιπλα και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες. Αν θέλεις να αποφύγεις τις συχνές αλλαγές είναι καλύτερο να καταφεύγεις σε απαλά χρώματα για τον τοίχο του καθιστικού σου. Θα σε γλιτώσει από περιττά έξοδα και κόπο για να αναπροσαρμόζεις κάθε φορά το χρώμα του τοίχου σου.

Γκρι & Γαλάζιο 

Το γκρι είναι ένα χρώμα που έχει κλέψει τις καρδιές μας και έχει επάξια κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στα πιο διαχρονικά χρώματα. Όπως και το λευκό, σου αφήνει πλήρη ελευθερία κινήσεων δίνοντας παράλληλα έναν πιο μοντέρνο τόνο. Η ήρεμη αύρα που αποπνέει δίνει στο χώρο σου έναν σοφιστικέ και κομψό χαρακτήρα. Είτε χρησιμοποιηθεί σε παλ αποχρώσεις, είτε σε έντονους τόνους το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά ιδιαίτερο.

γκρι σαλονι

Το γαλάζιο, αν και προτιμάται κυρίως στο μπάνιο και το υπνοδωμάτιο, δεν παύει να συνιστά ένα πολύ "εύκολο" χρώμα για όλους τους χώρους του σπιτιού. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων, με μερικές λευκές πινελιές μπορεί να μετατρέψει το σαλόνι σου σε ένα ειδυλλιακό σημείο του σπιτιού σου. Ο χώρος αμέσως δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός.

Ροζ & Λευκό 

Το ροζ βρίσκεται και αυτό ανάμεσα στα χρώματα που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Ιδιαίτερα η όμορφη απόχρωση της λεβάντας που μοιάζει με το χρώμα του ουρανού λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, αποτελεί σταθερή επιλογή για υπνοδωμάτια. Άλλωστε με τη γλυκύτητα και τη ζεστασιά που βγάζει είναι το καταλληλότερο χρώμα για το παιδικό δωμάτιο. Ακόμη χρησιμοποιείται πολύ συχνά και στο ταβάνι. Αν θέλεις μια διαφορετική επιλογή από το συνηθισμένο λευκό, το απαλό ροζ είναι το χρώμα σου.

συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι

Θέλεις να κάνεις μία επιλογή που θα διαρκέσει στο χρόνο για το καθιστικό σου; Αν απάντησες θετικά τότε είναι προτιμότερο να αποφύγεις τις έντονες και τολμηρές αποχρώσεις. Οι καλύτεροι διαχρονικοί συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι κινούνται κατά κύριο λόγο σε πολύ απαλούς τόνους. Αγαπημένο μας χρώμα είναι το σομόν που σου αφήνει πολλά περιθώρια να "παίξεις" και να πειραματιστείς όποτε θελήσεις με τις λεπτομέρειες του καθιστικού σου.

Ανακάλυψε ποιο χρώμα ταιριάζει στον χώρο σου! Κάνε το κουίζ που ετοιμάσαμε για σένα και βρες τον ιδανικό συνδυασμό για να βάψεις τον τοίχο σου!

[playbuzz-item item="ed96ad31-fe65-4f7f-85e6-e29bfc76a7dd" format="personality-quiz"]

Πριν αποφασίσεις τι χρώμα θα βάψεις τον τοίχο σου, σκέψου πώς θα σε κάνει να αισθάνεσαι σε λίγο καιρό. Έχεις καταλήξει στο αγαπημένο σου ή αναζητάς επαγγελματικές συμβουλές; Στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους ελαιοχρωματιστές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καλύτερη επιλογή!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα