Πώς θα διοργανώσεις τη βάφτιση του μωρού σου σε 8 βήματα;

Ακούς διοργάνωση βάφτισης και νιώθεις το άγχος να σε κατακλύζει; Θες να είναι όλα τέλεια τη μέρα που το μωράκι σου θα πάρει το όνομα του; Δεν υπάρχει λόγος να πελαγώνεις. Το μωρό σου μεγαλώνει. Ως πότε θα το φωνάζεις μπέμπα η μπέμπη; Πάρε εσύ την απόφαση και εμείς θα σε βοηθήσουμε να οργανώσεις τη βάπτιση που έχεις φανταστεί, βήμα βήμα, χωρίς άγχος και απρόοπτα. 

Τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνεις για την τέλεια διοργάνωση βάφτισης!

1. Διάλεξε τον πνευματικό γονέα του παιδιού σου.

fotolia_89159131

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που πρέπει να κάνεις. Με τη βάφτιση δημιουργείται μια σχέση που θα τους συνδέει για το υπόλοιπο της ζωής τους, για αυτό πρέπει να επιλέξεις πολύ προσεχτικά. Μην διαλέξεις κάποιον απλά από υποχρέωση. Διάλεξε κάποιον που θαυμάζεις, έχετε τις ίδιες αξίες και θα ήθελες να συμβάλει στην ανατροφή του παιδιού σου.

2. Όρισε την ημερομηνία της βάφτισης.

διοργάνωση βάφτισης

Μαζί με τον νονό αποφασίστε πότε θα θέλατε να γίνει η βάφτιση. Σκέψου ποια εποχή προτιμάς αλλά και τυχόν υποχρεώσεις που μπορεί να έχεις εσύ η ο νονός. Μην καταλήξετε ακόμα σε συγκεκριμένη μέρα αλλά σε ένα χρονικό πλαίσιο. Έτσι θα μπορέσεις να προσαρμοστείς εύκολα αν στη συνέχεια διαπιστώσεις ότι η εκκλησία που θες είναι διαθέσιμη μια άλλη μέρα.

3. Βάλε ένα όριο στα έξοδα.

fotolia_37724319

Όπως και στο γάμο έτσι και στη βάφτιση πρέπει να αποφασίσεις πόσα λεφτά θα χαλάσεις. Σίγουρα θέλεις να κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου αλλά σκέψου προσεχτικά πριν ξοδέψεις πολλά λεφτά σε περιττά πράγματα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αργότερα θα χρειαστεί να κόψεις από κάτι άλλο. Ιεράρχησε τις προτεραιότητες σου, λοιπόν, και διάλεξε σε ποιο κομμάτι θεωρείς ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα.

4. Σκέψου το θέμα που θες.

fotolia_124802504

Διοργάνωση βάφτισης χωρίς θέμα δεν γίνεται. Επισκέψου μαγαζιά με βαφτιστικά, ψάξε στο ίντερνετ συζήτα με τους φίλους σου. Βρες ιδέες και έμπνευση από όπου μπορείς. Διάλεξε ένα θέμα για να σχεδιάσεις τα υπόλοιπα με βάση αυτό. Υπάρχει κάποιος παιδικός χαρακτήρας που το μωράκι σου αγαπάει ιδιαίτερα; Η μήπως θέλεις να συνδυάσεις τη βάφτιση με οικογενειακές διακοπές σε κάποιο νησί; Μη διστάσεις να διαλέξεις αυτό που πραγματικά ονειρεύεσαι. υπάρχουν οικονομικοί τρόποι για όλα.

5. Φτιάξε μια λίστα με τους καλεσμένους.

fotolia_97710240

Ανάλογα πάντα με τον προϋπολογισμό σου συγκέντρωσε τα άτομα που θα καλέσεις. Θες να είναι σε κλειστό κύκλο ή ένα μεγάλο πάρτυ; Είναι καθαρά στο χέρι σου να αποφασίσεις. Να θυμάσαι ότι δεν σε υποχρεώνει κανείς να καλέσεις κάποιον και προσκάλεσε μόνο τους ανθρώπους που θες πραγματικά να είναι εκεί.

6. Ασχολήσου με τα πρακτικά θέματα.

fotolia_131521419  

Αφού έχεις αποφασίσει τις βασικές γραμμές που θες να κινηθείς, ήρθε η ώρα να περάσεις στην πράξη. Πρέπει από πολύ νωρίς να κλείσεις εκκλησία,κάποιο χώρο αν επιλέξεις να κάνεις μετά τραπέζι και τη διακόσμησή τους.. Επίσης ψάξε φωτογράφο για να αποθανατίσει όλες τις όμορφες στιγμές. Για το τραπέζι θα χρειαστείς catering και dj. Καλή ιδέα θα ήταν να έχεις και κάποιον να απασχολεί τα παιδάκια που θα είναι στη βάφτιση. Για την τέλεια διοργάνωση βάφτισης αυτό το στάδιο πρέπει να γίνει έγκαιρα καθώς τη τελευταία στιγμή μπορεί να μη βρίσκεις αυτό που θες, αλλά και γατί πρέπει να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. όταν είναι να στείλεις τις προσκλήσεις.

7. Διάλεξε μπομπονιέρες, προσκλητήρια & βαφτιστικά.

διοργάνωση βάφτισης

Συνήθως μπορείς να βρεις τις μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια στο ίδιο κατάστημα. Κάνε μια έρευνα αγοράς γιατί οι επιλογές σου είναι αμέτρητες και κατέληξε σε αυτά που προτιμάς. Μη διστάσεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, ακόμα και να τα φτιάξετε μόνοι σας αν δεν βρεις κάτι να σε ικανοποιεί πλήρως. Τα βαφτιστικά ρούχα, από την άλλη είναι έθιμο να τα διαλέγει ο νονός ή η νονά. Μπορείτε όμως να πάτε μαζί για να βοηθήσετε κιόλας σε περίπτωση που βρει κάποια δυσκολία.

8. Στείλε τις προσκλήσεις και ετοιμάσου.

proskliseis_vaftisis

Αφού τα έχεις οργανώσει όλα, στείλε τα προσκλητήρια στους καλεσμένους. Μην το αφήσεις τη τελευταία στιγμή για να έχουν κι αυτοί το χρόνο να προετοιμαστούν. Την τελευταία βδομάδα φτιάξε ένα χρονοδιάγραμμα της μέρας, αλλά και μια λίστα με ότι πρέπει να έχετε μαζί στην εκκλησία ώστε να μη ξεχαστεί τίποτα. Τέλος, το μόνο που σου μένει είναι να περιμένεις, χωρίς άγχος πια, αυτή την ξεχωριστή μέρα. Επομένως..

Συγχαρητήρια, να σας ζήσει!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα