5 Φανταστικές Κατασκευές με κοχύλια που φέρνουν το καλοκαίρι στο Σπίτι σου!

Στη χώρα μας, το καλοκαίρι είναι μια χαρούμενη εποχή, γεμάτη χρώματα. Η διακόσμηση των σπιτιών μας αντικατοπτρίζει αυτή ακριβώς την αίσθηση. Συνηθίζεται να σηκώνουμε τα χαλιά, να βάζουμε ελαφριές κουρτίνες, αλλά και να φτιάχνουμε χειροποίητες κατασκευές με κοχύλια. Ο βασικός λόγος που αγαπούμε τόσο αυτές τις Do It Yourself κατασκευές είναι, πως είναι πανέμορφες, ενώ ταυτόχρονα είναι τόσο εύκολο και οικονομικό να δημιουργηθούν. Πράγματι, πρόκειται για έναν από του πιο καλοκαιρινούς τρόπους να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

Μάλιστα, για πολλούς γονείς οι κατασκευές με κοχύλια είναι και ένας τρόπος να συνεργαστούν με τα παιδιά τους και να φτιάξουν μαζί τα αριστουργήματα για το σπίτι. Η ενασχόληση αυτή θεωρείται πολύ δημιουργική και ευχάριστη, με αποτέλεσμα να είναι και πολύ δημοφιλής. Όμως, τι είδους κατασκευές μπορείς να φτιάξεις με μερικά κοχύλια και άλλα στοιχεία της θάλασσας; Πραγματικά, έχεις πολύ όμορφες επιλογές σε τεράστια ποικιλία, αρκεί να έχεις όρεξη να φτιάξεις χειροτεχνίες! Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε κάποιες ιδέες και να σε βοηθήσουμε να τις φτιάξεις.

5 κατασκευές με κοχύλια για να διακοσμήσεις το σπίτι σου φέτος το καλοκαίρι!

#1 Θαλασσινό βάζο με κοχύλια

Ένα κλασικό, αλλά πάντα αγαπημένο διακοσμητικό για το σπίτι είναι το βάζο με στοιχεία της θάλασσας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξεις ένα υπέροχο διακοσμητικό βάζο, αλλά εμείς θα σου δώσουμε οδηγίες για το αγαπημένο μας. Αρχικά, θα χρειαστείς ένα φαρδύ, διάφανο βάζο, ή γυάλα με αρκετά φαρδύ στόμιο. Το βάζο αυτό μπορεί να κλείνει με απλό καπάκι, ή με φελλό για ακόμα πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα. Πρόκειται να το στηρίξεις σε οριζόντια θέση, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεσαι μια βάση για να μείνει σταθερό. Η βάση αυτή μπορεί να είναι από ξύλο, ή από φελλό.

κατασκευές με κοχύλια

Από την άλλη πλευρά, αν το βάζο σου είναι έχει τετράγωνο σχήμα, αντί για κυκλικό, δεν είναι απαραίτητο να το τοποθετήσεις σε βάση. Αυτό είναι και ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν φτιάχνεις διακοσμητικά βάζα σαν κατασκευές με κοχύλια. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να διαλέξεις αυτό που σε βολεύει περισσότερο. Λοιπόν, γυρίζεις το βάζο οριζόντια και το γεμίζεις ως τη μέση με άμμο, ή ψιλό χαλικάκι. Από πάνω τοποθετείς λίγα κοχύλια, αστερίες, αχινούς, ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Κλείνεις το καπάκι, ή το πώμα του βάζου και τοποθετείς το νέο σου διακοσμητικό πάνω στο τζάκι, ή σε άλλο σημείο που δεν κινδυνεύει να σπάσει.

#2 Καλοκαιρινό στεφάνι από κοχύλια

Από όλες τις κατασκευές με κοχύλια, αυτή είναι, ίσως, η πιο κατάλληλη για εξωτερικό χώρο. Με άλλα λόγια, τα στεφάνια με κοχύλια είναι διακοσμητικά, κυρίως για την εξώπορτα του σπιτιού. Είναι ένας ξεχωριστός, αλλά και πολύ μοντέρνος τρόπος να δείξεις την αγάπη σου για το καλοκαίρι. Σαν βάση για το στεφάνι σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικά ευλίγιστα κλαδάκια, ή καλάμια, σχηματισμένα σε κύκλο. Αν θέλεις κάτι ακόμα πιο εύκολο, μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι φενιζόλ και να το κόψεις σε κυκλικό σχήμα, έτσι ώστε να μοιάζει με βάση για στεφάνι.

κατασκευές με κοχύλια

Το υλικό της βάσης δε θα φαίνεται όταν ολοκληρώσεις την κατασκευή, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς γι’ αυτό. Αν φτιάχνεις στεφάνια σαν κατασκευές με κοχύλια, είναι σημαντικό να έχεις πολλά κοχύλια και άλλα στολίδια για να γεμίσεις το στεφάνι σου. Όστρακα, στρείδια, πετραδάκια, αστερίες και άλλα πολλά μπορείς να βάλεις, ώστε να έχεις μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Όμως, πώς θα κολλήσεις τα κοχύλια πάνω στο στεφάνι; Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια πολύ δυνατή κόλλα, όπως η super glue και φυσικά, υπομονή για να στεγνώσει η μια πλευρά, πριν προχωρήσεις στην επόμενη.

#3 Μοντέρνο ψηφιδωτό με κοχύλια

Το ψηφιδωτό, γνωστό και ως μωσαϊκό, είναι αγαπημένη τεχνική για διακόσμηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Προσθέτει σε κάθε χώρο το στοιχείο της πολυπλοκότητας και του εντυπωσιασμού. Στο μωσαϊκό σου μπορείς να βάλεις διαφορετικά στοιχεία και χρώματα για να φτιάξεις ένα έργο τέχνης που θα θαυμάσουν οι δικοί σου άνθρωποι. Τι μπορείς να φτιάξεις με ψηφιδωτό; Εμείς θα σου προτείναμε να φτιάξεις έναν υπέροχο πίνακα για το σαλόνι, ή το υπνοδωμάτιο σου. Πώς, όμως, θα μετατρέψεις την ιδέα των ψηφιδωτών σε κατασκευές με κοχύλια;

κατασκευές με κοχύλια

Αρχικά, χρειάζεσαι ένα μεγάλο καμβά. Έπειτα, χρειάζεσαι όλη σου τη δημιουργικότητα. Πάρε ένα μολύβι και σχεδίασε πάνω στον καμβά διάφορα σχέδια, ό,τι θέλεις να απεικονίζει ο πίνακας σου. Στη συνέχεια, βάλε σε κάθε σχέδιο και ένα είδος κοχυλιών, οστράκων και χαλικιών. Κόλλησε τα στοιχεία της θάλασσας στα σημεία που επιθυμείς με μια πολύ δυνατή κόλλα. Άφησε το έργο σου να στεγνώσει και κρέμασε το στον τοίχο. Θα έχεις τον πιο χαρούμενο, καλοκαιρινό πίνακα που έχεις δει!

#4 Διακοσμητικά μπουκάλια με κοχύλια

Τα διακοσμητικά μπουκάλια φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Στολίζουν σκάλες, τραπέζια και τζάκια με στυλ που εσύ επιλέγεις. Υπάρχουν, πραγματικά, πάρα πολλά στυλ διακόσμησης που μπορείς να αναπαραστήσεις χρησιμοποιώντας μπουκάλια. Όμως, ποιες είναι οι επιλογές σου για κατασκευές με κοχύλια, με τη βοήθεια μπουκαλιών; Για αρχή, πρέπει να θυμάσαι, πως μπορείς να διακοσμήσεις ένα μπουκάλι εσωτερικά, ή εξωτερικά. Ας υποθέσουμε πως θέλεις να διακοσμήσεις ένα μπουκάλι εξωτερικά. Διάλεξε το/ τα μπουκάλι/ -α σου και τα υπόλοιπα σύνεργα που θα χρησιμοποιήσεις.

κατασκευές με κοχύλια

Μπορείς να βάλεις κοχύλια, χάντρες, σπάγγο και ό,τι άλλο σου αρέσει. Μπορείς να βάλεις και κορδέλες στην κατασκευή σου, αν και ο σπάγγος θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι και ταιριάζει πιο πολύ με τα κοχύλια. Πώς θα στερεώσεις τα κοχύλια πάνω στο γυάλινο μπουκάλι; Μπορείς να τα δέσεις γύρω γύρω με σπάγγο, ή και να τα κολλήσεις με πολύ ισχυρή κόλλα. Αφού ολοκληρώσεις την κατασκευή, κλείσε το μπουκάλι με φελλό και τοποθέτησε το στο σημείο που επιθυμείς για να χαρείς το νέο σου διακοσμητικό μπουκάλι.

#5 Ξεχωριστή ονειροπαγίδα με κοχύλια

Η ονειροπαγίδα είναι ένα φανταστικό διακοσμητικό, ειδικά για υπνοδωμάτια. Και τι καλύτερο, από το να κάνεις μια ονειροπαγίδα ακόμα πιο ξεχωριστή, δίνοντας της καλοκαιρινό ύφος; Λοιπόν, τι είδους κατασκευές με κοχύλια μπορείς να κάνεις, χρησιμοποιώντας μια ονειροπαγίδα; Μια πολύ ξεχωριστή ιδέα είναι να περάσεις μικρά κοχυλάκια και όστρακα στα σχοινιά της.

κατασκευές με κοχύλια

Έτσι, θα έχεις πανέμορφα μικρά στολιδάκια που κρέμονται και κάνουν καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Φυσικά, για να γίνει αυτό πρέπει να κάνεις τρύπες στα κοχύλια. Οι τρύπες γίνονται με τρυπάνι και με πολύ προσεκτικό χειρισμό από κάποιον που έχει εμπειρία στη χρήση του. Αν θέλεις να το αποφύγεις, καλό θα είναι να συλλέξεις μερικά κοχύλια που έχουν ήδη κάποια τρύπα. Με τον τρόπο αυτό, δε θα υπάρξει καμία δυσκολία στο να φτιάξεις τη νέα σου ονειροπαγίδα.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες για κατασκευές με κοχύλια για την καλοκαιρινή σου διακόσμηση! Αφιέρωσε χρόνο στις χειροτεχνίες σου και μη σε απασχολούν οι εργασίες του σπιτιού, γιατί εμείς είμαστε δίπλα σου. Καταχώρησε την εργασία σου για πάνω από 90 υπηρεσίες για το σπίτι για να εξυπηρετηθείς άμεσα και υπεύθυνα από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα