Don't DIY: 3 μαστορέματα που δεν πρέπει να κάνεις μόνος σου!

Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή του DIY ( Do It yourself ) ή πιο απλά “ κάν’ το μόνος σου ”. Είναι αλήθεια ότι το να ολοκληρώνεις μόνος σου εργασίες στο σπίτι είναι μια πολύ δημιουργική ασχολία, που εκτός των άλλων, μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις και χρήματα.

Έχεις τα εργαλεία, έχεις και την όρεξη. Γιατί, λοιπόν, να μην προσπαθήσεις να συναρμολογήσεις μόνος σου τα έπιπλα σου ή να βάψεις τον τοίχο του δωματίου σου; Aν διαθέτεις και ορισμένες βασικές τεχνικές γνώσεις, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι υπέροχο. Στην περίπτωση που δεν το έχεις ξανακάνει, γνωρίζεις ότι παίρνεις το ρίσκο του πειραματισμού. Ποτέ δεν είναι αργά για να δοκιμάσεις τα ταλέντα σου!

Θα πρέπει πάντα να γνωρίζεις, όμως, μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες και οι δεξιότητες σου. Είναι ζήτημα ασφάλειας να αποφύγεις να αναλάβεις ορισμένες εργασίες στο σπίτι μόνος σου. Καλώς ή κακώς ορισμένα ζητήματα θα πρέπει να τα αφήνεις στα έμπειρα χέρια ενός εξειδικευμένου επαγγελματία. Το DIY μπορεί να αποβεί μοιραίο για εσένα, το σπίτι και την τσέπη σου στις παρακάτω περιπτώσεις.

3 εργασίες στο σπίτι που χρειάζονται τον επαγγελματία τους!

1. Βλάβες στο υδραυλικό δίκτυο

Έχει βουλώσει το σιφόνι ή ο νιπτήρας του μπάνιου σου; Φόρεσε τα γάντια σου και ετοιμάσου να πιάσεις τη δουλειά. Στάζει νερό από το νεροχύτη; Δεν χάνεις κάτι να προσπαθήσεις να επιλύσεις μόνος/-η σου το πρόβλημα. Οι προσπάθειες σου, όμως, θα πρέπει να σταματήσουν εκεί. Αν δεν είσαι έμπειρος υδραυλικός, μην επιχειρήσεις να αντιμετωπίσεις κάποια σοβαρότερη βλάβη. Η πιθανότητα να δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα είνα πολύ μεγαλύτερη από το να επιδιορθώσεις πράγματι την κατάσταση. Αν, λοιπόν, θέλεις να κάνεις μία υδραυλική εγκατάσταση ή να αντιμετωπίσεις μία διαρροή, σου συνιστούμε να αφήσεις τα μαστορέματα σε έναν έμπειρο επαγγελματία.

2. Κοπή & Κλάδεμα δέντρων

Σε οποιαδήποτε μαστόρεμα περιλαμβάνεται τσεκούρι και αλυσοπρίονο, αν πάει ένα πράγμα λάθος, πάνε όλα λάθος. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι πέντε μέτρα πάνω από τη Γη. Ας αφήσουμε το ζήτημα της αποψίλωσης στην άκρη. Ακόμη και το “απλό” κλάδεμα δέντρων απαιτεί εργασία με εξαιρετικά επικίνδυνα εργαλεία, ενώ μάλιστα βρίσκεσαι, επί της ουσίας, στον αέρα. Έστω ότι έχεις μία μικρή εμπειρία με την κοπή ξύλων. Μπορείς να εγγυηθείς ότι δεν θα σου φύγει το τσεκούρι από τα χέρια, ενώ κρέμεσαι πάνω στο δέντρο; Mόνο στη σκέψη θα έπρεπε να σε πιάνει ίλιγγος. Θα σου προτείναμε να αφήσεις τις επικίνδυνες αποστολές για έναν αξιολογημένο επαγγελματία, που έχει επαναλάβει αυτή την εργασία αμέτρητες φορές στη ζωή του, όση ώρα εσύ θα απολαμβάνεις πολύτιμες στιγμές ξεκούρασης!

3. Eπισκευή σκεπής

Είναι αρκετά προφανές το γιατί δεν πρέπει να επιχειρήσεις να επισκευάσεις την σκεπή του σπιτιού σου μόνος σου. Ακόμη και αν μένεις σε μονοκατοικία με έναν όροφο και ύψος 2 μέτρα, αυτή η απόσταση είναι αρκετή για να σπάσεις το πόδι σου, στην περίπτωση που οι εργασίες στο σπίτι βγουν εκτός σχεδίου. Ο πρώτος και κυριότερος αποτρεπτικός παράγοντας, επομένως, είναι η ασφάλεια σου. Εκτός, όμως, από αυτό τον κίνδυνο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η επισκευή της στέγης είναι μία εργασία που απαιτεί πολύ μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία για να γίνει σωστά. Η προσπάθεια σου να εξοικονομήσεις χρήματα, μπορεί να σε οδηγήσει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αν δεν έχεις τις απαραίτητες δεξιότητες.

Κατανοούμε ότι είναι πολύ δελεαστικό να αναλαμβάνεις μαστορέματα μόνος/-η σου! Το κλειδί της επιτυχίας, όμως, βρίσκεται στο να γνωρίζεις μέχρι πού μπορούν να σε οδηγήσουν οι δεξιότητες σου. Αν δεν θέλεις οι παραπάνω εργασίες να σου στοιχίσουν διπλά, θα σου συνιστούσαμε να απευθυνθείς σε έναν από τους αξιολογημένους επαγγελματίες του Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα