Τα 5+1 Είδη Τέντας που θα δροσίσουν το Σπίτι σου!

είδη τέντας

Συνήθως όταν σκεφτόμαστε τέντες έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μας. Στην πραγματικότητα η “Υπόθεση Τέντα” είναι μία ολόκληρη επιστήμη. Αν έχεις ήδη τέντες στο σπίτι σου ή έχεις ψάξει και στο παρελθόν θα γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλά είδη τέντας. Διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το σύστημα, το άνοιγμα, το μηχανισμό και άλλες παραμέτρους που θα δούμε στη συνέχεια. Προτού καταλήξεις σε μία επιλογή είναι καλό να γνωρίζεις όλες τις εναλλακτικές λύσεις για να διαλέξεις την κατάλληλη για τις ανάγκες σου.

Τα 5 Είδη Πέργκολας που πρέπει να γνωρίζεις!

1. Τέντα “Κασέτα” ή “Κασετίνα”

Αυτό το είδος τέντας θα το συναντήσεις με δύο ονομασίες, “κασέτα” ή “κασετίνα”. Πρόκειται ίσως για την πιο μοντέρνα και εξελιγμένη λύση που θα βρεις στην αγορά σήμερα. Η κασετίνα συνδυάζει το τρίπτυχο αισθητικής, υψηλής αντοχής και λειτουργικότητας. Έτσι συνδυάζει οφέλη που σίγουρα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν αποφασίσεις ανάμεσα στα διαφορετικά είδη τέντας.

Ας δούμε, όμως και το μηχανισμό της. Οι βραχίονες κλείνουν εσωτερικά σε μία ειδική θήκη αλουμινίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύουν το ύφασμα και τα μηχανικά μέρη της τέντας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις κλιματικές αλλαγές. Χάρη σε αυτή τη καινοτομία προστατεύεται η τέντα αλλά και το ύφασμα της διατηρείται καθαρό στο πέρασμα του χρόνου. Αυτομάτως αυξάνεται η διάρκεια ζωής της ενώ η έξυπνη και εύκολη λειτουργία της θα σε γλιτώσουν από έξοδα καθαρισμού και συντήρησης της τέντας.  

2. Κάθε Τέντα, Ριντό ή Ζελατίνα

Θέλεις να αξιοποιήσεις και να εκμεταλλευτείς κάθε γωνία του μπαλκονιού ή της βεράντας σου; Αν απάντησες θετικά τότε η κάθετη τέντα μπορεί να σου εγγυηθεί τα παραπάνω στο έπακρο. Η εφαρμογή και προσαρμογή της είναι απίστευτη ακόμα και στις πλαϊνές μεριές των μπαλκονιών και στα σημεία που καλύπτονται δύσκολα. Ως προς την κατασκευή έχεις ποικιλία επιλογών ανάμεσα σε μουσαμά, πανί ή ζελατίνα.

Τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης τέντας γενικά είναι προφανή. Εκτός αυτών η τέντα ζελατίνα είναι φιλική προς το περιβάλλον, επιτρέπει πλήρη ορατότητα και φυσικό φωτισμό, χωρίς να κλείνει το χώρο. Χάρη στην εξέλιξη του συγκεκριμένου είδους τέντας τα τελευταία χρόνια πρέπει να σημειώσουμε ότι τα υλικά κατασκευής της δεν θαμπώνουν, ούτε τσαλακώνονται.

3. Τέντα με σπαστούς βραχίονες

Πρόκειται σίγουρα για τον πιο δημοφιλή τύπο τέντας στη χώρα μας. Η τέντα με τους αρθρωτούς, σπαστούς βραχίονες χαρίζει ευκολία αλλά και καλαισθησία στο χώρο. Ο μηχανισμός της σου δίνει την δυνατότητα να ορίζεις εσύ το ύψος της αλλά και πόσο απλωμένο θες το πανί της.

Οι αυτοματισμοί της όχι μόνο αναλαμβάνουν την προστασία της από τις καιρικές συνθήκες αλλά και την εμφάνισή της. Αυτό την καθιστά ιδανική τόσο για προσωπικούς όσο και επαγγελματικούς χώρους. Η εξελιγμένη αυτή μορφή της τέντας με σταθερούς βραχίονες θα σου λύσει τα χέρια!

4. Τέντα με σταθερούς βραχίονες ή με αντηρίδα

Η τέντα με τους σταθερούς βραχίονες αποτελεί μία από τις πιο κλασσικές επιλογές ανάμεσα στα είδη τέντας. Συνιστούν σταθερές και πρακτικές κατασκευές που αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου. Οι σταθεροί βραχίονες, όπου στηρίζεται η τέντα εξασφαλίζουν μέγιστη λειτουργικότητα και τέντωμα στο πανί της, το οποίο μαζεύεται εύκολα, είτε χειροκίνητα είτε με μηχανισμό. Σε αυτό το σημείο θα προτείναμε να προτιμήσεις τέντα με μηχανισμό ώστε να μην ταλαιπωρείσαι στο άνοιγμα και το κλείσιμο της.

Ο τύπος αυτός είναι ιδανικός, αν αναζητάς μία πρακτική και οικονομική λύση για κάθε χώρο και μέρος του σπιτιού. Όσον αφορά τα έξοδα επισκευής, είναι σχεδόν απίθανο να τα αντιμετωπίσεις μιας και εγγυάται μόνιμα αποτελέσματα.

5. Τέντα Καποτίνα

Θέλεις να καλύψεις κάποιο μικρό και στενό χώρο του σπιτιού σου; Η εφαρμογή της τέντας καποτίνας είναι ιδανική για αυτή την περίπτωση. Αυτό το είδος τέντας το συναντάμε συνηθέστερα σε εισόδους και παράθυρα καταστημάτων που θέλουν να προστατεύονται από το φως του ηλίου και τη βροχή. Αν, λοιπόν, έχεις κάποιο μικρό μπαλκόνι ή παράθυρο τότε αξίζει να το σκεφτείς.

Επιτρέπει σε σένα να καθορίσεις τον τύπο της καμπύλης, αλλά και το υλικό κατασκευής της. Όποιο μοντέλο και να διαλέξεις, είναι καλό να ξέρεις ότι υπάρχει και η δυνατότητα σταθερής ή κινητής έκδοσης.

6. Τέντα Πέργκολα

Το σύστημα της πέργκολας προστατεύει από τον ήλιο και την βροχή, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε όπως σε βεράντα, σε ταράτσα ή στην αυλή του σπιτιού σου.

Οι κολώνες που την στηρίζουν της χαρίζουν σταθερότητα και αντοχή ενώ μπορεί εύκολα να διασφαλιστεί το σωστό τέντωμα του πανιού με τον κατάλληλο μηχανισμό. Στις αγαπημένες επιλογές που έχουν μεγάλη απήχηση βρίσκεται η ξύλινη πέργκολα, η πέργκολα αλουμινίου και η πέργκολα με πανί.

Θέλεις να τοποθετήσεις τέντες στο Σπίτι σου; Αν δεν έχεις καταλήξει ακόμα στην ιδανική επιλογή για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου, ζήτησε τη συμβουλή ενός αξιολογημένου επαγγελματία της πλατφόρμας μας!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα