Κάνε εξαέρωση στο καλοριφέρ σε 3 απλά βήματα!

Tα σώματα δεν ζεσταίνονται με αποτέλεσμα να μην θερμαίνεται καθόλου ο χώρος σου; Mήπως ακούς έναν ενοχλητικό θόρυβο κάθε φορά που ανοίγεις τη θέρμανση; Σωστά το φαντάστηκες, χρειάζεται να κάνεις εξαέρωση στο καλοριφέρ!

Ο θόρυβος του καλοριφέρ δεν είναι ένα διόλου σπάνιο φαινόμενο. Ειδικά όταν έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία λειτουργία του καλοριφέρ, ο ήχος των σωμάτων μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικός!

Γιατί συμβαίνει, όμως, αυτό; O θόρυβος φανερώνει ότι στο εσωτερικό των σωμάτων έχει παγιδευτεί αέρας, υπό την μορφή φυσαλίδων. Κατά την κίνηση τους, λοιπόν και λόγω της τριβής, παράγεται αυτός ο ενοχλητικός ήχος. Τότε είναι απαραίτητο να γίνει εξαέρωση στο καλοριφέρ, ώστε να αποδεσμευτεί ο παγιδευμένος αέρας και το υγρό.

Πώς μπορείς να κάνεις μόνος/-η σου εξαέρωση στο καλοριφέρ;

1. Εντόπισε της βαλβίδες εξαρέωσης.

Το πρώτο βήμα για να κάνεις εξαέρωση στα σώματα του καλοριφέρ είναι να εντοπίσεις την βαλβίδα εξαέρωσης. Αυτή, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, βρίσκεται στο επάνω μέρος κάθε σώματος, είτε στην αριστερή είτε στη δεξιά πλευρά.

2. Ξεβίδωσε τη βαλβίδα.

Είναι πρακτικά αδύνατον να ανοίξεις τη βαλβίδα εξαρέωσης με τα χέρια σου. Πιθανότατα θα χρειαστείς ένα ειδικό κλειδί ή ένα κατσαβίδι για να μπορέσεις να ξεβιδώσεις τη βαλβίδα. Τοποθέτησε μια μικρή λεκάνη από κάτω ώστε να μη στάξει νερό στο πάτωμα.

3. Αφαίρεσε τη βαλβίδα.

Μόλις ξεβιδώσεις τη βαλβίδα, άρχισε να την περιστρέφεις αργά και σταθερά έως ότου η οπή της να κοιτά το πάτωμα, δηλαδή προς την λεκάνη. Η οπή πρέπει να κοιτά προς τα κάτω, ώστε το νερό και ο αέρας να διαφύγουν προς τη λεκάνη και να μη λερώσουν το χώρο σου.

Διάβασε Επίσης: "Γιατί δεν ζεσταίνουν τα σώματα του καλοριφέρ;" 

Όταν θα έχει φύγει όλος ο αέρας θα είναι η ώρα για να ξανασφίξεις τη βαλβίδα! Τώρα μπορείς να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία σε όλα τα σώματα. Η εξαέρωση στα καλοριφέρ είναι μια απλή εργασία που μπορείς να ολοκληρώσεις και μόνος/-η σου! Αν χρειάζεσαι, όμως, οποιαδήποτε βοήθεια, θα χαρούμε πολύ να σου την προσφέρουμε!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα