ΠΕΑ: Τι δικαιολογητικά χρειάζεσαι για Έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού;

πεα - πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

Θέλεις να ενοικιάσεις ή να πουλήσεις το ακίνητο σου; Φτάνει η στιγμή της ολοκλήρωσης της ολικής ανακαίνισης που έκανες στο σπίτι σου; Σε αυτές αλλά και σε άλλες περιπτώσεις η έκδοση ΠΕΑ είναι μία Υποχρεωτική από το Νόμο Διαδικασία.

Ποια είναι η λειτουργία του ΠΕΑ;

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (Π.Ε.Α) γνωστό και ως ενεργειακό πιστοποιητικό εκδίδεται από ενεργειακό επιθεωρητή και αποτυπώνει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου ή τμήματος αυτού. Η διαδικασία αυτή κατατάσσει το κτίριο σε μία από τις εννέα ενεργειακές κατηγορίες (Α+, Α, Β+,Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η).

Ο ενεργειακός επιθεωρητής εκτός από την κατάταξη του κτιρίου σε κατηγορίες, καταγράφει συστάσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

Ποιο είναι το πρόστιμο σε περίπτωση έλλειψης του πιστοποιητικού;

Στις περιπτώσεις όπου η έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική, το πρόστιμο που επιβάλλεται ξεκινά από 1.000€ και μπορεί να φτάσει τα 10.000€ σε περίπτωση αμέλειας έκδοσης του. Οι υπόχρεοι οφείλουν να καταχωρούν τα στοιχεία του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) στο TAXISNET. Η εγκυρότητα του Ενεργειακού Πιστοποιητικού μπορεί να επαληθευθεί βάσει του αριθμού πρωτοκόλλου και του δεκαεξαψήφιου αριθμού ασφαλείας.

Ήρθε η στιγμή που είναι απαραίτητο να προχωρήσεις στην έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού; Τότε σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζεις τι δικαιολογητικά θα χρειαστείς για να επιταχύνεις την διαδικασία και να μην ταλαιπωρηθείς με κουραστικά μπρος-πίσω.

Ενεργειακό Πιστοποιητικό Δικαιολογητικά: Τι θα χρειαστείς;

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

  • Όνομα, Διεύθυνση, Α.Φ.Μ, Δ.Ο.Υ Ιδιοκτήτη

  • Για περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο είναι απαραίτητος ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (Κ.Α.Ε.Κ) ή Δήλωση και ο Κωδικός Αριθμός Ιδιοκτησίας Κτηματολογίου.

  • Για κτίριο που έχουν κατασκευαστεί από το 1983 και μετά είναι απαραίτητη η οικοδομική άδεια

  • Εφόσον έχει γίνει σχετική δήλωση, είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντιγράφου της δήλωσης αυθαιρέτου ή ημιυπαιθρίου χώρου.

  • Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας

Δικαιολογητικά που είναι προαιρετικά:

  • Κάτοψη Κτιρίου

  • Μελέτη Θερμομόνωσης & Θέρμανσης

  • Φύλλο Συντήρησης Λέβητα

  • Τιμολόγια Ενεργειακών Καταναλώσεων (ΔΕΗ, Πετρέλαιο Θέρμανσης, Φυσικό Αέριο κ.τ.λ)

Θέλεις να προχωρήσεις στην έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού; Πάρε άμεσα προσφορά από τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και βγάλε ενεργειακό πιστοποιητικό, χωρίς άγχος και απρόοπτα!

ενεργειακό πιστοποιητικό δικαιολογητικά

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα