Πώς θα ενεργοποίησεις το μεταβολισμό σου σε 4 εύκολα βήματα!

Πολλές φορές θα τύχει να ακούσεις άντρες και γυναίκες να παραπονιούνται για τον κακό μεταβολισμό τους. Είναι η πιο συνηθισμένη δικαιολογία για την αδυναμία μας να χάσουμε κιλά. Άμα ζητήσεις, όμως, να σου εξηγήσουν τι ακριβώς είναι δύσκολο θα σου απαντήσουν. Η ενεργοποίηση μεταβολισμού είναι τελικά  τόσο δύσκολη όσο την παρουσιάζουν.

Μιλώντας για τον μεταβολισμό εννοούμε το σύνολο της ενέργειας που χρειαζόμαστε για να καλύψει ο οργανισμός μας τις πολύ βασικές του ανάγκες. Ενέργεια είναι οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε. Επομένως, πολύ πιο απλά, όσο υψηλότερος είναι ένα μεταβολισμός σημαίνει ότι τόσες περισσότερες θερμίδες από αυτές που τρώμε θα χρησιμοποιηθούν και δεν θα μείνουν σαν επιπλέον κιλά στο σώμα μας. Είναι αλήθεια ότι ο μεταβολισμός πολλών από εμάς έχει συνηθίσει να “κοιμάται”. Ρωτήσαμε λοιπόν έμπειρους διατροφολόγους , τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα 4 βήματα που πρέπει να κάνεις για γρήγορη ενεργοποίηση μεταβολισμού!

#1 Βάλε άσκηση στη ζωή σου.

Ίσως έχεις βαρεθεί να ακούς για τα πολλαπλά οφέλη που έχει η άσκηση στον οργανισμό. Είναι όμως από τα ποιο βασικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου. Το θέμα είναι να δημιουργήσεις στον οργανισμό σου την ανάγκη για περισσότερη ενέργεια. Με το να κάθεσαι στην τηλεόραση, δεν έχει πώς να αξιοποιήσει όλες αυτές τις θερμίδες που λαμβάνει.

Αντίθετα η αερόβια άσκηση θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Άμα δεν έχεις χρόνο για κάτι τέτοιο, προσπάθησε να χωρέσεις κάπου, οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα. Χρησιμοποίησε τη σκάλα κι όχι το ασανσέρ, πάρκαρε λίγο πιο μακριά για να περπατήσεις μέχρι τη δουλειά, κλπ. Το θέμα είναι να κινηθείς! Ιδανικά, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα personal training στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο. Έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια για πολλούς από εμάς!

#2 Μείνε μακριά από στερητικές δίαιτες!

Οι υπερβολικά αυστηρές δίαιτες δεν έχουν να σου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Το μόνο που κάνουν είναι να μπερδεύουν και να απορυθμίζουν τον οργανισμό σου χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μειώνοντας στο ελάχιστο τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, ο οργανισμός σου περνάει σε στάση άμυνας. Βλέποντας ότι δεν του δίνεις τα απαραίτητα εφόδια για να λειτουργήσει, αναγκάζεται να κατεβάσει ρυθμό και να εξοικονομήσει ενέργεια. Δείξε υπομονή και επιμονή αν θες να έχεις ουσιαστικά αποτελέσματα. Μη διαλέγεις το γρήγορο δρόμο, γιατί άλλωστε όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

#3 Φάε σωστά και έξυπνα.

Με το να τρως ό,τι να ναι, προφανώς δεν πρόκειται να πετύχεις αυτό που θες. Η σωστή ενεργοποίηση μεταβολισμού απαιτεί μικρά και συχνά γεύματα που τον κρατάνε σε εγρήγορση και δεν πέφτει ο ρυθμός του κατά τη διάρκεια της μέρας. Ιδιαίτερο σημαντικό είναι το πρωινό. Όταν κοιμόμαστε ο μεταβολισμός μας κατεβάζει στροφές, επομένως είναι φυσικό το πρωί να χρειάζεται κάτι για να "ξυπνήσει". Τρώγε το γεύμα σου μέσα σε μια ώρα από όταν έχεις ξυπνήσει. Μην αφήνεις το μεταβολισμό σου να λαγοκοιμάται, ενώ εσένα η μέρα σου τρέχει. Επίσης μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου συγκεκριμένες τροφές που θα σε βοηθήσουν. Τρόφιμα όπως το λεμόνι, το τσίλι και το πιπέρι, προϊόντα ολικής άλεσης και πράσινο τσάι είναι μερικά μόνο από τα πιο γνωστά προϊόντα που βοηθούν στην βελτίωση του μεταβολισμού.

#4 Πιες νερό. Κι άλλο!

Έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό αυξάνει αισθητά το ρυθμό με τον οποίο καίμε θερμίδες. Πέρα όμως από αυτό συμβάλει στην καλή ενυδάτωση του δέρματος αλλά και στη γενικότερη καλή λειτουργία του οργανισμού. Μην περιμένεις να διψάσεις για να πιεις νερό. Βάλε το στο πρόγραμμα σου κι αυτά που θα κερδίσεις είναι πολλά. Το νερό είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος που δεν πρέπει να αμελείς.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα