Ενυδάτωση προσώπου: 4+1 μικρά μυστικά!

Ο καιρός, τα σαπούνια απολέπισης και καθαρισμού και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι μόνο ελάχιστοι από τους αμέτρητους παράγοντες, που μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα μας και να δημιουργήσουν την αίσθηση της ξηρότητας. Η ενυδάτωση προσώπου είναι μια απλή διαδικασία που δεν πρέπει καμία γυναίκα αλλά και άντρας να παραλείπει, αφού παίζει καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην υγεία μας.

Ίσως δεν το ήξερες, αλλά, όταν το δέρμα μας είναι σωστά ενυδατωμένο, βοηθά στην ενίσχυση του αμυντικού μας συστήματος με φυσικό τρόπο. Με το πέρασμα των χρόνων, μάλιστα, η δυνατότητα του δέρματος μας, να διατηρεί τα απαραίτητα υδατικά στοιχεία, σταδιακά υποχωρεί. To Douleutaras.gr, ακολουθώντας τις συμβουλές εξειδικευμένων αισθητικών, εκμυστηρεύεται όσα έμαθε, για να έχεις πάντοτε απαλό και λαμπερό δέρμα!

1. Το νερό είναι ευεργετικό για την ενυδάτωση προσώπου.

Μπορεί να έχεις βαρεθεί να το ακούς αλλά το νερό αποτελεί μια σίγουρη λύση για όλα σχεδόν τα προβλήματα που αφορούν το σώμα και το δέρμας μας. O καλύτερος φυσικός τρόπος, λοιπόν, για την ενυδάτωση προσώπου και σώματος είναι η υδάτωση του δέρματος από μέσα προς τα έξω. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα, μπορεί να λειτουργήσει θαυματουργά τόσο για τη λειτουργία της καρδιάς όσο και των νεφρών.

2. Mείωσε τη θερμοκρασία στο ντους ή το μπάνιο σου.

Το ζεστό νερό, όσο απολαυστικό και αν είναι τις κρύες μέρες του χειμώνα, δεν βοηθά καθόλου στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Τώρα, που η θερμοκρασία έχει ανέβει και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού είναι ευκαιρία να κάνεις περισσότερα μπάνια με χλιαρό νερό και να βοηθήσεις το σώμα σου να ανακτήσει τους “χυμούς” του.

3. Πες όχι στις κακές συνήθειες.

Η συστηματική κατανάλωση αλκόολ σε συνδυασμό με το κάπνισμα λειτουργεί καταστροφικά για το δέρμα και προκαλεί την πρόωρη γήρανση του. Με το πέρασμα των χρόνων η επιδερμίδα ξεραίνεται, γίνεται θαμπή και φαίνεται γερασμένη. Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι το αλκοόλ προκαλεί περιφερειακή αγγειοδιαστολή, οδηγώντας σε εκείνο το χαρακτηριστικό κοκκίνισμα ορισμένων σημείων του προσώπου.

 4. Το ελαιόλαδο κάνει θαύματα στην ενυδάτωση προσώπου.

Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ενυδάτωση προσώπου όσο και στην υγεία του δέρματος μας. Πριν κάνεις μπάνιο ή ντους, μπορείς να αλείψεις το πρόσωπο σου με ελαιόλαδο και να κάνεις απαλό μασάζ. Αυτό, θα προστατέψει τη επιδερμίδα σου από την αφυδάτωση και την ξηρότητα.

 5. Βάλε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου!

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πουάριθμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες αλλά και μεγάλη ποσότητα νερού. Έτσι, θα σου προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια, όχι μόνο στη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής και την ενίσχυση του μεταβολισμού σου αλλά στην ενυδάτωση προσώπου. Μ’ ένα σμπάρο δύο τριγώνια λοιπόν!

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά μυστικά που μπορούμε να σου προτείνουμε για διατηρήσεις ή να αποκτήσεις μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα! Παρ’ όλα αυτά μπορείς πάντα να χαρίσεις ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σου, “κακομαθαίνοντας” τον με μια υπηρεσία ομορφιάς για καθαρισμό, απολέπιση ή ενυδάτωση προσώπου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα