Επιτυχημένη κατασκευή eshop : 4+1 τεράστια οφέλη

Στον σύγχρονο εμπορικό κόσμο η πώληση μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, είτε παράλληλα με τη λειτουργία φυσικού καταστήματος είτε αυτόνομα, δύναται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον επιχειρηματία. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για να απολαύσει κανείς αυτά τα οφέλη είναι η επιτυχημένη κατασκευή eshop, ώστε το ηλεκτρονικό κατάστημα να παρέχει ευκολία στο χρήστη και να προσθέτει αξία στις αγορές του. Αν δεν έχεις πεισθεί ακόμα για τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρηση σου η λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, πάμε να δούμε μαζί μερικά μόνο από αυτά καθώς και πώς η επιτυχημένη κατασκευή eshop μπορεί να “εκτοξεύσει” τις πωλήσεις σου.

1. Χαμηλότερο Κόστος από το φυσικό κατάστημα

Είναι γεγονός ότι η δημιουργία και η λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος απαιτεί πολύ μικρότερη δαπάνη από τη εκείνη ενός φυσικού. Αν αναλογιστεί κανείς μονάχα το ενοίκιο και τα μηνιαία πάγια έξοδα που απαιτεί το φυσικό κατάστημα για να λειτουργήσει γίνεται άμεσα κατανοητό πως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα συμφέρει οικονομικά ενώ απαιτεί λιγότερες- συγκριτικά- δεσμεύσεις Βέβαια, η επιτυχημένη κατασκευή eshop και το μετέπειτα “τρέξιμο” θα χρειαστεί συνεχείς μικρές επενδύσεις ώστε να αποφέρει καρπούς.

2. Προσφορά βασισμένη στη ζήτηση

Πρέπει να θυμάσαι ότι τα προϊόντα που βλέπει ο καταναλωτής στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα είναι εικονικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εν αντιθέσει με το φυσικό κατάστημα όπου η αγορά είναι άμεση, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της παραλαβής του προϊόντος προηγείται ένας συγκεκριμένος χρόνος αναμονής για τον πελάτη. Εντός αυτού του χρόνου μπορείς να κατασκευάσεις ή να προμηθευτείς το προϊόν σου αντί να λάβεις το ρίσκο διατήρησης υψηλού αποθέματος. Η επιτυχημένη κατασκευή eshop περιλαμβάνει, επίσης, ειδικά προγράμματα λογισμικού που μπορούν να σε ενημερώσουν αν υπάρχει χαμηλό απόθεμα για ένα προϊόν ή ανοδική ζήτηση για κάποιο άλλο.

3. Διεύρυνση της αγοράς

Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα που προσφέρει η επιτυχημένη κατασκευή eshop είναι η δυνατότητα να επεκτείνεις την αγορά σου, πέραν των τοπικών πελατών του φυσικού καταστήματος, πολύ γρήγορα. Μπορεί να ανακαλύψεις ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση για το προϊόν που παράγεις και προσφέρεις σε κάποια άλλη περιοχή ή ακόμη και χώρα. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρεις το προϊόν σου σε αυτή την αγορά, μέσω στοχευμένου μάρκετινγκ, μετάφρασης της σελίδας σου σε άλλες γλώσσες ή και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με άλλες εταιρίες.

4. Ευελιξία & Προσαρμογή

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει η επιτυχημένη κατασκευή eshop είναι η δυνατότητα να πραγματοποιείς αλλαγές, εύκολα και γρήγορα, όποτε το επιθυμείς. Ας δούμε ένα πολύ απλό παράδειγμα. Αν θέλεις να κάνεις μια μικρή αλλαγή στη διάταξη του ηλεκτρονικού σου καταστήματος σου μπορείς απλώς να πατήσεις ένα κουμπί. Αντίθετα, στο φυσικό κατάστημα ενδέχεται να πρέπει να καταβάλλεις σωματική προσπάθεια και κούραση για να αλλάξεις θέσεις και να επανατοποθετήσεις ολόκληρη την κατηγορία στο ράφι. Επίσης, η επιτυχημένη κατασκευή eshop επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ανανεώνει το κατάστημα συνεχώς, π.χ προσθέτοντας προσφορές ή αλλάζοντας τις τιμές των προϊόντων.

5. Μια 24-ωρη επιχείρηση

Το ηλεκτρονικό σου κατάστημα, είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Αυτοματοποιημένα συστήματα παραγγελιών και πληρωμών επιτρέπουν στους πελάτες του ηλεκτρονικού καταστήματος να εκτελούν τις αγορές τους, όποτε τους βολεύει. Έτσι, εσύ θα βλέπεις τις πωλήσεις σου να αυξάνονται, ακόμη και όταν κοιμάσαι! Το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται με εκπληκτικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, αντιστοιχώντας πλέον σε ποσοστό 25% του συνολικού λιανεμπορίου. Εσύ γιατί να περιμένεις ;

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα