Τι δεν πρέπει να κάνεις σε ένα νοικιασμένο σπίτι;

Η αγορά ενός σπιτιού στις μέρες μας είναι εξαιρετικά δύσκολη πλέον, οπότε το… νοίκι αποτελεί την πιο εφικτή λύση. Υπάρχουν, ωστόσο, πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε ένα ενοικιασμένο σπίτι γιατί… απλά δεν είναι δικό σου!

Συχνό βάψιμο

Όλοι συζητούν για το βάψιμο στο σπίτι, μόλις το νοικιάζουν αλλά ίσως να είναι και ένα από τα πιο ανώφελα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε ένα σπίτι που δεν είναι καν δικό σου. Είναι, ΟΚ να το βάψεις πριν μπεις, ΟΚ να το βάψεις μετά από μια τριετία (αν) μένεις μέσα. Αλλά το να αλλάζεις χρώμα στους τοίχους κάθε έξι μήνες, εκτός από ανώφελο είναι τόσο κουραστικό όσο και επίπονο από οικονομικής πλευράς. Οπότε απλά… μην!

Μην αλλάζεις φωτιστικά.

Όταν νοικιάζεις ένα σπίτι κοιτάζεις πάντα το πόσο φωτεινό είναι. Αν ο φωτισμός του είναι άσχημος, απλά βάλε μεγαλύτερες λάμπες. Το να ξηλώνεις τα φωτιστικά, να αγοράζεις άλλα και στο τέλος να μην τα παίρνεις και μαζί σου όταν μετακομίζεις, δεν θεωρείται και η λαμπρότερη ιδέα!

Μην κρεμάς βαριά αντικείμενα στους τοίχους.

Για να κρεμάσεις κάτι αρκετά βαρύ, όπως ένα μεγάλο ράφι, χρειάζεται να ανοίξεις στον τοίχο τρύπα με συγκεκριμένα στηρίγματα. Έτσι, όταν θα μετακομίσεις θα φαίνεται ο τοίχος σου σαν… ελβετικό τυρί. Οπότε θα πρέπει να πληρώσεις και συνεργείο για να αποκαταστήσει τις ζημιές που έκανες! Μέχρι κάδρο, άντε και… τηλεόραση!

Μην αγοράζεις μεγάλα έπιπλα.

Αν είσαι από τις γυναίκες που αλλάζουν διαρκώς σπίτια τότε δεν είναι και η καλύτερη λύση να έχεις μεγάλα έπιπλα. Εκτός από το βάρος, έχεις και το πρόβλημα του… χώρου, καθώς όταν νοικιάζεις ένα σπίτι πιθανόν δεν σχεδιάζεις τι να πάρεις για το επόμενο! Αγόρασε μικρά αντικείμενα, όπως σκαμπό και πουφ, τα οποία θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις στο νέο σου διαμέρισμα.

Δεν γκρεμίζεις, δεν χτίζεις.

Το διαμέρισμα που νοίκιασες, καλώς ή κακώς έτσι είναι. Αν ξεκινάς σχέδια να ρίξεις τον έναν τοίχο, ή να προσθέσεις έναν ακόμη με μια γυψοσανίδα τότε καλύτερα να το… ξεχάσεις! Εκτός από το οικονομικό θέμα, είναι και νομικό, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν θα εκτιμήσει ότι αποφάσισες να αλλάξεις το νοικιασμένο σπίτι σου όπως θα σου άρεσε…

Πηγή: Cool Home

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα