9 Θαυματουργά φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!

Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Ήξερες ότι υπάρχουν φυτά που διώχνουν τα κουνούπια; Οι καλοκαιρινές μέρες πλησιάζουν και μαζί με την χαλάρωση στην βεράντα ή στον κήπο ήρθαν και οι “ενοχλητικές” επισκέψεις. Αντί να δαπανάς χρόνο και χρήμα σε εντομοαπωθητικά προϊόντα του εμπορίου, μάθε πώς μπορείς να διώξεις τα κουνούπια με τον πιο φυσικό τρόπο.

Αν βαρέθηκες τις αναποτελεσματικές μεθόδους εξόντωσης των κουνουπιών, βρέθηκε η λύση που θα σε σώσει από την ενοχλητική παρουσία τους αλλά και θα ομορφύνει τον προσωπικό σου χώρο. Τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια θα αναλάβουν να τα εξαφανίσουν αλλά και να δώσουν μία ωραία αισθητική στον κήπο και στην βεράντα σου. Τα έλαιά τους και η μυρωδιά των φύλλων τους κρατάνε μακριά τα έντομα και κυρίως τα κουνούπια που κάνουν επιδρομή στο σπίτι σου και στο δέρμα σου. Πάρε λοιπόν μαθήματα κηπουρικής αλλά και δραστικές λύσεις αντιμετώπισης των εντόμων με φυσικό τρόπο!

Ποια είναι τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια;

1. Δυόσμος ή Μέντα

Μπορεί ο δυόσμος να χρησιμοποιείται στην μαγειρική ενώ η μέντα κυρίως στην ζαχαροπλαστική, όμως, η δράση τους απέναντι στα κουνούπια είναι εξίσου αποτελεσματική. Και τα δύο φυτά έχουν έντονο άρωμα με ισχυρή εντομοαπωθητική δράση που τα καθιστά το ίδιο ιδανικά. Μπορείς ακόμη να έρθεις σε άμεση επαφή μαζί τους τρίβοντας μερικά φύλλα στο δέρμα σου για να μην σε πλησιάσουν τα κουνούπια. Σίγουρα θα δεις την επιδερμίδα σου καθαρή από κοκκινίλες και σπυράκια. Διατήρησε τα σε μία μικρή γλάστρα στην βεράντα σου, στο περβάζι σου, ακόμη και ως διακοσμητικό στην κουζίνα σου. Η μυρωδιά τους θα σε ξετρελάνει!

2. Βασιλικός

Ένα από τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια είναι και ο βασιλικός. Δεν λείπει από κανένα μπαλκόνι και η χρήση του δεν σταματάει απλά στη νοστιμιά που δίνει στα φαγητά σου. Μπορεί κάλλιστα να γίνει ο αγαπημένος σου σύμμαχος απωθώντας τα κουνούπια και τις μύγες. Χρειάζεται ηλιόλουστες και φωτεινές γωνιές για να αναπτυχθεί σωστά όπως επίσης και τακτικό πότισμα ώστε να μην αποδυναμωθεί. Με λίγα φυλλαράκια βασιλικού θα απογειώσεις την γεύση του φαγητού σου και θα εμποδίσεις την επίθεση των κουνουπιών!

3. Λουίζα

Η λουίζα ή αλλιώς λεμονόχορτο είναι διάσημη για το περίφημο αφέψημά της, κυρίως για το έντονο άρωμα λεμονιού αλλά και για τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες. Η ουσία που περιέχει χρησιμοποιείται στην κατασκευή των γνωστών εντομοαπωθητικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Την ίδια αποτελεσματικότητα με την λουίζα έχει και το μελισσόχορτο ή αλλιώς βάλσαμο. Η κοινή τους μυρωδιά που θυμίζει λεμόνι καθιστά τα φυτά αυτά αντιπαθητικά στα κουνούπια που φαίνεται να αποφεύγουν να τα πλησιάσουν.

4. Αρμπαρόριζα

Σίγουρα έχεις ακούσει αυτό το όνομα στα υλικά των γλυκών του κουταλιού της γιαγιάς σου! Το φυτό αυτό που μοιάζει πολύ με το γεράνι, έχει μία ξεχωριστή μυρωδιά που θυμίζει λιβάνι. Τα κουνούπια σιχαίνονται το έντονο αυτό άρωμα και μένουν μακριά του. Μπορείς άνετα να το φυτέψεις σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι σου καθώς δεν είναι ένα απαιτητικό φυτό. Έχει την ευκολία να αναπτυχθεί γρήγορα και δεν χρειάζεται ούτε πολύ νερό ούτε συγκεκριμένο έδαφος. Αντέχει σε μέτριες θερμοκρασίες και καλλιεργείται αρκετά εύκολα. Φρόντισε μόνο να στραγγίζεις καλά το έδαφος για να μην παραμένει πολύ νωπό!

φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

5. Δεντρολίβανο

Πέρα από την μοναδική γεύση που δίνει στα πιάτα σου όπως στο κρέας και στο ψάρι, το δεντρολίβανο έχει και μία κρυφή μαγική ιδιότητα. Το φυτό με τα λεπτά μυτερά κλωναράκια απωθεί αποτελεσματικά τα κουνούπια με το ιδιαίτερο άρωμά του. Το υπέροχο αυτό βότανο μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί σε μία γλάστρα που θα τοποθετήσεις σε εξωτερικό χώρο. Έτσι κάθε φορά που κάθεσαι στο μπαλκόνι σου θα απολαμβάνεις την μυρωδιά του ενώ ταυτόχρονα θα σε προστατεύει και από τα ενοχλητικά κουνούπια που κάνουν επιδρομή από την Άνοιξη και μετά.

[caption id="attachment_6274" align="aligncenter" width="500"]φυτά που διώχνουν τα κουνούπια
Rosemary | Pinterest.com[/caption]

6. Σκόρδο

Γνωστό για το ιδιαίτερο άρωμά του, το σκόρδο σε κάποιους ενίοτε αρέσει αλλά πολλοί είναι και αυτοί που το απεχθάνονται. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονται και τα κουνούπια. Εάν λοιπόν διαθέτεις κήπο ή μεγάλες γλάστρες, φύτεψε σκόρδο για προστασία. Πέρα από αυτό, θα δημιουργήσεις το δικό σου μποστάνι με φρέσκα υλικά που θα σου χρησιμεύσουν για το μαγείρεμα. Προσπάθησε να επωφεληθείς όσο μπορείς από την θαυματουργή του δράση!

7. Λεβάντα

Το πανέμορφο αυτό λουλούδι με το έντονο χρώμα και μυρωδιά ανήκει και αυτό στα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια. Η λεβάντα είναι αρκετά ανθεκτική και μπορεί να ευδοκιμήσει σε ηλιόλουστα σημεία. Δεν είναι απαιτητική ως προς το έδαφος και αντέχει χωρίς συχνό πότισμα. Πέρα από τα κουνούπια, τα αποξηραμένα φύλλα της είναι γνωστό ότι απομακρύνουν τον σκώρο. Όσα, λοιπόν, φύλλα μαραίνονται από την γλάστρα σου, τύλιξέ τα σε τούλινα πουγκιά. Ύστερα, τοποθέτησέ τα στην ντουλάπα και στα συρτάρια σου για να προφυλάξεις τα ρούχα και απαλλάξου από τον αντιπαθητικό σκώρο!

Διάβασε επίσης: 9 Συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις αν θέλεις να τοποθετήσεις λεβάντα σε γλάστρα!

8. Σιτρονέλλα

Η σιτρονέλλα αποτελεί το κύριο δραστικό συστατικό που περιλαμβάνεται σε όλα τα αντικουνουπικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Βρίσκεται μέσα σε διάφορες λοσιόν και αρωματικά κεριά που είναι κατασκευασμένα για να απωθούν τα κουνούπια. Γιατί να δαπανήσεις επιπλέον χρήματα σε τέτοια είδη όταν μπορείς να το καλλιεργήσεις στο σπίτι σου; Ένας μικρός θάμνος σε κάποια γωνιά του σπιτιού σου ή στο παρτέρι μαζί με άλλα φυτά θα κρατήσουν μακριά τα ενοχλητικά έντομα. Στο κλίμα της χώρας μας, μπορεί να φτάσει μέχρι το ένα μέτρο σε ύψος και χρειάζεται αρκετό ήλιο για να αναπτυχθεί. Τέλος, τους καλοκαιρινούς μήνες απαιτεί αρκετό πότισμα όμως έχει να σου προσφέρει πολλά!

φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Lemongrass | Pinterest.com

9. Κατηφές

Το καλοκαιρινό αυτό φυτό που προσφέρει ποικιλία χρωμάτων με λευκά, κίτρινα ή πορτοκαλί άνθη, πέρα από την ωραία αισθητική που δίνει στον χώρο, είναι ασπίδα για τα κουνούπια. Στα φύλλα του βρίσκεται μία ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή φυτοφαρμάκων και χαρακτηριστικό της είναι η περίεργη μυρωδιά. Αυτή είναι υπεύθυνη για την απωθητική του ιδιότητα ενάντια στα έντομα. Σε σύγκριση λοιπόν, με άλλα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια, ο κατηφές είναι αυτό που λέμε ένα εύκολο φυτό που του αρέσει ο ήλιος.

2 Συμβουλές που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά!

Tip #1: Προσοχή με το νερό

Όσα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια και αν φυτέψεις, δεν θα απαλλαγείς ποτέ από την παρουσία τους αν δεν προσέχεις με το νερό! Φρόντισε να μην το παρακάνεις με το πότισμα και περισσεύει νερό στη γλάστρα ή στο παρτέρι. Το μόνο που θα πετύχεις δημιουργώντας λιμνούλες με νερό είναι να ελκύεις όλο και περισσότερα έντομα αυξάνοντας έτσι τις δυσάρεστες επισκέψεις.

Tip #2: Φτιάξε το δικό σου σπρέι

Εκτός από τις γλάστρες με τα λουλούδια και τα φυτά σου μπορείς να δημιουργήσεις και το δικό σου αρωματικό χώρου-εντομοαπωθητικό σπρέι. Δεν αρκεί μόνο να κρατάς μακριά τα κουνούπια από την αυλή σου αλλά και από το εσωτερικό του σπιτιού σου καθώς με το άνοιγμα μίας σίτας είναι πανεύκολο να τρυπώσουν. Με αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, γεράνι, ευκάλυπτο και νερό δημιούργησε το δικό σου σπρέι και κράτα μακριά κουνούπια, μυγάκια, μυρμήγκια και διάφορα άλλα έντομα.

Τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια θα σε βοηθήσουν να τα ξεφορτωθείς αλλά και να ομορφύνεις τον χώρο σου! Αναζητάς μία πιο δραστική και άμεση λύση που θα κάνει τα έντομα να εξαφανιστούν για τα καλά; Πάρε την καλύτερα προσφορά από ένα αξιολογημένο συνεργείο απεντόμωσης και απαλλάξου από την παρουσία όλων των εντόμων!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα