10 πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες που ομορφαίνουν το μπαλκόνι!

Φυτά για Ζαρντινιέρες

Οι ζαρντινιέρες είναι τα ιδανικά δοχεία για να φυτέψεις μια συλλογή από λουλούδια και φυτά. Θα μπορούσες να πεις πως μοιάζουν με μεγάλες γλάστρες, ή μεγάλα φυτοδοχεία, τα οποία έχουν αρκετά μεγάλη χωρητικότητα. Γενικά, τα περισσότερα φυτά για γλάστρες μπορούν να τοποθετηθούν σε ζαρντινιέρες και να αναπτυχθούν σωστά. Συνεπώς, θα λέγαμε ότι δεν υπάρχουν τα ιδανικά φυτά για ζαρντινιέρες, υπάρχουν, όμως, οι ιδανικοί συνδυασμοί φυτών. Οι συνδυασμοί αυτοί ομορφαίνουν μπαλκόνια, αυλές και κήπους με την εξαιρετική ομορφιά τους.

Για μια μεγάλη ζαρντινιέρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα συνδυασμό μεγάλων και μικρών φυτών. Επίσης, είναι καλό, αν τα φυτά αυτά ανθίζουν περίπου την ίδια εποχή και έχουν παρόμοιες ανάγκες σε πότισμα και λίπανση. Με άλλα λόγια, η τέλεια ζαρντινιέρα για μπαλκόνια και κήπους έχει φυτά με κοντινές απαιτήσεις. Έτσι, είναι πιο εύκολο να τα περιποιηθείς και να τα φροντίσεις. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να βάλεις διαφορετικά χρώματα λουλουδιών από το ίδιο είδος στις ζαρντινιέρες. Με τον τρόπο αυτό, είναι σίγουρο πως θα χρειάζονται την ίδια φροντίδα.

Θα ήθελες να μάθεις ποια φυτά για ζαρντινιέρες σου προτείνουμε, για να στολίσεις το μπαλκόνι, ή τον κήπο σου;

10 φανταστικά φυτά για ζαρντινιέρες για χρωματιστές συνθέσεις!

#1 Αγγελική

Η αγγελική είναι ένα θαμνώδες, αειθαλές φυτό, το οποίο κρατάει το φύλλωμα του όλο το χρόνο. Τα φύλλα του είναι καταπράσινα και γυαλιστερά, αλλά δε βγάζει άνθη. Γιατί πιστεύουμε πως η αγγελική είναι από τα καλύτερα φυτά για ζαρντινιέρες; Αρχικά, κάθε ζαρντινιέρα για να είναι πραγματικά όμορφη, χρειάζεται μεγάλες ποσότητες πράσινου χρώματος. Ένας μικρός και περιποιημένος θάμνος είναι μια όμορφη βάση για τη ζαρντινιέρα σου, ώστε μετά να βάλεις και πολύχρωμα λουλούδια. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό για το μπαλκόνι σου. Έπειτα, η αγγελική αντέχει σε πολλών ειδών εδάφη και χώματα και δε χρειάζεται συχνό πότισμα, ή λίπανση. Αντέχει όλο το χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι και μάλιστα δείχνει πολύ μεγάλη αντοχή στη ζέστη.

φυτά για ζαρντινιέρες

#2 Πυξάρι

Το πυξάρι, όπως και η αγγελική, είναι θαμνώδες, αειθαλές φυτό. Έχει μεγάλη αντοχή στο κρύο και τη ζέστη και παραμένει ανθισμένο όλο το χρόνο. Πρόκειται για ένα θάμνο που μπορείς πολύ εύκολα να κλαδέψεις και να του δώσεις το ύψος και το σχήμα που θέλεις. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που κατατάσσεται στα καλύτερα φυτά για ζαρντινιέρες. Επίσης, συμφέρει πολύ σαν επιλογή, διότι αναπτύσσεται σε ηλιόλουστα, αλλά και σκιερά μέρη. Το καλοκαίρι χρειάζεται συχνό πότισμα, 3- 4 φορές την εβδομάδα, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο 1 φορά την εβδομάδα αρκεί. Μπορείς εύκολα να το φυτέψεις μαζί με άλλα φυτά στην ίδια ζαρντινιέρα, καθώς αναπτύσσεται σε πολλών ειδών εδάφη.

φυτά για ζαρντινιέρες

#3 Ασφόδελος

Ο ασφόδελος είναι ένα διακριτικό, καλλωπιστικό φυτό σε χαμηλό ύψος. Δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό άρωμα και μερικές φορές συναντάται στην ύπαιθρο, σαν αγριολούλουδο. Αξίζει να υπάρχει ένας ασφόδελος στο μπαλκόνι, ή τον κήπο σου, διότι προσφέρει πολύ όμορφο χρώμα. Εκτός από τα όμορφα και σπαθωτά καταπράσινα φύλλα του, βγάζει και πολύ όμορφα κίτρινα, ή λευκά άνθη. Τα άνθη αυτά βγαίνουν, κυρίως, την άνοιξη. Ο ασφόδελος είναι ένα πολύ πρακτικό και οικονομικό λουλούδι για φύτευση σε ζαρντινιέρες. Βλέπεις, δε χρειάζεται λίπανση, ούτε κλάδεμα. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και χρειάζεται μόνο λίγο νερό 1- 2 φορές την εβδομάδα.

φυτά για ζαρντινιέρες

#4 Διμορφοθήκη

Η διμορφοθήκη είναι πολυετές φυτό, το οποίο θα χαίρεσαι για χρόνια ολόκληρα, αν το φροντίζεις όπως πρέπει. Τα άνθη του μοιάζουν με μαργαρίτες, αλλά συνήθως έχουν μοβ χρώμα. Οι διμορφοθήκες είναι πολύ καλά φυτά για ζαρντινιέρες με χρώμα και πλούσια βλάστηση. Η περίοδος ανθοφορίας τους είναι από την άνοιξη, ως το φθινόπωρο. Οι συνήθεις ανάγκες τους είναι αρκετά απλές. Αρχικά, χρειάζονται μια ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι, ή τον κήπο. Έπειτα, χρειάζονται σχετικά συχνό πότισμα, 3- 4 φορές την εβδομάδα και λίγο λίπασμα την άνοιξη και το καλοκαίρι, έτσι ώστε να ανθίζουν για περισσότερο καιρό.

φυτά για ζαρντινιέρες

#5 Γεράνι

Το γεράνι είναι ένα από τα ομορφότερα, αλλά και πιο εύκολα στη φροντίδα φυτά για ζαρντινιέρες και γλάστρες. Είναι χαμηλής ανάπτυξης, οπότε δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Τα λουλούδια τους ανθίζουν από την άνοιξη, ως και το τέλος του φθινοπώρου και μπορεί να είναι κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ, αλλά και άλλα χρώματα. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο, καθώς αγαπά πολύ τις ηλιόλουστες θέσεις. Χρειάζεται συχνό πότισμα κατά την εποχή της ανθοφορίας, περίπου 3- 4 φορές την εβδομάδα και χώμα με καλή αποστράγγιση. Προαιρετικά, μπορείς να βάζεις λίγο λίπασμα μια φορά το μήνα, έτσι ώστε να ενισχύσεις την ανθοφορία.

φυτά για ζαρντινιέρες

#6 Λεβάντα

Η λεβάντα είναι από τα πιο αγαπημένα φυτά στη χώρα μας, ειδικά για το καλοκαίρι. Αντέχει αρκετά στο κρύο και τη ζέστη και έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες, ειδικά απέναντι στα κουνούπια. Έτσι, δεν είναι απλώς από τα πιο κατάλληλα φυτά για ζαρντινιέρες, αλλά και από τα καλύτερα φυτά για να έχεις το καλοκαίρι. Φυτεύεται σε γλάστρες, ζαρντινιέρες και παρτέρια και ανθίζει με τα πιο διακριτικά και αρωματικά μοβ λουλούδια. Είναι εύκολο να την περιποιηθείς, καθώς το πότισμα 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα, σχετικά με τη φροντίδα λεβάντας σε γλάστρα!

φυτά για ζαρντινιέρες

#7 Ζίνια

Η ζίνια είναι ένα φυτό καλλωπιστικό, το οποίο έχει αρκετές ποικιλίες. Μπορείς να φυτέψεις διαφορετικές ποικιλίες ζίνιας σε διαφορετικά χρώματα, έτσι ώστε να φτιάξεις μια φανταστική πολύχρωμη ζαρντινιέρα. Όμως, γιατί να επιλέξεις τις ζίνιες σαν φυτά για ζαρντινιέρες; Εκτός του ότι μπορείς να αφιερώσεις σε αυτές μια ζαρντινιέρα, οι ζίνιες είναι και αρκετά εύκολο να συντηρηθούν. Ανθίζουν από τα τέλη της άνοιξης, μέχρι και το φθινόπωρο και αναζητούν ηλιόλουστα σημεία σε μπαλκόνια και κήπους. Το καλοκαίρι χρειάζονται σχετικά τακτικό πότισμα, 3- 4 φορές την εβδομάδα, ενώ δεν είναι απαραίτητο να τις κλαδέψεις και να τις λιπάνεις.

φυτά για ζαρντινιέρες

#8 Μαργαρίτα

Οι μαργαρίτες είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά στη χώρα μας, τόσο ως φυτά για ζαρντινιέρες, όσο και για παρτέρια. Οι μαργαρίτες παίρνουν τη μορφή μικρών θάμνων και ανθίζουν βγάζοντας τα όμορφα λουλούδια που όλοι γνωρίζουμε. Η περίοδος ανθοφορίας τους είναι από την άνοιξη, ως το φθινόπωρο. Οι μαργαρίτες αγαπούν το φως του ήλιου και έχουν μεγάλη αντοχή στη ζέστη, αλλά όχι και τόσο στο κρύο. Το καλοκαίρι χρειάζονται συχνό πότισμα, 3- 4 φορές την εβδομάδα, ενώ το χειμώνα 1 φορά την εβδομάδα αρκεί. Μπορεί να φυτευτεί σε χώμα πολλών ειδών, αρκεί να έχει καλή αποστράγγιση.

φυτά για ζαρντινιέρες

#9 Πανσές

Οι πανσέδες είναι φανταστικά φυτά για ζαρντινιέρες και γλάστρες σε μπαλκόνια. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και μπορείς να φυτέψεις σε μια ζαρντινιέρα περισσότερους από έναν πανσέδες. Αξίζει να αφιερώσεις ένα κομμάτι του μπαλκονιού σου σε αυτά τα φυτά, καθώς ανθίζουν με λουλούδια σε πολλά χρώματα, τα οποία είναι πραγματικά στολίδια για το χώρο. Η ανθοφορία γίνεται κυρίως την άνοιξη, αλλά μπορεί να συνεχιστεί και το καλοκαίρι, με την κατάλληλη φροντίδα. Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς να βάζεις λίγο λίπασμα στους πανσέδες σου μια φορά το μήνα και να αφαιρείς τα μαραμένα άνθη. Επίσης, πότιζε τους 2- 3 φορές την εβδομάδα και ετοιμάσου να χαρείς τις πιο πολύχρωμες ζαρντινιέρες!

φυτά για ζαρντινιέρες

#10 Φρέζια

Οι φρέζιες είναι βολβώδη, αρωματικά φυτά που στολίζουν γλάστρες και ζαρντινιέρες. Έχουν τεράστια δημοφιλία σαν καλλωπιστικά φυτά, γιατί βγάζουν άνθη σε πολλά χρώματα, όπως μοβ, κίτρινο, λευκό και ροζ. Η περίοδος ανθοφορίας τους ξεκινά το χειμώνα και συνεχίζεται ως την άνοιξη. Αν θέλεις να έχουν οι φρέζιες σου πλούσια ανθοφορία, μπορείς να βάζεις λίγο λίπασμα 2 φορές το μήνα, κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Επίσης, μπορείς να τις ποτίζεις 2- 3 φορές την εβδομάδα και να τους προσφέρεις μια φωτεινή θέση στο μπαλκόνι, ή τον κήπο σου. Ωστόσο, οι φρέζιες δεν είναι μόνο καλά φυτά για ζαρντινιέρες, αλλά και για ανθοδέσμες. Βλέπεις, τα άνθη τους αντέχουν για αρκετές μέρες στο ανθοδοχείο, αρκεί να έχουν φρέσκο νερό.

φυτά για ζαρντινιέρες

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις τις καλύτερες συνθέσεις από φυτά για ζαρντινιέρες! Αν δεν έχεις χρόνο να περιποιηθείς τα φυτά σου, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, γιατί εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε τις καλύτερες προσφορές από επαγγελματίες κηπουρούς της πλατφόρμας μας, για να σου προσφέρουν το πιο ανθισμένο και χρωματιστό μπαλκόνι που έχεις δει!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα