12 Συνδυασμοί με Γκρι Χρώμα: Με τι ταιριάζει το Γκρι;

Συνδυασμοί με γκρι

Το γκρι χρώμα έχει γίνει το αγαπημένο trend πολλών διακοσμητών τα τελευταία χρόνια.  Η απλότητα του, η ευκολία του να συνδυαστεί με άλλα χρώματα και η ελάχιστη προσπάθεια που χρειάζεται για να καθαριστεί το έκαναν top χρωματική επιλογή για τους τοίχους του σπιτιού. 

Υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί με γκρι χρώμα που μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στον χώρο σου. Το γκρι ταιριάζει με χρώματα απαλά, έντονα, ψυχρά, θερμά ακόμα και γήινα. Μπορείς να βάψεις γκρι οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού θέλεις χωρίς περιορισμό. Δείξε μόνο προσοχή στην ποσότητα του γκρι που θα έχει το δωμάτιο που θα επιλέξεις. Καλό θα ήταν να βάψεις μόνο έναν τοίχο γκρι για να μην σκοτεινιάσει ο χώρος σου. Παρακάτω σου προτείνουμε κάποιες αγαπημένες επιλογές χρωματικών συνδυασμών με γκρι.

12 trendy συνδυασμοί με γκρι χρώμα που θα σε ενθουσιάσουν!

#1 Γκρι & Λευκό

Μια κλασική αλλά και μοντέρνα επιλογή είναι ο συνδυασμός του λευκού με το γκρι. Το λευκό παραμένει στις προτιμήσεις μας, γιατί είναι φωτεινό, συνδυάζεται εύκολα με τα περισσότερα χρώματα και συμβολίζει την καθαριότητα και την αγνότητα. Όταν συνδυάζεται με το απλό, αλλά μοντέρνο γκρι, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Συχνά συναντάμε τον συνδυασμό αυτό σε υπνοδωμάτια και μπάνια, όπου η άνεση και η χαλάρωση είναι βασικές ανάγκες του χώρου.

γκρι-λευκο

#2 Γκρι & Κόκκινο

Το ανοιχτό γκρι είναι η ιδανική απόχρωση για να υποστηρίξει ένα τόσο δυναμικό χρώμα, όσο το κόκκινο. Δημιουργεί ισορροπία, ώστε ο χώρος να μη σου δημιουργεί υπερένταση. Επίσης, πετυχημένοι συνδυασμοί με γκρι χρώμα προκύπτουν και με τη χρήση άλλων αποχρώσεων του κόκκινου. Πειραματίσου με το μπορντό, αλλά και το μπουργκουντί και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

συνδυασμοί με γκρι χρώμα
Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για σαλόνια και υπνοδωμάτια με στυλ. Αν αποφασίσεις να το δοκιμάσεις στο υπνοδωμάτιο σου, βάψε κόκκινο τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού. Έτσι, δε θα έχεις πάντα οπτική επαφή με αυτό τον τοίχο και θα μπορείς να χαλαρώνεις κάθε ώρα της ημέρας.

#3 Γκρι & Κίτρινο

Μήπως ψάχνεις έναν τρόπο για να χρησιμοποιήσεις το κίτρινο στη διακόσμησή σου; Αν ναι, τότε μόλις βρήκες τον πιο απλό. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα χαρούμενο και φωτεινό, αλλά ταυτόχρονα προσελκύει πάρα πολλή προσοχή. Αν το θέλεις στον χώρο σου, δοκίμασε να βάψεις μόνο έναν τοίχο με αυτό για να μη γίνεται κουραστικό. Για τοίχους προτίμησε κίτρινο της ώχρας ή κίτρινο παστέλ.

Ωστόσο, το έντονο κίτρινο μπορεί να πάρει τη θέση του στη διακόσμηση σου, αν συνδυαστεί με γκρι. Βάψε τους τοίχους με γκρι χρώμα και βάλε κάποια διακριτικά κίτρινα στοιχεία. Τα κίτρινα υφάσματα και μαξιλάρια θα δώσουν πιο χαρούμενη νότα στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σου.
γκρι-κίτρινο

#4 Γκρι & Γαλάζιο

Το γαλάζιο είναι ένα χρώμα φωτεινό, χαρούμενο και μας παραπέμπει σε διακοπές σε νησί.Εμπνέει τη χαλάρωση, την ισορροπία του πνεύματος και καταπραΰνει το άγχος. Πέρα από αυτά, το γαλάζιο είναι ένα χρώμα που ταιριάζει πολύ με το γκρι. 

Ένας τρόπος να χρησιμοποιήσεις τον συνδυασμό αυτό, είναι να φτιάξεις ένα μωσαϊκό από πλακάκια σε γκρι και γαλάζιες αποχρώσεις για το μπάνιο σου. Ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συνδυασμό για το σαλόνι σου, Βάψε ένα τοίχο γαλάζιο και τους υπόλοιπους σε μια ανοιχτή απόχρωση του γκρι. Η αντίθεση αυτή εγγυάται να αλλάξει τη διάθεση σου από την πρώτη στιγμή.

συνδυασμοί με γκρι χρώμα

#5 Γκρι & Μαύρο

Πέρα από τα πιο φωτεινά χρώματα, το γκρι ταιριάζει και με τα πιο σκούρα, όπως το μαύρο. Το γκρι δημιουργείται συνδυάζοντας λευκό και μαύρο, άρα είναι λογικό αυτά τα 2 χρώματα να ταιριάζουν απόλυτα. 

Όταν οι συνδυασμοί με γκρι χρώμα γίνονται με άλλα σκούρα χρώματα, μια επιλογή που έχουμε είναι να διαλέξουμε μια ανοιχτή απόχρωση του γκρι. Όσο για τους χώρους όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τέτοιους συνδυασμούς, το ζήτημα είναι καθαρά προσωπικό. Δοκίμασε να βάψεις το υπνοδωμάτιο ή το μπάνιο σου γκρι με μαύρο και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!

συνδυασμοί με γκρι χρώμα

#6 Γκρι & Ροζ

Κάποιοι συνδυασμοί με γκρι χρώμα είναι τόσο ιδιαίτεροι, ώστε δύσκολα τους ξεχνάς. Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι το γκρι, μαζί με το ροζ. Η αντίθεση μεταξύ τους είναι ξεκάθαρη. Το γκρι είναι χρώμα σκοτεινό, αντίθετα, το ροζ είναι κατεξοχήν μια ρομαντική και ζεστή επιλογή. Κι όμως, ο συνδυασμός μεταξύ τους μπορεί να απογειώσει ένα χώρο. Η αγαπημένη μας απόχρωση του ροζ στη διακόσμηση είναι το ροζ παστέλ, γιατί συνδυάζει φωτεινότητα, χαρά, αλλά και το ζωηρό ύφος του ροζ.

Συχνά, συναντάται σε υπνοδωμάτια και μάλιστα κοριτσίστικα ή γυναικεία, καθώς το ροζ έχει επικρατήσει σαν γυναικείο χρώμα. Ωστόσο, ένα υπνοδωμάτιο σε αποχρώσεις του γκρι με διάφορα παστέλ ροζ στοιχεία μπορεί να είναι όμορφο και χαλαρωτικό, ανεξαρτήτως φύλου.

συνδυασμοί με γκρι χρώμα

#7 Γκρι & Πράσινο

Το γκρι με πράσινο είναι ένας χαλαρωτικός, αλλά και χαρούμενος συνδυασμός. Το πράσινο χρώμα βοηθά στην ισορροπία του πνεύματος και ενισχύει την επαφή με τη φύση. Είναι πολύ αγαπημένο για κάθε χώρο του σπιτιού, γιατί βοηθά στη συγκέντρωση της σκέψης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τα θετικά συναισθήματα. 

Τι γίνεται όμως όταν συνδυάζεται με ένα πιο μουντό χρώμα, όπως το γκρι; Το ανοιχτό πράσινο, όπως το πράσινο της μέντας, ταιριάζει πολύ με το γκρι. Είναι κατάλληλο για ένα πανέμορφο υπνοδωμάτιο, σαλόνι και κουζίνα. Σου συστήνουμε το συνδυασμό ανεπιφύλακτα, για μια διακόσμηση που θα σε εντυπωσιάσει, χωρίς να είναι φανταχτερή ή υπερβολική.

συνδυασμοί με γκρι χρώμα

#8 Γκρι & Μωβ

Ο συνδυασμός γκρι και μωβ μπορεί να φαντάζει έντονος αλλά είναι μία αρκετά δημιουργική πρόταση που μπορεί να έχει πολλές παραλλαγές. Μεταξύ έντονων και πιο απαλών συνδυασμών, μπορείς να επιλέξεις τον κατάλληλο για το δωμάτιο που θέλεις. 

Σου προτείνουμε σε χώρους όπως το υπνοδωμάτιο να προτιμήσεις απαλές αποχρώσεις του μωβ. Σε πιο κεντρικά δωμάτια όπως το σαλόνι, μπορείς να τολμήσεις και πιο έντονες αποχρώσεις, συνδυάζοντάς τις και με άλλα χρώματα για μοντέρνα αποτελέσματα.

γκρι μωβ σαλόνι

#9 Γκρι & Φυστικί

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι πιο παιχνιδιάρικη και μπορεί να δώσει μοναδική πινελιά σε ένα παιδικό δωμάτιο. Δοκίμασε σκούρο γκρι με ανοιχτό φυστικί και παστέλ λεπτομέρειες στα διακοσμητικά ο χώρος σου θα γίνει πιο χαρούμενος και φωτεινός.

[caption id="attachment_20192" align="aligncenter" width="564"]συνδυασμοί με γκρι χρώμα
Image credits_ Pinterest etsy.com[/caption]

#10. Γκρι & Πετρόλ

Το γκρι σε συνδυασμό με το πετρόλ θεωρείται ένας από τους πιο μοντέρνους συνδυασμούς για κάθε σύγχρονο σπίτι. Το πετρόλ από μόνο του είναι μία από τις πιο hot αποχρώσεις της σεζόν, ενώ το γκρι μπορεί να δώσει στο χώρο σου το  βιομηχανικό στυλ που αναζητάς.

Συνδύασε το γκρι ανοιχτό με το πετρόλ και η αντίθεση του ψυχρού με το πιο θερμό χρώμα θα σε ενθουσιάσει. Το πετρόλ σαν χρώμα εκφράζει την πνευματική καθαρότητα και την ελευθερία σκέψης, μαζί με τη σοβαρότητα που προσδίδει το γκρι θα γίνει ο τέλειος συνδυασμός για τους χώρους του σπιτιού σου.
γκρι πετρολ σαλόνι

#11. Γκρι & Καφέ

Το καφέ θεωρείται από πολλούς ένα business χρώμα. Αυτή η χρωματική επιλογή δηλώνει αξιοπιστία και σταθερότητα στις επιλογές. Επιπλέον είναι ένα αρκετά θερμό χρώμα που σου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και της ηρεμίας.

Δοκίμασε να το συνδυάσεις με την ψυχρότητα του γκρι, είτε το επιλέξεις σε σκούρο, είτε σε ανοιχτό και το αποτέλεσμα θα σε συναρπάσει. 
γκρι καφέ σαλόνι

#12. Γκρι & Πορτοκαλί

Αν θέλεις να αποκτήσει ένταση ο χώρος και ψάχνεις πιο ζωντανούς συνδυασμούς, τότε μη διστάσεις να δοκιμάσεις τον συνδυασμό του γκρι με το πορτοκαλί. Το πορτοκαλί χρώμα θεωρείται ένα αρκετά έντονο και πολύ θερμό χρώμα. 

Για πολλούς θεωρείται το χρώμα της φαντασίας και των ιδεών που διεγείρει την δημιουργικότητα και την ενεργητικότητα. Δοκίμασε να το συνδυάσεις με τη σοβαρότητα που βγάζει το γκρι χρώμα και η ισορροπία που θα δεις θα σε εντυπωσιάσει. 
γκρι πορτοκαλί σαλόνι

Tip: Αν το απλό βάψιμο με συνδυασμούς της επιλογής σου δεν σου φαίνεται αρκετά ξεχωριστό, υπάρχουν και πάρα πολλές ταπετσαρίες τοίχου για να διαλέξεις οποιοδήποτε σχέδιο σου ταιριάζει.

3 Top αποχρώσεις του γκρι για τους τοίχους σου

#1. Γκρι ανθρακί

Το ανθρακί είναι πολύ σκούρα απόχρωση του γκρι, η οποία κυριαρχεί σε κάθε χώρο. Εκφράζει τη σοβαρότητα και ταιριάζει στο βιομηχανικό στυλ, ενώ θεωρείται από τις top χρωματικές τάσεις για ένα σπίτι καλόγουστο και περιποιημένο. Αν σου αρέσει το μαύρο αλλά σε ενοχλεί η έντασή του, τότε σίγουρα η ιδανική επιλογή για σένα είναι το ανθρακί.
ανθρακί σαλόνι

#2. Γκρι της Πλατίνας

Η πλατίνα είναι μια απόχρωση του γκρι που δημιουργείται από την ανάμειξη λευκού με σκούρο γκρι. Είναι μια μεταλλική απόχρωση που μοιάζει με το ασημί και μπορεί να δώσει μια άλλη αισθητική στο χώρο σου. Η πλατίνα μπορεί να θεωρηθεί ένα σχετικά ουδέτερο χρώμα που μπορεί να γίνει καμβάς για πρωτότυπους συνδυασμούς για το σπίτι σου. Είναι ένα αρκετά κλασικό χρώμα που μπορεί να σου προσφέρει την ισορροπία που χρειάζεσαι.
γκρι της πλατίνας στο σαλόνι

#3. Γκρι - μπλε

Μια άλλη απόχρωση του γκρι η οποία θα προσδώσει μια μοντέρνα διάθεση στο χώρο σου είναι το γκρι-μπλε. Αυτή η απόχρωση μπορεί να δημιουργηθεί αν συνδυάσεις το σκούρο γκρι με κάποιους τόνους από μπλε. Το χρώμα αυτό θα δώσει μια άλλη πολυτέλεια στο χώρο σου. Ένω είναι μια ιδανική επιλογή που θα σε εκπλήξει για το σαλόνι ή για το υπνοδωμάτιο σου.  
μπλε γκρι σαλόνι

Θέλεις να βάψεις το σπίτι σου σε συνδυασμούς χρωμάτων με γκρι; Καταχώρησε την εργασία σου για βάψιμο σπιτιού εντελώς δωρεάν. Θα σου βρούμε άμεσα κατάλληλους ελαιοχρωματιστές για την εργασία σου για να πάρεις προσφορές στα μέτρα σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα