7 Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση στο σπίτι σου!

Στις μέρες μας, οι γύψινες διακοσμήσεις φαίνεται να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Αρχικά, οι γύψινες κατασκευές ξεκινούν από την οροφή και φθάνουν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού θελήσεις. Εκτός από εύχρηστες βγαίνουν σε όποιο σχέδιο ή χρώμα θελήσεις, για να συμπληρώσουν ή να αλλάξουν ριζικά το στυλ του σπιτιού σου. Αυτό τις κατατάσσει σε ένα από τα πλέον μοντέρνα στοιχεία διακόσμησης που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Επιπλέον, είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του Baroque στυλ που ακόμα και σε μικρή ποσότητα μες στο χώρο, προσφέρει πολυτέλεια και χλιδή.

Γενικά μέσω της γύψινης διακόσμησης έχεις πολλά οφέλη. Ένα σημαντικό όφελος είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τη διαρρύθμιση του σπιτιού σου. Συγκεκριμένα, μπορείς να προσθέσεις γύψινη οροφή ή γυψοσανίδα για να χωρίσεις τα δωμάτια μεταξύ τους. Ο δεύτερος λόγος που πρέπει να μπει στη ζωή σου είναι ότι πολύ εύκολα μπορείς να αλλάξεις τελείως τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Με μία αλλαγή μπορείς να συνδυάσεις το κλασικό στυλ με το μοντέρνο. Εδώ θα βρείς ιδέες τις καλύτερες και πιο μοντέρνες ιδέες για μία γύψινη διακόσμηση που θα σε εκπλήξει !

7 Μοντέρνες ιδέες για τις πιο ξεχωριστές γύψινες διακοσμήσεις!

Η οροφή όπως και το πάτωμα είναι αυτά που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο χώρο μέσα στο σπίτι. Γι αυτό και μία μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει το σπίτι σου να φαίνεται σαν καινούργιο.

1. Δημιούργησε καμπύλες και άλλαξε τη διαρρύθμιση

Αρχικά, με τη γύψινη οροφή μπορείς να δημιουργήσεις εσοχές, προεξοχές και διάφορες καμπύλες για να αλλάξεις τη διαρρύθμιση του χώρου σου. Αν για παράδειγμα η κουζίνα και το σαλόνι είναι σε ενιαίο χώρο, τότε πιθανόν να θές να τα διαχωρίσεις με κάποιο τρόπο. Ο ένας τρόπος μπορεί να είναι  με τη δημιουργία διαφορετικών επιπέδων. Βάζοντας ψευδοροφή στην κουζίνα μπορείς να την οριοθετήσεις και να την κάνεις πιο φωτεινή. Έτσι θα δείξει και το σαλόνι πιο ευρύχωρο.

gypsini diakosmisi

2. Δώσε Baroque πινελιές με γύψινους θόλους και κορνίζες

Εκτός από τα διαφορετικά επίπεδα που μπορείς να δημιουργήσεις, μία εξίσου καλή ιδέα είναι οι γύψινοι θόλοι και οι κορνίζες. Με αυτό το τρόπο μπορείς να κρύψεις έξυπνα τις συνδέσεις και τις ρωγμές μεταξύ της οροφής και του τοίχου. Παράλληλα, θα καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του σπιτιού σου και θα αλλάξουν το στυλ της διακόσμησης στη στιγμή. Ανάλογα με το σχήμα, το πλάτος και το βάθος τους, δημιούργησε διάφορα σχέδια για να τονιστεί περισσότερο ταβάνι. Με μία κίνηση, θα δώσεις μια μοντέρνα και ταυτόχρονα πολυτελή νότα στο σπίτι σου.

gypsini-diakosmisi-baroque

3. Δώσε φως και ανάδειξε μικρές λεπτομέρειες της διακόσμησης

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της ψευδοροφής είναι ότι μπορείς να δώσεις περισσότερο φώς στο χώρο σου χωρίς να φαίνονται τα καλώδια. Αντίστοιχα, μπορείς να φωτίσεις μόνο κάποια από τα σημεία τη διακόσμησης σου με μικρά σποτάκια τοποθετημένα στη περίμετρο της γύψινης οροφής. Αν θες να αποκτήσεις κι εσύ μία όαση χαλάρωσης σε κάποιο δωμάτιο, κρύψε τα σποτάκια για να δημιουργήσεις ένα πιο ήρεμο, χαλαρωτικό και ρομαντικό ύφος.

gypsini diakosmisi-kryfo-fwtismo

4. Δημιούργησε 3D σχέδια στο τοίχο σου

Αν έχεις βαρεθεί τον απλό, μονόχρωμο ζωγραφιστό τοίχο, χτίσε ένα τοίχο από γυψοσανίδα και δημιούργησε 3D σχέδια. Μην φοβηθείς να κάνεις συνδυασμό επιπέδων, χρωμάτων και υλικών που θα δώσουν στυλ και βάθος στο τοίχο σου. Αυτό το 3D αποτέλεσμα θα μετατρέψει τον απλό και συνηθισμένο τοίχο σε ένα καμβά ζωγραφικής.

gypsini-diakosmisi-3D-tavani-kryfos-fwtismos

Ένας άλλος τρόπος για να δώσεις ένα κλασικό και μοντέρνο στυλ, με γύψινη διακόσμηση, είναι να διακοσμήσεις μερικά μόνο από τα στοιχεία του σπιτιού σου. Με αυτό το τρόπο, οι γύψινες διακοσμήσεις θα είναι πιο διακριτικές, αλλά πάντα εντυπωσιακές.

5. Χτίσε ράφια και πρωτότυπα ντουλάπια

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των γύψινων κατασκευών είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις οτιδήποτε θές απο την αρχή ή να επιδιορθώσεις κάτι άλλο. Μπορείς να κατασκευάσεις από την αρχή ράφια, ντουλάπια αλλά και άλλα έπιπλα στα σχήματα και τα χρώματα που ταιριάζουν στο χώρο σου.  Για παράδειγμα μπορείς να κατασκευάσεις μία βιβλιοθήκη, έναν πάγκο ή μια κουζίνα με πάσο από γυψοσανίδα ακριβώς όπως την έχεις φανταστεί.

gypsini-diakosmisi-nisida-kouzina

6. Διακόσμησε το σαλόνι με γύψινα σκαλιστά σχέδια

Τα σκαλιστά σχέδια εκπέμπουν μία πολυτέλεια η οποία δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα σπίτι. Το σαλόνι, είναι το ιδανικό μέρος για τέτοιες διακοσμητικές τεχνικές, λόγω της μεγάλης έκτασής του, αναδεικνύονται χωρίς να είναι υπερβολικά. Η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο είναι χώροι του σπιτιού ενώ ταιριάζουν οι γύψινες διακοσμήσεις, χρειάζεται προσοχή για μην γίνουν υπερβολικές. Αυτά τα δωμάτια, είναι δωμάτια μικρότερου μεγέθους και χαλάρωσης οπότε μην τα παραφορτώσεις με τα ανάγλυφα σχέδια. Γενικότερα, τα σκαλιστά κουφώματα στα παράθυρα ή σε κάποιο καθρέφτη είναι οι πιο συνηθισμένοι κι safe τρόποι εφαρμογής. Αντίθετα, μία σκαλιστή βάση στο πολυέλαιο, θα ταίριαζε ιδανικά στο σαλόνι σου. Το σχέδιο που προτιμάται συνήθως είναι η ροζέτα, αν και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στα σχέδια που μπορείς να επιλέξεις.

7. Διακόσμησε με γυψοσανίδα τη τηλεόραση

Η τηλεόραση είναι το έπιπλο γύρω από το οποίο χτίζεται ολόκληρη η διακόσμηση του σαλονιού. Μία απλή κι εύκολη λύση λοιπόν για να αλλάξεις τη διακόσμηση στο σαλόνι σου, είναι να αλλάξεις τη διακόσμηση γύρω από τη τηλεόραση.Τοποθέτησε γυψοσανίδα σε ένα τοίχο και δημιούργησε μία εσοχή για τη τηλεόραση. Αυτή η γύψινη διακόσμηση της τηλεόρασης ξεφεύγει από το συνηθισμένο μοτίβο, που θέλει τη τηλεόραση να ακουμπάει σε κάποιο έπιπλο. Συνδύασέ τη με ένα διακριτικό, κρυφό φωτισμό θα δώσεις μία artistic πινελιά στο χώρο σου που μόνο απαρατήρητη δεν θα περάσει.

Εκτός από την υψηλή αισθητική που θα αποκτήσει ο χώρος σου, μπορείς να κρύψεις τα καλώδια που δεν θες να φαίνονται. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να διακοσμήσεις το τζάκι σου. Αν το επιθυμείς, μπορείς να δημιουργήσεις μία γυψοσανίδα με μία εσοχή για τη τηλεόραση και μία για το τζάκι, για να συνδυαστούν ομοιόμορφα.

Ελπίζουμε να βρήκες τα σχέδια που ταιριάζουν καλύτερα στο δικό σου σπίτι.  Για οποιαδήποτε κατασκευή γυψοσανίδας χρειάζεσαι για το σπίτι σου, θα είμαστε στο πλευρό σου. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να αποκτήσεις μια από τις καλύτερες γύψινες διακοσμήσεις που έχεις δει ποτέ!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα