10 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα!

10 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα!

Όλοι χρειαζόμαστε μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα στη μέρα μας. Όποιες κι αν είναι οι ασχολίες μας, όπως κι αν περνάμε τη μέρα μας, υπάρχει ένα μέρος, όπου ξέρουμε πως μπορούμε να χαλαρώνουμε και να συγκεντρώνουμε δυνάμεις. Το μέρος αυτό δεν είναι άλλο από το υπνοδωμάτιο. Αν αισθάνεσαι κι εσύ πως το δωμάτιο σου έχει χαλαρωτικό ρόλο και είναι σημαντικό κομμάτι της μέρας σου, τότε αξίζει να βρεις τρόπους για να ενισχύσεις αυτό το ρόλο του. Η αναζήτηση για τα ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτικές ιδιότητες είναι μια αρχή από όπου μπορείς να ξεκινήσεις.

Γιατί να ξεκινήσεις από την επιλογή χαλαρωτικών χρωμάτων; Τα χρώματα είναι βασικότατο στοιχείο μιας διακόσμησης, όποιο στυλ κι αν έχει. Αυτά καθορίζουν, σε μεγάλο βαθμό, τη γενικότερη ατμόσφαιρα του χώρου. Ωστόσο, η αναζήτηση για το πιο χαλαρωτικό δωμάτιο δεν τελειώνει στο να βρεις τα ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο. Πρέπει, επίσης, να φροντίσεις για την καθαριότητα και την τάξη του χώρου, όπως και για το χαλαρωτικό φωτισμό. Όταν όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους, το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και η βραδινή υπερένταση θα είναι πια παρελθόν.

Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα 10 από τα πιο ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και σου τα παρουσιάζουμε στη συνέχεια.

10 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο που εμπνέει χαλάρωση & αναζωογόνηση!

#1 Μπλε Indigo

Το μπλε είναι το κατεξοχήν χρώμα της χαλάρωσης και της αρμονίας. Συμβολίζει την καθαρή σκέψη, το διαλογισμό και την περισυλλογή. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για να θεωρείται, ίσως, το καλύτερο χρώμα για υπνοδωμάτια που σε χαλαρώνουν. Το μπλε indigo είναι η απόχρωση του κλασικού τζιν υφάσματος, ένα βαθύ μπλε, το οποίο κινείται σε σκούρους τόνους. Είναι πολύ μοντέρνο και αγαπητό χρώμα, τόσο για την πρακτικότητα του, όσο και για την ευκολία του να συνδυαστεί με άλλα χρώματα. Αν θέλεις να έχεις πραγματικά χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο χώρο σου, τότε το βαθύ μπλε είναι ο αρχηγός στα ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο που θα σου προσφέρουν αυτό που ζητάς.

Διάβασε επίσης: 6+1 Ζεστά Χρώματα για το πιο cozy υπνοδωμάτιο!

σκουρο μπλε χρώμα υπνοδωματιου

#2 Γαλάζιο

Θεωρείται σκόπιμο να ασχοληθούμε με άλλη μια απόχρωση του μπλε, η οποία είναι τόσο διαφορετική από το μπλε indigo. Το γαλάζιο χρώμα έχει καταφέρει να διαφοροποηθεί από το σκούρο μπλε, λόγω της μοναδικότητας του. Παρόλο που ανήκει στην κατηγορία των ψυχρών χρωμάτων, το γαλάζιο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα για υπνοδωμάτια. Ιδιαίτερα για παιδικά υπνοδωμάτια, το γαλάζιο είναι ιδανική λύση. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχει ηρεμιστικές ιδιότητες, βοηθά στη συγκέντρωση, τη μάθηση και την αρμονία. Μπορείς να το συνδυάσεις με λευκό, μπεζ, βαθύ μπλε και πράσινο, έτσι ώστε να διατηρήσεις την αίσθηση χαλάρωσης στην κρεβατοκάμαρα σου.
γαλάζιο χρώμ υπνοδωματιου

#3 Κίτρινο παστέλ

Το κίτρινο μπορεί να ανήκει στα ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Ανήκει στα θερμά χρώματα, όπως και το κόκκινο και το πορτοκαλί. Ωστόσο, σε αντίθεση με το κόκκινο, το κίτρινο μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αν διαλέξεις μια πολύ απαλή απόχρωση του. Για χαλαρωτικές κρεβατοκάμαρες, είτε για ενηλίκους, είτε για παιδιά, υπάρχει το κίτρινο παστέλ. Φυσικά, μπορείς να βρεις και άλλες απαλές αποχρώσεις του κίτρινου για τους τοίχους του δωματίου σου, ανατρέχοντας σε κάποιο χρωματολόγιο. Σου το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ειδικά σε συνδυασμό με λευκό, ανοιχτό γκρι, ή μπλε.
ανοιχτο κιτρινο στη κρεβατοκαμαρα

#4 Ροζ παστέλ

Μήπως σκέφτεσαι να σχεδιάσεις μια διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ; Αν ναι, τότε σίγουρα έχεις ήδη σκεφτεί να προσθέσεις ροζ στη διακόσμηση σου. Πώς θα σου φαινόταν, αν μάθαινες πως μπορείς να έχεις ρομαντική και ταυτόχρονα χαλαρωτική διακόσμηση κρεβατοκάμαρας; Η λύση για σένα είναι το διακριτικό ροζ παστέλ. Πέρα από το γεγονός ότι σου λύνει τα χέρια στην προσπάθεια να βάψεις το δωμάτιο σου σε χαλαρωτικούς και ρομαντικούς τόνους, το ροζ παστέλ σου επιτρέπει και να είσαι στη μόδα. Πράγματι, μαζί με το pale pink, το ροζ παστέλ είναι μια πολύ μοντέρνα τάση στη διακόσμηση του σπιτιού, την οποία μπορείς να αξιοποιήσεις για το χώρο σου.
ροζχρώμα

#5 Πετρόλ

Το πετρόλ είναι μια από τις πιο μοντέρνες τάσεις της διακόσμησης και ταυτόχρονα εξυπηρετεί το σκοπό της χαλάρωσης. Ταιριάζει σε κρεβατοκάμαρες, αλλά και σαλόνια και κουζίνες με στυλ και αρμονία. Το μυστικό πίσω από την αρμονία που προσφέρει, είναι τα συστατικά του. Βλέπεις, το πετρόλ είναι μια σκούρα απόχρωση μεταξύ μπλε και πράσινου. Και τα δύο αυτά χρώματα έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες, πόσο μάλλον ο συνδυασμός τους. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις. Το πετρόλ είναι ένα σκούρο χρώμα και μπορεί να σκοτεινιάσει το χώρο, αν χρησιμοποιηθεί σαν βασικό χρώμα.

Θέλεις να μάθεις πώς να διακοσμήσεις το δωμάτιο σου με πετρόλ χρώμα; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε με τίτλο: Το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει; 5+1 μαγικοί χρωματικοί συνδυασμοί!

πετρολ χρώμα υπνοδωματιου

#6 Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ένα πολύ όμορφο θερμό χρώμα που μπορεί να σού φτιάξει τη διάθεση. Είναι το χρώμα της ζωντάνιας, της χαράς και της οικειότητας. Ωστόσο, ακόμα και το πορτοκαλί έχει τις αποχρώσεις του και καθεμία από αυτές έχει διαφορετικές χρήσεις. Εφόσον κάνουμε λόγο για ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα, μπορούμε να αναφέρουμε σαν κατάλληλη μια απόχρωση σαν το βερικοκί. Η απόχρωση του βερικοκί είναι αρκετά απαλή, αν και δεν είναι η μόνη. Από την άλλη πλευρά, ίσως θέλεις να βάψεις τους τοίχους του δωματίου σου σε μια απόχρωση του πορτοκαλί που πηγαίνει προς το καφέ. Η επιλογή αυτή θα δώσει βάθος στο χώρο, αν και δεν είναι τόσο χαλαρωτική, όσο το βερικοκί.
πορτοκαλι χρώμα υπνοδωματιου

#7 Πράσινο ανοιχτό

Μετά το μπλε, το πράσινο έχει τις καλύτερες χαλαρωτικές ιδιότητες και μπορείς να το αξιοποιήσεις για την κρεβατοκάμαρα σου. Αν το καλοσκεφτείς, έχουμε την τάση να ηρεμούμε και να αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι, όταν βρισκόμαστε κοντά στη φύση. Το πράσινο είναι το κατεξοχήν χρώμα της φύσης και έχει πολλές αποχρώσεις για να ταιριάζει σίγουρα στο γούστο σου. Το πράσινο παστέλ είναι, αναμφίβολα, ένα από τα πιο ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο. Σου προτείνουμε να συνδυάσεις μια ανοιχτή απόχρωση του πράσινου με μπεζ, λευκό, ή κρεμ για να έχεις ένα αισθητικά πανέμορφο δωμάτιο που σε χαλαρώνει.
ανοιχτο πρασινο κρεβατοκαμαρας

#8 Πράσινο σκούρο

Πέρα από τις ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου, υπάρχουν και κάποιες σκούρες αποχρώσεις που αξίζουν την προσοχή σου. Για παράδειγμα, το πράσινο της ελιάς ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο και βρήκε πολλούς θαυμαστές. Επίσης, υπάρχει το κυπαρισσί, το οποίο είναι πιο “καθαρό” από το πράσινο της ελιάς, με την έννοια ότι θυμίζει περισσότερο το φύλλωμα πολλών δέντρων. Και τα χρώματα αυτά είναι ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και αξίζει να τα εξετάσεις. Συνδυάζονται πολύ όμορφα με κρεμ, κίτρινο παστέλ, απαλό γαλάζιο και λευκό για ακόμα πιο μοντέρνο και χαλαρωτικό αποτέλεσμα.
πρασινο χρωμα κρεβατοκαμαρας

#9 Χρώμα της καραμέλας

Το χρώμα της καραμέλας είναι ό,τι πρέπει για ένα ρομαντικό και χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο. Κάποιοι διακοσμητές υποστηρίζουν πως είναι ακόμα καλύτερο στον τομέα αυτό, σε σχέση με το ροζ. Σίγουρα, το ροζ παστέλ μπορεί να εξυπηρετήσει το σκοπό σου. Ωστόσο, το ροζ χρώμα δεν είναι αγαπητό από όλους και κυρίως από τον αντρικό πληθυσμό. Για όλους όσους δεν αγαπούν το ροζ, αλλά θέλουν να ενισχύσουν τη ρομαντική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα, το χρώμα της καραμέλας είναι ό,τι καλύτερο. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να βάψεις τους τοίχους με αυτό, ή και να το χρησιμοποιήσεις σε άλλες μεγάλες επιφάνειες.
χρώμα καραμέλας στο υπνοδωμάτιο

#10 Χρώμα της μέντας

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε σε ένα πολύ μοντέρνο χρώμα, το οποίο συνδυάζει μπλε και πράσινο. Το χρώμα της μέντας, όπως και το πετρόλ, είναι απόχρωση μεταξύ αυτών των δύο χρωμάτων. Ωστόσο, είναι πιο ανοιχτόχρωμο και πιο φωτεινό. Για το λόγο αυτό, ταιριάζει περισσότερο σε μικρά υπνοδωμάτια, όπου το πετρόλ δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το βάψιμο των τοίχων. Πέρα από τη χρήση του στο υπνοδωμάτιο, το χρώμα της μέντας θεωρείται ιδανικό και για το σαλόνι και για την κουζίνα, καθώς είναι, ξεχωριστό και μοντέρνο, αλλά ταυτόχρονα φωτεινό και πρακτικό. Όμως, με ποια χρώματα να το συνδυάσεις; Εφόσον το θέμα μας είναι τα ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα, πρέπει να διαλέξουμε τις κατάλληλες αποχρώσεις. Το χρώμα της μέντας ταιριάζει πολύ με κίτρινο, λευκό, ροζ και καφέ.
χρώμα μέντας στο υπνοδωμάτιο

Θέλεις να βάψεις το δωμάτιο σου στις πιο χαλαρωτικές αποχρώσεις; Δεν υπάρχει λόγος να κουραστείς, αφού μπορείς να απευθυνθείς στους επαγγελματίες. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας για να ξεχάσεις την έννοια της υπερέντασης και να χαλαρώσεις στο δωμάτιο σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα