7 Super Ιδέες για να Διακοσμήσεις το Σπίτι σου σε Μπαρόκ Στυλ!

Η μπαρόκ διακόσμηση δεν είναι απλώς ένα στυλ που “ήταν κάποτε στη μόδα”. Πρόκειται για ένα “κίνημα” που συμβολίζει μία ολόκληρη εποχή και σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Για την ιστορία, έχει τις ρίζες του στην Ιταλία του 17ου αιώνα ενώ γρήγορα εξαπλώθηκε στην Γαλλία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η μπαρόκ εποχή έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη βασιλεία του Λουδοβίκου XIV, γνωστό και ως Βασιλιά Ήλιο. Ο Λουδοβίκος, κάνοντας την επίδειξη τέχνη, μετέτρεψε το παλάτι των Βερσαλλιών σε κολοφώνα κύρους και τιμής. Η αγάπη του για τα πλούτη και την πολυτέλεια γέμισε το παλάτι με ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης, χάλκινα γλυπτά και περίτεχνες ταπετσαρίες.

Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, οι υπερμεγεθείς καθρέφτες, τα μεγάλα επενδεδυμένα με χρυσό έπιπλα και τα πλούσια υφάσματα έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της μπαρόκ διακόσμησης που αναδείχθηκε σε κλασσικό στυλ εκείνης της εποχής. Σε γενικά πλαίσια το μπαρόκ χαρακτηρίζεται από την υπερβολική και άφθονη χρήση των υλικών, των χρωμάτων αλλά και των παιχνιδιών μεταξύ σκιάς και φωτός.

Θα ήθελες να δώσεις και εσύ μία μικρή δόση μπαρόκ στη διακόσμηση του σπιτιού σου; Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες ιδέες για να υιοθετήσεις στοιχεία του στυλ που άφησε ιστορία!

6+1 Στοιχεία Μπαρόκ Διακόσμησης που μπορείς να Υιοθετήσεις!

1. Ό,τι λάμπει είναι χρυσός!

Δεν υπάρχει χρώμα που να ταιριάζει περισσότερο στην μπαρόκ διακόσμηση από το χρυσό. Είναι το χρώμα της πολυτέλειας και της υπερβολής και ταιριάζει απόλυτα στην κουλτούρα που κρύβεται πίσω από αυτή την εποχή. Τοποθέτησε το σε μικρές ή μεγάλες επιφάνειες μέσα στο χώρο. Από την ταπετσαρία μέχρι και το κομοδίνο δεν υπάρχει σημείο που δεν μπορείς να χρωματίσεις με χρυσό.

2. Στόλισε τα έπιπλα με επιβλητικά υφάσματα

Ίσως το βασικότερο γνώρισμα της μπαρόκ διακόσμησης είναι η υπερβολή. Σκοπός είναι να προκαλέσει δέος και εντύπωση σε όποιον αντικρίζει το χώρο. Υφάσματα, όπως είναι το βελούδο και το μετάξι, προσδίδουν αέρα πολυτέλειας και ταιριάζουν απόλυτο στο μπαρόκ ύφος που θέλεις να δώσεις στο σπίτι σου.

3. Ολοκλήρωσε τον Φωτισμό του Χώρου με έναν Πολυέλαιο 

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη διακόσμηση του χώρου είναι ο φωτισμός. Τα παιχνίδια του φωτός σ' έναν χώρο είναι εκείνα που μπορούν να αλλάξουν εξολοκλήρου την εικόνα του. Και επειδή στο μπαρόκ επιτυχία σημαίνει πολυτέλεια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι στο φωτισμό. Φυσικά μπορείς να "φέρεις" αυτό το στοιχείο στα μέτρα σου και να το προσαρμόσεις στη μοντέρνα διακόσμηση του σπιτιού σου.

4. Στόλισε τον Τοίχο σου με μία Ταπετσαρία

Όπως σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, έτσι και στη διακόσμηση του τοίχου το μπαρόκ στυλ λατρεύει την υπερβολή. Όσο πιο περίτεχνη και χρυσή είναι η ταπετσαρία, τόσο το καλύτερο! Η τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι μία πολύ έξυπνη λύση, αν θέλεις να φωτίσεις τον τοίχο σου, χωρίς να "μπλέξεις" με τη φασαρία της αλλαγής του χρώματος του. Αν θέλεις να ακολουθήσεις τις τάσεις της μπαρόκ διακόσμησης, αυτή είναι μία πολύ καλή επιλογή!

5. Τράβηξε τα βλέμματα με μία μοναδική οροφή

Αν θέλεις η μπαρόκ διακόσμηση του χώρου να εντυπωσιάσει πραγματικά, πρέπει να δώσεις σημασία σε όλες τις λεπτομέρειες. Από το πάτωμα του σπιτιού σου μέχρι και το ταβάνι όλα οφείλουν να είναι στην εντέλεια. Μην αφήνεις κενά. Συνδύασε τον πολυέλαιο του σπιτιού σου με μία εντυπωσιακή ψευδοροφή από γυψοσανίδα.

10 εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι σου!

6. Διάλεξε τα κατάλληλα χρώματα

Τα τρία κυρίαρχα χρώματα που θα συναντήσεις στη μπαρόκ διακόσμηση είναι το καφέ, το κόκκινο και το καφέ. Μιας και πρόκειται για μία αρκετά σκούρα και "βαριά" χρωματική παλέτα μπορείς να την προσαρμόσεις στο δικό σου γούστο. Αν το δωμάτιο που θέλεις να μεταμορφώσεις δεν είναι αρκετά "ευάερο και ευήλιο" προσπάθησε να αποφύγεις τα σκούρα χρώματα. Βάψε τον τοίχο σου σε ανοιχτά χρώματα που θα κάνουν το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος απ' ότι είναι στην πραγματικότητα.

7. Ενίσχυσε τη Μπαρόκ Διακόσμηση με Καθρέφτες

Οι μεγάλοι, εντυπωσιακοί καθρέφτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μπαρόκ διακόσμησης. Ακόμα και δεν ήθελες να διακοσμήσεις το σπίτι σου σε αυτό το στυλ σίγουρα θα πρέπει να τοποθετήσεις καθρέφτες στο χώρο σου. Εκτός του ότι σου επιτρέπουν να θαυμάζεις το είδωλο σου, οι καθρέφτες αντανακλούν το φως κάνοντας το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο και πιο άνετο.

Όποια από τα παραπάνω στοιχεία και αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις στη μπαρόκ διακόσμηση του σπιτιού σου, μη διστάσεις να απευθυνθείς σ' έναν αξιολογημένο επαγγελματία της πλατφόρμας μας για να βεβαιωθείς ότι το αποτέλεσμα θα είναι όπως ακριβώς ονειρευόσουν! Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης κατέβασε, εντελώς δωρεάν, τον οδηγό μας "2018 Κορυφαίες Τάσεις για τη Διακόσμηση του Σπιτιού σου!"

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα