10 Ιδέες για να ανανεώσεις την είσοδο του σπιτιού σου!

Η διακόσμηση της εισόδου ενός σπιτιού φανερώνει πολλά, όχι μόνο για το ίδιο το σπίτι αλλά και για τον ιδιοκτήτη του. Γιατί η είσοδος αποτελεί και τον καθρέφτη του σπιτιού σου. Πρόκειται για τον πρώτο χώρο που αντικρίζει κανείς όταν περνά το κατώφλι του. Άλλοτε, προκαλεί θαυμασμό, ενώ άλλοτε, περνά απαρατήρητη.

Η διακόσμηση εισόδου, λοιπόν, πρέπει πέρα από το να διαθέτει λειτουργικότητα, να αποκαλύπτει πολλά και για το στυλ του ιδιοκτήτη της. Με μικρές επεμβάσεις, μπορείς κι εσύ να δημιουργήσεις την είσοδο που ονειρεύεσαι ή χαζεύεις στα περιοδικά. Δεν υπάρχει λόγος πια να μοιάζει αδιάφορη στα μάτια του επισκέπτη, ούτε βέβαια και στα δικά σου μάτια. Γιατί, όσο μικρή κι αν είναι η είσοδός σου, με θέληση και δημιουργικότητα μπορεί να μετατραπεί στο σημείο κατατεθέν της προσωπικότητάς σου, αλλά και του σπιτιού σου ολόκληρου.

Αν θέλεις εύκολα να μετατρέψεις την είσοδο του σπιτιού σου σε έργο τέχνης, δεν έχεις παρά να αφήσεις τις ιδέες μας να σε μαγέψουν. Εμείς, συλλέξαμε τις συμβουλές των διακοσμητών της πλατφόρμας μας και σου προτείνουμε 10 ιδέες για μια διακόσμηση εισόδου που ξεχωρίζει και μαγεύει! Εσύ, χρειάζεται μόνο να βάλεις μπόλικη διάθεση για αλλαγές και να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου.

10 ιδέες για μοναδική διακόσμηση εισόδου

#1 Ο καθρέφτης

διακόσμηση εισόδου

Καθρέφτης | Pinterest.com

Πρόκειται για το σημείο κατατεθέν στη διακόσμηση εισόδου. Πέραν αυτού, έχει τη δυνατότητα να ανοίγει τις διαστάσεις και να κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Υπάρχουν πολλοί, για να διαλέξεις τον κατάλληλο, όμως, ο ολόσωμος αποτελεί τη δική μας αδυναμία. Πέραν του ότι ξεφεύγει από το παραδοσιακό, είναι  και άκρως απαραίτητος, αφού σου επιτρέπει να ρίχνεις μια ματιά σε ολόκληρο το σύνολό σου προτού αποχωριστείς το σπίτι σου για τη δουλειά το πρωί ή για τη βραδινή σου έξοδο.

#2 Τα έργα τέχνης

διακόσμηση εισόδου

Έργα τέχνης | Pinterest.com

Γέμισε τους τοίχους της εισόδου σου με έργα τέχνης! Μπορείς να επιλέξεις κάποιους από τους πιο αγαπημένους σου πίνακες ή κορνίζες με φωτογραφίες που έχεις τραβήξει και λατρεύεις. Τοποθέτησε τα στον έναν τοίχο της! Αν η είσοδός σου έχει τη μορφή χωλ, δύνασαι να γεμίσεις με μικρά πινακάκια τους απέναντι τοίχους. Αυτά, θα καθοδηγούν ευχάριστα τον επισκέπτη προς το εσωτερικό του σπιτιού σου, δίνοντάς του κίνητρο να κοντοσταθεί για να τα χεζέψει!

#3 Το χρώμα

διακόσμηση εισόδου

Χρώμα | Pinterest.com

Εδώ η διακόσμηση εισόδου πρέπει να αποτυπώνει στον απόλυτο βαθμό το στυλ σου. Αν είσαι της μίνιμαλ σχολής, τότε μπορείς να παίξεις με τις γήινες αποχρώσεις. Μπεζ, λευκό και γκρι μπορούν σε συνδυασμό με την κατάλληλη διακόσμηση να χαρίσουν ένα καθόλου αδιάφορο, μα προσεγμένο στυλ. Εάν αγαπάς το χρώμα, τότε μη διστάζεις! Πειραματίσου με τις αγαπημένες σου αποχρώσεις και κάνε τον ένα από τους τοίχους της εισόδου σου καμβά ζωγραφικής. Μια καλή ιδέα είναι να αφήσεις απλούς τους περιμετρικούς τοίχους και να εμβαθύνεις χρωματικά στο ταβάνι! Αυτό, θα δώσει την αίσθηση επιπλέον ύψους και θα τραβά ευθύς αμέσως κάθε βλέμμα.

#4 Το έπιπλο

διακόσμηση εισόδου

Έπιπλο | pinterest.com

Το έπιπλο που θα στολίσει την είσοδό σου θα καθορίσει και την τελική επιτυχία ή αποτυχία της διακόσμησης. Μπορείς να επιλέξεις, εάν δεν έχεις ήδη, από παπουτσοθήκη, συρταριέρα έως και ραφιέρα! Πάντα φυσικά, ανάλογα με τις ανάγκες σου και τα περιθώρια που σου δίνουν οι διαστάσεις του χώρο σου. Το σημαντικό εδώ είναι να μην τα στριμώξεις όλα μαζί, προκειμένου η είσοδός σου να μη μοιάζει «πνιγμένη» και να μην κουράζει το μάτι, ούτε και τις κινήσεις σου. Από εκεί και πέρα, βάλε όσο στυλ και χρώμα μπορείς να αντέξεις!

#5 Το χαλάκι

διακόσμηση εισόδου

Χαλάκι | Pinterest.com

Το χαλάκι αποτελεί ένα αντικείμενο κλειδί στη διακόσμηση εισόδου. Εκτός από τη χρηστική του αξία, έχει την ικανότητα πέρα από τα πόδια, να μαγνητίζει και την προσοχή οποιουδήποτε εισέρχεται εντός του σπιτιού σου. Πρέπει, λοιπόν, το χαλάκι σου να είναι καθαρό και περιποιημένο, μα και όμορφο. Φρόντισε, επιπλέον, ώστε να δένει αρμονικά με την υπόλοιπη διακόσμηση που έχεις δημιουργήσει. Πέραν αυτού, αν θέλεις τόλμησε να εντάξεις στο χωλ σου ένα χαλάκι με ιδιαίτερο μοτίβο, ώστε να το κάνεις το σημείο κατατεθέν της εισόδου σου. Το καλό είναι, πως όποτε το βαρεθείς, μπορείς εύκολα να το αντικαταστήσεις!

#6 Η κρεμάστρα

διακόσμηση εισόδου

Κρεμάστρα | Pinterest.com

Είναι και το πιο χρήσιμο κομμάτι της εισόδου σου. Η κρεμάστρα σου σε βοηθά να ακουμπάς πρόχειρα από το παλτό και τη ζακέτα, έως και την τσάντα σου! Σε γλιτώνει από τα πέρα δώθε στο δωμάτιο, αφού ό,τι χρησιμοποιείς περισσότερο μπορείς, ανά πάσα στιγμή, να το κρεμάσεις ή να το αρπάξεις γρήγορα. Η παράδοση θέλει τον καλόγερο να δεσπόζει στην είσοδο του σπιτιού σου, όμως, μπορείς αν θες να κάνεις τη διαφορά! Κάρφωσε στον τοίχο σου μια ξύλινη κρεμάστρα. Αν επιθυμείς, κάρφωσε και δυο, τη μια πάνω από την άλλη. Η πάνω θα λειτουργήσει και ως διακοσμητικό στοιχείο, αφού θα μπορείς να κρεμάς αρμονικά τα καπέλα και τα κλειδιά σου!

#7 Τα ραφάκια

διακόσμηση εισόδου

Ραφάκια | Pinterest.com

Αν ο χώρος της εισόδου σου είναι λίγα τετραγωνικά, δεν υπάρχει λόγος να τον γεμίζεις με έπιπλα. Τα ραφάκια θα σε σώσουν και θα σου γλυτώσουν χώρο, περισσότερο μάλιστα από όσο φαντάζεσαι! Μπορείς να παίξεις με σχηματισμούς ή χρωματικούς συνδυασμούς για ένα πιο ιδιαίτερο στυλ και να τα τοποθετήσεις όπου κι όπως θες. Διακόσμησε την είσοδό σου, στολίζοντάς τα με βιβλία, περιοδικά, έως και κεριά ή φαναράκια.

#8 Η ταπετσαρία

διακόσμηση εισόδου

Ταπετσαρία | Pinterest.com

Δε χρειάζεσαι ούτε μπογιά ούτε φασαρίες για να πετύχεις τη διακόσμηση εισόδου των ονείρων σου! Η ταπετσαρία μπορεί να ανανεώσει την είσοδο του σπιτιού σου άμεσα, με έναν μαγικό τρόπο. Βρες όποια ποθείς περισσότερο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και το στυλ που θες να χαρίσεις στο χώρο. Το ταβάνι ή ο τοίχος στον οποίο θα τοποθετηθεί η ταπετσαρία της επιλογής σου, θα κερδίζει το βλέμμα και τον θαυμασμό κάθε «περαστικού». Εκτός από παντοδύναμη στην όψη, πρόκειται συνάμα για μια άκρως οικονομική λύση!

#9 Τα φυτά & τα λουλούδια

διακόσμηση εισόδου

Φυτά & λουλούδια | Pinterest.com

Αν είσαι λάτρης του πράσινου και των λουλουδιών, ήρθε η στιγμή να τα καλωσορίσεις και να κάνεις κομμάτι της εισόδου του σπιτιού σου! Ποιος είπε πως η πρασινάδα είναι μόνο για το μπαλκόνι; Εξάλλου οι επιλογές είναι πολλές, για να εμπνευστείς και να διαλέξεις εκείνα που θα ταιριάξουν περισσότερο στον χώρο σου! Είτε στο πάτωμα και στους τοίχους, είτε σε ραφάκια τοποθετημένα, τα πράσινα στολίδια σου θα προσδίδουν στην είσοδό σου ταυτόχρονα μια αίσθηση ανανέωσης και φρεσκάδας.

#10 Ο καναπές & ο πάγκος

Ποιος είπε πως η διακόσμηση εισόδου δε μπορεί να είναι συνώνυμο της άνεσης; Ανανέωσε την είσοδο του σπιτιού σου με ένα μικρό καναπεδάκι ή έναν πάγκο με μαξιλάρια! Έτσι, θα κάνεις τον χώρο σου πέρα από στυλάτο και ιδιαίτερα φιλόξενο. Θα μπορείς πια να βάζεις ή να βγάζεις με ευκολία τα παπούτσια σου και τα παπούτσια των παιδιών σου, ενώ κάθε φιλοξενούμενος σου, θα νιώθει με μιας σαν το σπίτι του!

Στη διακόσμηση εισόδου, λίγα και μοναδικά στοιχεία αρκούν για να κάνουν τη διαφορά! Αν επιθυμείς κι εσύ να πετύχεις ένα εκπληκτικό αλλά και ποιοτικό αποτέλεσμα, μπες στο Douleutaras.gr! Οι έμπειροι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα κάνουν πράξη κάθε σου ευχή κι επιθυμία!

Ανακαίνιση σπιτιού προσφορά

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα