8 όμορφες ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι!

Βαψιμο σαλονιού με τζάκι

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι κατεξοχήν εποχές, όπου καταλαβαίνεις για ποιο λόγο άξιζε που έβαλες τζάκι στο σαλόνι σου. Πέρα από το να προσφέρει ζεστασιά, το τζάκι είναι ένα κομμάτι του σπιτιού που έχει συνδεθεί με όμορφες αναμνήσεις, όπως οικογενειακές γιορτές. Συνεπώς, η θαλπωρή που προσφέρει είναι και συναισθηματικό θέμα. Δε σε αδικούμε, αν σκέφτεσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διακοσμήσεις το σαλόνι με τζάκι. Ειδικά οι ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι είναι κάτι που μπορεί να σε απασχολήσει αρκετά, πριν καταλήξεις στην τελική επιλογή.

Αλλά για ποιο λόγο είναι σημαντικές οι ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι; Το τζάκι δεν είναι απλά ένα χρηστικό αντικείμενο. Η θέση που κατέχει στο σαλόνι είναι ηγετική και τείνει να προσελκύει όλα τα βλέμματα με την ομορφιά του. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποφασίσεις με τι υλικά και χρώματα θα το επενδύσεις. Επίσης, είναι καλό να μελετήσεις τη γενικότερη εικόνα του σαλονιού σου, ώστε να πολλαπλασιάζει τα θετικά συναισθήματα που δημιουργεί η εικόνα του τζακιού. Με άλλα λόγια, αν επιθυμείς ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα για τη διακόσμηση σου, αξίζει να εξετάσεις τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις στο σαλόνι σου. Είσαι έτοιμος/ -η να ανακαλύψεις μερικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι;

8 χρωματικές ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι που θα λατρέψεις!

#1 Λευκό σαλόνι

Μήπως θέλεις το τζάκι σου να κάνει αντίθεση με το υπόλοιπο σαλόνι; Αν ναι, τότε μια καλή ιδέα είναι να βάψεις το σαλόνι σου λευκό. Όμως, γιατί να θέλεις να ενισχύσεις αυτή την οπτική αντίθεση; Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι πως προσπαθείς να διακοσμήσεις το σαλόνι σου σε μινιμαλιστικό στυλ, αλλά ταυτόχρονα δε θέλεις να αποχωριστείς το τζάκι σου. Έτσι, αφαιρείς τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία από το χώρο και αφήνεις το τζάκι να αποτελέσει το πιο παραδοσιακό κομμάτι του σαλονιού σου.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχεις επενδύσει το τζάκι σου με πολύ όμορφα υλικά, αλλά να θέλεις να διατηρήσεις την απλότητα στο χώρο. Με άλλα λόγια, μπορείς να στολίσεις το τζάκι σου και να διατηρήσεις τους τοίχους σου λιτούς για ισορροπία. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως το λευκό είναι το πιο φωτεινό χρώμα και πως ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα που χρησιμοποιείς για το τζάκι.
λευκό σαλόνι

#2 Λευκό & Καφέ σαλόνι

Το καφέ είναι ο βασιλιάς των γήινων χρωμάτων. Ποια είναι η χρησιμότητα των γήινων χρωμάτων σε μια διακόσμηση σαλονιού με τζάκι; Κατά κύριο λόγο, τα γήινα χρώματα κάνουν το χώρο να μοιάζει πιο ζεστός και φιλόξενος. Επίσης, τα γήινα χρώματα είναι κυρίαρχα σε μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού. Αν δε γνωρίζεις ήδη τι περιλαμβάνει το ρουστίκ στυλ διακόσμησης, ίσως σε ενδιαφέρει να μάθεις πως πρόκειται για ιδανική ιδέα, αν έχεις τζάκι στο σαλόνι σου.

Γενικά, το στυλ αυτό χαρακτηρίζεται από αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ και του πράσινου και από στοιχεία ξύλινα και πέτρινα. Βασική ιδέα που πρεσβεύει είναι η σύνδεση με την παράδοση και τη φύση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θεωρείται πως το ρουστίκ στυλ θα εκτοξεύσει την αισθητική του σαλονιού με τζάκι. Όσο για τη χρήση του λευκού χρώματος, ο σκοπός είναι, φυσικά, να διατηρηθεί η φωτεινότητα του χώρου.
λευκό καφέ σαλόνι

#3 Κίτρινο & Λευκό σαλόνι

Αν μιλάμε για ζεστά χρώματα που ενισχύουν τη θαλπωρή του τζακιού, δε γίνεται να μη μιλήσουμε για το κίτρινο χρώμα. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι για μια όμορφη χειμωνιάτικη διακόσμηση. Φυσικά, όταν κάνουμε λόγο για κίτρινο δεν εννοούμε σε έντονες αποχρώσεις που μπορεί να κουράζουν το βλέμμα. Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επιλέξεις το κίτρινο της ώχρας, ή κάποια άλλη απαλή απόχρωση.

Έτσι, θα διατηρήσεις τη φωτεινότητα του σαλονιού σου, ενώ ταυτόχρονα το κάνεις να μοιάζει πιο ζεστό. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός λευκών και κίτρινων τοίχων σαλονιού ταιριάζει με πολλά χρώματα επίπλων καθιστικού, είτε ανοιχτά, είτε σκουρόχρωμα. Αυτό σημαίνει, πως ο συνδυασμός αυτός δεν είναι καθόλου δεσμευτικός. Γι’ αυτό, αν έχεις βαριά ξύλινα έπιπλα καθιστικού, ή και μοντέρνα έπιπλα σε έντονα χρώματα, μη διστάσεις να εξετάσεις αυτή την επιλογή.
μπεζ σαλόνι

#4 Γκρι σαλόνι

Η διακόσμηση τζακιού έχει διαφορετικές απαιτήσεις για τον καθένα από μας. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να φέρνεις στο σαλόνι σου τις πιο σύγχρονες τάσεις της μόδας, ίσως να μη σου αρκεί το να μοιάζει το σαλόνι σου ζεστό και φωτεινό. Τι παραπάνω μπορεί να αναζητείς από τη διακόσμηση σου; Άνεση, χαλάρωση και υψηλή αισθητική. Όλα αυτά μπορεί να σου προσφέρει το γκρι χρώμα. Το γκρι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα για φέτος, κερδίζοντας μια θέση σε πολλά μοντέρνα σπίτια.

Το χαλαρό ύφος του κάνει αντίθεση με τη ζεστή φλόγα του τζακιού, με αποτέλεσμα να καθηλώνει τα βλέμματα στο τζάκι. Αλλά γιατί το γκρι συνδέεται με την άνεση στο χώρο; Ο λόγος είναι, πως το γκρι είναι ένα από τα βασικά χρώματα που ταιριάζουν με το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης. Το στυλ αυτό ευνοεί την άνεση του σπιτιού, καθώς βασίζεται σε μεγάλα έπιπλα και ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία. Έτσι, ο διαθέσιμος χώρος είναι αρκετός, το καθάρισμα του σπιτιού είναι λιγότερο και εσύ απολαμβάνεις το καθιστικό σου.
γκρι καφέ σαλόνι

#5 Πράσινο & Λευκό σαλόνι

Έχεις ακούσει για το πράσινο της ελιάς; Η απόχρωση αυτή έχει βρει πολλούς υποστηρικτές τον τελευταίο καιρό και όχι άδικα. Είναι πολύ ιδιαίτερη και διακριτική, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή και ξεχωριστή. Ταιριάζει πολύ με το λευκό, το καφέ και το ανοιχτό μπεζ. Αλλά γιατί να διαλέξεις να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σε πράσινο της ελιάς και λευκό; Η προφανής απάντηση είναι, πως πρόκειται για έναν πολύ μοντέρνο συνδυασμό, ο οποίος θα αναδείξει τη διακόσμηση σου.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να αγαπήσεις αυτό το συνδυασμό. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το πράσινο της ελιάς είναι μια πολύ διακριτική απόχρωση. Έτσι, χρειάζεται ένα “μέτρο σύγκρισης” για να εκτιμηθεί η ομορφιά του. Το ιδανικό χρώμα για να το πετύχει αυτό είναι το λευκό, γιατί μέσω της αντίθεσης δημιουργεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλος ένας λόγος για να αγαπήσεις αυτό το συνδυασμό, είναι πως έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και επιτρέπει στο τζάκι σου να αναδειχθεί, παίρνοντας τη θέση που του αξίζει.
πράσινο και λευκό σαλόνι

#6 Πράσινο & Μπεζ σαλόνι

Μια πολύ διαφορετική απόχρωση του πράσινου είναι το πράσινο της μέντας. Το πράσινο της μέντας είναι πιο έντονο και ζωηρό από το πράσινο της ελιάς. Αν αναζητείς μοντέρνες και χαρούμενες ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι, ο συνδυασμός αυτός είναι για σένα. Γιατί σου προτείνουμε να συνδυάσεις το πράσινο της μέντας με το μπεζ; Το μπεζ ανήκει στα γήινα χρώματα και είναι μια αρκετά ανοιχτή απόχρωση του καφέ.

Μια από τις βασικές του ιδιότητες είναι να “εξαφανίζεται”, δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλα στοιχεία του χώρου να αναδειχθούν. Έτσι, το μπεζ συχνά συνδυάζεται με έντονα χρώματα, σκοπός τον οποίων είναι να τραβήξουν την προσοχή. Η χρήση του μπεζ βοηθά στο να υπάρχει ισορροπία στο αποτέλεσμα, ώστε να μη γίνεται κουραστικό. Γι’ αυτό, αν σκέφτεσαι να βάψεις έναν τοίχο του σαλονιού σου πράσινο της μέντας, συνδύασε τον με μπεζ τοίχους και μπεζ χρώμα γύρω από το τζάκι. Η εικόνα που θα αντικρίσεις θα σε καταπλήξει!
πράσινο μπεζ σαλόνι

#7 Κίτρινο & Μπεζ σαλόνι

Αν αναρωτιέσαι τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει ο συνδυασμός δύο ζεστών χρωμάτων, δεν έχεις παρά να εξετάσεις την εναλλακτική επιλογή του μπεζ, μαζί με κίτρινο. Αν ψάχνεις για ένα συνδυασμό χρωμάτων που θα κάνει το σαλόνι σου χαρούμενο, αλλά ταυτόχρονα σοβαρό, η ιδέα αυτή είναι για σένα. Το ανοιχτό κίτρινο είναι κατεξοχήν χαρούμενο και θερμό χρώμα, όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο.

Με σιγουριά μπορούμε να σου πούμε πως το μπεζ ταιριάζει αρμονικά με όλα αυτά τα χρώματα. Αυτό που προσφέρει το μπεζ στο συνδυασμό για να τον κάνει ιδανικό για σαλόνι με τζάκι, είναι η διακριτικότητα και η ηρεμία. Γενικότερα, τα γήινα χρώματα θεωρούνται must για μια διακόσμηση με τζάκι. Ωστόσο, το καφέ και το πράσινο μπορεί να μην ταιριάζουν τόσο με τα θερμά χρώματα, ή να κάνουν το χώρο αρκετά σκοτεινό. Για το λόγο αυτό, το μπεζ είναι ένας σωτήρας της διακόσμησης σε κάθε χώρο του σπιτιού.
κιτρινό μπεζ σαλόνι

#8 Καφέ & Μπεζ

Για το τέλος, κρατήσαμε για σένα το συνδυασμό δύο γήινων χρωμάτων. Ο συνδυασμός γήινων χρωμάτων δεν είναι κατάλληλος μόνο για την ενίσχυση του ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Αντιθέτως, μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο και καλαίσθητο αποτέλεσμα, με μια νότα κλασικού. Φυσικά, δε θα σου προτείναμε να βάψεις όλους τους τοίχους του σαλονιού καφέ, γιατί έτσι το αποτέλεσμα θα ήταν αρκετά μουντό και σκοτεινό.

Μια έξυπνη επιλογή είναι να βάψεις καφέ μόνο τον τοίχο που περιβάλλει το τζάκι. Για τους υπόλοιπους τοίχους, χρησιμοποίησε το φωτεινό και διακριτικό μπεζ και σίγουρα θα ευχαριστηθείς το αποτέλεσμα. Επίσης, βάψε μπεζ το τζάκι σου για να κάνει αντίθεση στο καφέ. Έτσι, αναδεικνύεις ακόμα περισσότερα την εικόνα του τζακιού, ώστε να μην περνά απαρατήρητο.

σαλόνι με τζάκι καφέ μπεζΑνακάλυψες αυτό που έψαχνες στις ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι; Για το βάψιμο των τοίχων του σπιτιού σου, εμείς θα είμαστε στο πλευρό σου. Καταχώρησε την εργασία σου και λάβε άμεσα προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας για να φτιάξεις το σαλόνι που ονειρεύεσαι εύκολα και οικονομικά!

τι χρώμα να βάψω το σαλόνι

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα